Walnootkoekjes zijn knapperig, romig en bevatten gesmolten karamel. Wordt het nog beter?
Wanneer ik deze koekjes maak, moet ik er snel bij zijn want anders zijn ze op. Er komen al verzoeken binnen om ze te maken. Een geheim ingrediënt zijn natuurlijk de walnoten uit onze eigen tuin. Het is een heel werk met het pellen, maar dan heb je ook wat. Maar heb je echt geen walnotenboom in je tuin, dan kun je ze natuurlijk gepeld kopen. Is wel zo makkelijk en snel om ze kant en klaar te kopen.
Walnotenboom tegen muggen!
Wist je trouwens dat een walnotenboom, naast heerlijke vruchten nog een extra voordeel heeft? Het is namelijk een perfecte boom tegen muggen. Muggen houden niet van de geur van de walnootboom en komen dus niet in de buurt. Een terrasje onder een walnotenboom geeft dus een prik vrije avond.
Nadelen van een walnotenboom
Heeft een walnotenboom dan geen nadelen? Toch wel. Ten eerste een walnoot wordt ontzettend groot. Hij wordt tot 15 meter hoog met een doorsnede van 10 meter. Niet geschikt voor een stadstuintje met buren aan beide zijden. En het tweede nadeel is dat er onder de boom niets groeit. Dat komt doordat het blad giftig is. Gebruik het blad daarom ook niet voor de compost hoop, want dat wil je zeker niet over je tuin verspreiden.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlWalnootkoekjes
Ingrediënten
- 280 gram bloem
- 1 theelepel zuiveringszout
- ½ theelepel zout
- 225 gram boter ( ongezouten, kamertemperatuur)
- 150 gram lichtbruine suiker
- 50 gram suiker
- 1 ei (maat L)
- 160 gram walnoten ( in kleine stukjes gehakt, geroosterd)
- 150 gram fudge (of toffee in kleine blokjes)
- 1 theelepel vanille-extract
- 100 gram walnoten (halve walnoten, voor de garnering)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Meng bloem, zuiveringszout en zout in een schaal met een vork door elkaar.
- In een tweede kom meng je met een mixer de boter met de twee soorten suiker (ongeveer 2-3 minuten)
- Voeg het ei en het vanille-extract toe aan het boter mengsel en mix nog 2 minuten.
- Schep het bloemmengsel er bij en meng op lage snelheid ongeveer 1 minuut door het beslag.
- Pak de walnoten en de toffee / fudge en meng met een spatel door het beslag.
- Pak een eetlepel en schep een bergje van het koekjes deeg op een bakplaat. Hou voldoende afstand tussen de koekjes want ze lopen iets uit.
- Druk een halve walnoot erin.
- Bak de koekjes 10 tot 12 minuten (tot ze goudbruin zijn) in de oven.
- Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat en breng ze dan voorzichtig over naar een rooster om ze verder te laten afkoelen.
Geef een reactie