Lekker genieten van Kerst dat wil toch iedereen. Geen stress in de keuken, maar juist genieten met familie en vrienden. Deze Kerst Recepten Tips met Makkelijke Recepten die je vaak al goed kunt voorbereiden zijn dan de uitkomst.
Vaak kun je het meeste al een dag (of in de ochtend )vooraf klaarmaken, zodat je alleen nog, maar alles hoeft te verwarmen. Dat wordt genieten! Ik zou zeggen doen!
Hapjes
Zijn we met familie, dan maak ik vaak een dinertje, maar alleen met het gezin kunnen we ook een hapjes avond doen. Informeel, af en toe een hapje tussendoor. Ze moeten dan wel snel en makkelijk te serveren en maken zijn. Met deze hapjes komt dat zeker goed.
Wrap Hapjes
Wrap Hapjes, zijn hapjes die meteen naar boven komen omdat ze goed zijn voor te bereiden (je maakt ze 's morgens of zelfs een dag vooraf). Verpak ze in plastic wrap en bewaar ze in de koelkast. Zo hoeft je ze alleen nog maar in plakjes te snijden en serveren met wat prikkertjes! En zoals je ziet, kun je er alle kanten mee op! (Druk op de link in de foto voor de recepten!).
Bladerdeeghapjes
Deze warme bladerdeeghapjes zijn ideaal. Maak ze in de ochtend, dek af met plastic folie en bewaar in de koelkast. Je hoeft ze nu alleen nog maar af te bakken! De recepten vind je door de link in de foto's te volgen!
Dips en Smeersels
Deze Dips en Smeersels maak je een dag van tevoren en zet je met wat toastjes op tafel! Druk op de foto voor het recept!
Amuses
Een amuse is een lepelhapje of glaasje met een klein hapje om de smaakpapillen aan de gang te krijgen. Een heerlijke start van een dinertje en ik heb echt een paar leuke recepten in de loop van de jaren verzamelt.
Amuse van Eendenborstfilet
Een heerlijke amuse van eendenborstfilet. Zoet en hartig in een bite. Vul, rol op en bewaar in een bakje. Nu hoef je alleen nog maar wat salade en het rolletje op de lepel te plaatsen en dit heerlijke fingerfood hapje is klaar.
Komkommer met Ham Mousse
Ziltige ham met roomkaas gerold in een komkommer reepje. Heerlijk fris, licht en de perfecte start om je smaakpapillen op scherp te zetten. Deze lekkere amuse kun je al een dag van tevoren maken, wrappen in plastic en in de koelkast bewaren.
Amuse van Gerookte Zalm en Rucola Olie
Ziltige fijngehakte zalm op een bedje van rucola olie. Prettig op smaak gebracht, deze amuse is een echte delicatesse. En hoewel het er indrukwekkend uitziet, is het heel makkelijk te maken. Leg snel op een amuselepel als je het nodig hebt.
Makkelijke Voorgerechten
Ik ben een fan van voorgerechten. Soms bestel ik in een restaurant liever voorgerechten (een paar) als een hoofdgerecht. Dit was dan ook erg lastig kiezen, en meestal maak ik verschillende soorten, zodat iedereen kan kiezen. Zo jammer dat je alleen bij de uitgebreide etentjes een voorgerecht eet...
Garnalencocktail of Garnalen ragout
Hou je van garnalen? Ik wel, en ik kan nooit kiezen tussen deze garnalen ragout en de garnalen cocktail. Wie weet maak ik ze dit jaar wel allebei samen. In ieder geval allebei goed voor te bereiden. De garnalenragout hoef je alleen nog maar op te warmen (als ook het bakje in de oven te bakken). Maar dat is snel gedaan. De garnalen cocktail kun je in de ochtend al maken en bewaren in de koeling.
Gerookte Zalm met Avocado crème
Dit is niet alleen lekker, maar opgediend een lust voor het oog. Maak de avocado limoen crème en mierikswortel crème vooraf en leg ze in een spuitzak klaar in de koeling. De marinade maak je klaar en de komkommer strips schaaf je in de ochtend en bewaar je tussen velletjes vochtig keukenpapier. Met deze voorbereiding heb je dit culinaire gerechtje binnen enkele minuten op tafel staan, want het opmaken van het bord is snel gebeurd.
Salade met Gerookte Kip en Avocado
Dit is een toppertje dat ik al jaren maak en elk jaar weer terugkomt op mijn tafel. Zo lekker. De fijngesneden gerookte kip met kerriedressing met de romige avocado topping is zo'n heerlijke combinatie. Je wordt hier helemaal blij van en kunt niet genoeg momenten verzinnen om dit weer op tafel te zetten. Probeer snel zelf!
Makkelijke Kerst Hoofdgerechten
Mijn makkelijke Kerst hoofdgerechten die ik allemaal kan maken voor Kerst omdat ze zo simpel en snel zijn. Goed voor te bereiden en heerlijk. Het is bijna jammer dat je moet kiezen.
Beenham met Maple Glaze uit de Slowcooker
Bij Kerstmis hoort een hammetje. In ieder geval bij ons. En deze ham kun je al helemaal marineren en in folie in de koeling leggen. Een uurtje of twee voor het avondeten leg je de ham met folie en al in de pot, vouw je de folie open en zet je hem op lage stand aan. Je krijgt een beenham die perfect van smaak is, gaar en sappig. Iedereen gaat hiervan smullen!
