Wraps met zalm en heksenkaas zijn een heerlijk hapje op elk feestje, makkelijk, snel te maken en superlekker! De romige Heksenkaas, de gerookte zalm, frisse ijsbergsla, pijnboompitjes en zoete zongedroogde tomaatjes, zorgt ervoor dat elke hap een klein feestje is. Dit zijn wrap rolletjes die een hit zijn op elk feestje!
Wraps met Zalm en Heksenkaas
Tijdens een feestje, een cocktail party of bijvoorbeeld Oudjaarsavond serveer ik altijd een hapje. Heerlijke warme gevulde abrikozen met geitenkaas en spek, of zelfgemaakte kip kerrie salade (voor op een toastje) of wraps. Zo maak ik vaak wraps met kip en Heksenkaas.
Maar ook deze wraps met gerookte zalm, Heksenkaas, ijsbergsla en zongedroogde tomaten zijn onweerstaanbaar lekker om te serveren. En binnen 10 minuten maak je al heel wat hapjes. Ik zou zeggen doen!
Wat heb je nodig voor Wraprolletjes met Zalm
Voor de bereiding van gerookte zalm wrap hapjes met Heksenkaas heb je de volgende ingrediënten nodig (de juiste hoeveelheden vind je onderaan het blog in de receptenkaart):
- Tortilla's - Heerlijke naturel tarwetortilla's zijn gebruikt voor dit recept. Maar je kunt ook kiezen voor een meergranen wraptortilla die een wat meer nootachtige smaak heeft.
- Gerookte zalm - Gebruik gerookte zalmfilet, die kun je goed verspreiden. In dit recept heb ik koudgerookte zalmfilet gebruikt, maar warmgerookt is ook zeker een aanrader. Sockeye zalmfilet heeft lekker veel smaak en is erg lekker.
- Heksenkaas - Een lekkere roomkaas, lichtzoet, op smaak gebracht met kruiden zoals knoflook, peterselie en dunne reepjes prei. Met dit recept voor Heksenkaas maak je het makkelijk zelf. Je kunt het ook vervangen door roomkaas met kruiden.
- Zongedroogde tomaten - Gebruik semi zongedroogde tomaten of zongedroogde tomaten.
- IJsbergsla - IJsbergsla is een goede keuze voor wraps omdat het knapperig is langer vers blijft. Je kunt het eventueel ook vervangen door rucola, wat een lichte pepersmaak geeft.
- Pijnboompitten - Gebruik geroosterde pijnboompitten voor een heerlijk vleugje noot.
Hoe maak je Zalmwraps met Heksenkaas
Een recept met uitgebreide stappen, de juiste hoeveelheid ingrediënten en dat je ook nog makkelijk kunt printen vind je terug onderaan het blog.
- Verwarm de tortilla licht en besmeer met Heksenkaas. Verdeel ijsbergsla en reepjes zongedroogde tomaten hierover.
- Bedek met Gerookte zalm en pijnboompitten.
- Rol de wrap strak op en verpak in plastic folie. Leg minimaal een uur in de koeling.
- Snij de wraps in plakjes van 1 cm dik en serveer meteen.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
- 2 tortilla wraps
- 3 eetlepels Heksenkaas
- 50 gram ijsbergsla in dunne reepjes gesneden
- 6 zongedroogde tomaten of semi-zongedroogde tomaten
- 200 gram Gerookte zalm
- 2 eetlepels pijnboompitten geroosterd
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de tortilla wraps 5 tot 10 seconde op gemiddeld vuur in een droge koekenpan.2 tortilla wraps
- Besmeer de tortilla's met de Heksenkaas (aan één zijde).3 eetlepels Heksenkaas
- Verdeel op elke tortilla ijsbergsla en zongedroogde tomaten.50 gram ijsbergsla, 6 zongedroogde tomaten
- Beleg met gerookte zalm en bestrooi met pijnboompitten.200 gram Gerookte zalm, 2 eetlepels pijnboompitten
- Rol de wraps op, zodat ze een doorsnede van ongeveer 2 cm hebben. Verpak in plastic folie. Leg minimaal 1 uur in de koeling.
- Haal uit de koeling en eet meteen of snij in plakjes van ongeveer 1 cm (en serveer als hapje).
Opmerkingen:
- Koeling - De koude kip wraps kun je 2 dagen in de koeling bewaren (dat betekent dat je ze dus prima een dag van tevoren kunt maken). Bewaar ze dan in de plastic folie in de koeling.
- Invriezen - Verwijder de ijsbergsla (of voeg hem nog niet toe). IJsbergsla kun je niet invriezen! Snij de tortilla's in kleine wraps en spreid die uit op een bakplaat. Zet die 2 uur in de diepvries en verzamel dan de wraps en stop ze in een diepvriesbak of zakje. Zo blijven ze tot 1 maand goed. Laat ze overnacht in de koelkast ontdooien. Voeg daarna de ijsbergsla toe.
Geef een reactie