Speculaaskruiden zelf maken is erg makkelijk. Ze zijn een belangrijk onderdeel van Speculaas en andere baksels die rond Sinterklaas en Kerstmis gebakken worden. Het bestaat uit een mengsel van verschillende warme kruiden en specerijen die perfect op elkaar aansluiten en heerlijk ruiken. Maak snel zelf!
Koekkruiden Maken
Speculaaskruiden, koekkruiden zoals ze ook wel genoemd worden, is een onmisbare kruidenmix in de Nederlandse keuken. Van gevulde speculaaskoekjes tot kruidnoten. Van taai taai tot Sinterklaas likeur, je kunt er eindeloos mee variëren. De samenstelling kan verschillen, maar de basis is altijd kaneel, kruidnagel en nootmuskaat.
En misschien vraag je je af waarom zou je ze zelf maken? Nou omdat zelfgemaakte speculaaskruiden meestal een vollere smaak hebben. En je kunt de smaak aanpassen naar je eigen voorkeur.
En natuurlijk kan het ook zijn dat ze bij jou in de buurt niet aan te komen zijn. Nu dan is dit een makkelijk recept om bij de hand te hebben. Ik kan het je zeker aanraden!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 8 theelepels gemalen kaneel
- 2 theelepels gemalen nootmuskaat versgemalen
- 1 theelepel gemalen kruidnagels
- 1 theelepel Gemalen Kardemom
- 1 theelepel gemalen witte peper
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen gember
- 1 theelepel gemalen anijszaad
- 1 theelepel Foelie, gemalen gemalen
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Doe alle ingrediënten in een schaal.8 theelepels gemalen kaneel, 2 theelepels gemalen nootmuskaat, 1 theelepel gemalen kruidnagels, 1 theelepel Gemalen Kardemom, 1 theelepel gemalen witte peper, 1 theelepel gemalen koriander, 1 theelepel gemalen gember, 1 theelepel gemalen anijszaad, 1 theelepel Foelie, gemalen
- Schep de kruiden in een luchtdicht (glazen) potje en bewaar op een koele donkere plek (maar niet in de koelkast).
Opmerkingen:
- Gebruik verse kruiden of maal ze net voor je ze gaat mengen.
- Deze mix is een basisrecept waarmee je kunt variëren naar eigen smaak.
Geef een reactie