Entrecote met Rode Wijn uit de Oven
Gestoofde entrecote met sjalotjes, wortels en geroosterde knoflook aardappeltjes uit de oven. Makkelijk goed voor te bereiden en je hoeft het alleen nog maar in de oven te zetten. Mals vlees, heerlijk sappig met lekkere bijgerechten. Zo makkelijk.
Hertenbiefstuk met Haricots Verts in Bacon en Aardappelpuree
Bij dit hoofdgerecht komen alle smaken samen op een bord. De biefstuk, zacht gerold in spek met rozemarijn. Zachte boontjes gerold in bacon en een kruidige aardappelpuree. Een mooie combinatie die verrassend goed is voor te bereiden. Maak de herten biefstukspiesjes in de ochtend en bewaar ze onder plastic in de koeling. Een paar minuten bakken en ze zijn klaar. De haricots verts leg je in en ovenschaal en haal je uit de koelkast om te bakken. En ook de aardappelpuree is goed vooraf te maken. Verwarm met een klontje boter in een pan of juist in de oven. Een elegant diner dat echt iedereen lekker vindt!
Hele kip uit de Slowcooker
Echt makkelijker wordt het niet: heerlijke kip uit de Slowcooker. Mals, sappig en veel smaak. De kip kun je al in de ochtend gaan garen in de slowcooker. Zo lekker, simpel en smaakvol.
Vegetarische Zoete Aardappel Quiche
Dit is echt een pareltje onder de quiches: zoete aardappel, pompoen, noten en tijm. Zowel de bodem als de romige vulling maak je zelf. Deze quiche maak je in de ochtend en hoef je alleen nog af te bakken. Of je bakt hem tot twee dagen van tevoren en warmt hem op. Deze quiche heb ik al zo vaak gemaakt en ik blijf hier blij van worden. Jij vast ook!
Toetjes!!!
Geen etentje zonder een feestelijke afsluiter. Bij mij staan ze al klaar in de koeling voordat de etentjes beginnen (of in de diepvries bij een heerlijk ijs nagerecht). Vaak gemaakt in kleine glaasjes zodat je ze gewoon per persoon kunt uitserveren. Lekker!
Chocolade Tiramisu
Als chocoholic zit er in de meeste van mijn toetjes wel wat chocola. Deze chocolade tiramisu is geen uitzondering. En je maakt hem in kleine glaasjes, waardoor je ze goed kunt bewaren en uitserveren. Alleen nog wat cacao erop!
Appeltaart in een Glaasje
Appeltaart met slagroom, wie houdt daar niet van? En deze appeltaart geserveerd met warme appeltjes, slagroom en koekjes in individuele glaasjes zijn onweerstaanbaar lekker. Dit gaat op tot de laatste hap.
Kerstijs IJs Bombe
Drie heerlijke lagen ijs: slagroom, chocola en stracciatella op een heerlijke laag koekjes. Versierd met vers fruit en cacao. Dit kun je al een paar dagen (tot wel een week van tevoren) klaar maken. Lekker tot de laatste hap!
Witte Chocolade en Aardbeien Mousse
Heerlijke laagjes witte chocolademousse afgewisseld met aardbeien mousse en een aardbeien glazuur, probeer hier maar eens vanaf te blijven! Deze toetjes kun je al een dag eerder maken en alleen maar uit de koeling te halen (en ze nemen niet zo veel plaats in).
Extra
En hoewel het niet direct met het Kerstdiner te maken heeft, bak ik altijd koekjes met Kertmis. Alleen of met de kids. Een soort therapie in al die hectiek die er dan is. Want voor het bakken van koekjes heb je wat tijd nodig. En ik deel graag een paar van mijn favoriete koekjesrecepten met je! (En heb je nog meer inspiratie nodig, dan vind je hier een pagina vol met koekjesrecepten).
- Glas in Lood Koekjes - Ik denk wel de ultieme Kerstkoekjes, met hun mooie glas-in-lood doorkijkjes. En ze zien er moeilijker uit dan ze in werkelijkheid zijn.
- Honing Tuiles - Lekker bij de koffie, maar ook bij een ijscoupe.
- Kerstkoekjes met Jam - Speciaal voor Kerstmis, een heerlijk gevuld koekje met je favoriete jam.
- Minigevulde speculaaskoekjes - Deze maak ik graag omdat speculaaskruiden en de feestdagen in December onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Bij het bakken ruikt je huis echt naar Kerst!
- Walnootkoekjes - Dit zijn mijn favoriete koekjes en van heel veel mensen die ze inmiddels hebben geproefd. Met karamel en walnoten. Lekker en makkelijk!
- World Peace Koekjes - Alleen al om de naam (en ze zijn ook nog erg lekker). Wat zou het fijn zijn dat er vrede zou zijn door een koekje. Ik stem voor!
Ik hoop dat je inspiratie haalt uit deze lijst met de lekkerste kerstrecepten die makkelijk zijn en goed voor te bereiden. Nu weet je in ieder geval wat ik ga koken voor mijn familie.
Geef een reactie