Zoete en luchtige mousse geserveerd in glaasjes. Deze glazen met witte chocolade met mascarpone en aardbeien mousse zijn een heerlijk toetje. Eerst vulde ik het glas voor de helft met een fruitige aardbeienmousse. Daarna worden ze verder afgevuld met een romige, rijke witte chocolademousse en tot slot een aardbeienglazuur! Dit is een lief en elegant dessert en iedereen vindt het lekker!
Witte Chocolade met Mascarpone en Aardbeien Mousse
Ik combineerde een heerlijke aardbeien- en witte chocolademousse in een glas. En bedekte dat lekkere dessert met aardbeienglazuur.
En ik hou van een zoet toetje dat iedereen kan eten. Dus maakte ik het zonder rauwe eieren maar met slagroom en mascarpone. En om het een geweldige look te geven, heb ik een spiegel van aardbeiengelei gemaakt. Zoals ik deed met de witte chocolade cheesecake met koekjes en bosvruchten. Zo’n mooie afwerking geeft dat.
Dit aardbeiendessert kan een dag van tevoren worden gemaakt. En zo kon ik het meteen na het eten serveren. En het smaakte zo heerlijk! Het was zo'n top toetje dat ik zeker vaker ga maken!
Voor de foodblogswap mocht ik weer een recept maken van een ander blog. Deze keer het blog van Pienskeuken (waar ik ook al de slanke appelflappen van maakte). En dit toetje is een variatie op haar mascarpone zomerfruit dessert.
Wat heb je nodig voor Aardbeien en Witte chocolade Mousse?
Om deze Witte Chocolade met Mascarpone en Aardbeien Mousse toetjes te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan de blog:
- Aardbeiensaus - Een zoete dessertsaus. In dit recept gebruikt voor het maken van de aardbeienmousse en het glazuur. Je kunt het makkelijk zelf maken. Ik heb een geweldig recept voor een zelfgemaakte aardbeiensaus op het blog. Of koop het in de supermarkt. Zorg ervoor dat je de saus, als hij pitjes of stukjes aardbei bevat, voor gebruik pureert en zeeft.
- Gelatine - Je kunt het als vellen of als gelatinepoeder kopen. Begin met het zacht maken van de gelatine in het water, en dan moet je het oplossen in een hete vloeistof. Voor het resultaat maakt het niet uit welke soort gelatine je gebruikt.
- Citroensap - om een fruitige smaak aan de aardbeien mousse te geven.
- Slagroom - Gebruik slagroom, die je kunt kloppen. Hierdoor wordt de mousse luchtig.
- Mascarpone - een zachte en rijke roomkaas die de mousse erg romig maakt.
- Witte chocolade - Dit wordt gebruikt voor de witte chocolademousse. Het is zoet en boterachtig. Gebruik een goede kwaliteit, daarom bevat het te veel vet.
- Vanille-extract - geeft een vleugje vanillesmaak aan de witte chocolademousse.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
Aardbeien mousse
- 3 blaadjes gelatine of 6 gram gelatinepoeder
- 250 ml
aardbeiensaus - 1 eetlepel citroensap
- 70 gram suiker
- 250 gram slagroom
- 125 gram mascarpone
Witte chocolade mousse
- 300 ml witte chocolade
- 500 ml slagroom
- 125 gram mascarpone
- 1 theelepel vanille extract
Aardbeien gelei
- 1 blaadje gelatine of 2 gram gelatinepoeder
- 125 ml aardbeiensaus
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Aardbeienmousse
- Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water, zodat hij zacht wordt. Gebruik je gelatinepoeder, doe dan 1 eetlepel water in een kommetje en strooi de poeder erop en laat 5 minuten staan.3 blaadjes gelatine
- Verwarm de aardbeiensaus in een pannetje (zitten er pitjes in dan kun je hem eerst zeven om hem nog lekkerder te maken) en zet het vuur uit.250 ml aardbeiensaus
- Roer de uitgeknepen gelatine en het citroensap erdoor tot alles is opgelost.1 eetlepel citroensap
- Laat 10 minuten afkoelen.
- In een schaal meng je de slagroom, mascarpone en suiker tot yoghurt dikte.70 gram suiker, 250 gram slagroom, 125 gram mascarpone
- Voeg de afgekoelde aardbeien gelei toe aan het room mengsel en meng met een spatel goed door.
- Verdeel de mousse over de glaasjes of schaaltjes, zodat ze tot halverwege zijn gevuld en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Witte chocolademousse
- Hang een kom boven kokend water. De onderzijde van de schaal mag het water niet raken.300 ml witte chocolade
- Breek de witte chocola in kleine stukjes en laat smelten in de kom. Zo smelt je de chocola au bain-Marie.
- Doe ondertussen de slagroom, mascarpone en vanille in een kom en klop tot het de dikte van yoghurt heeft.500 ml slagroom, 1 theelepel vanille extract, 125 gram mascarpone
- Laat de witte chocolade 15 minuten afkoelen en voeg toe aan het roommengsel.
- Meng alles met een spatel goed door elkaar.
- Haal de aardbeien mousse uit de koeling en verdeel de witte chocolademousse over de glaasjes, tot ongeveer ½ cm onder de rand.
- Zet de mousse weer terug in de koeling en laat minimaal 2 uur opstijven.
Aardbeien gelei
- Week de gelatine 5 minuten in koud water, zodat hij zacht wordt.1 blaadje gelatine
- Verwarm de aardbeiensaus in een pannetje, zet het vuur uit.125 ml aardbeiensaus
- Bevat de saus pitjes, zeef die er nu uit.
- Meng de uitgeknepen gelatine door de saus.
- Laat 10 minuten staan tot de saus afgekoeld is.
- Haal de mousse uit de koeling en schenk de gelei over de mousse.
- Zet alles weer terug in de koeling en laat minimaal 2 uur opstijven.
Opmerkingen:
- Koelkast - Dek af met folie en bewaar in de koelkast. Eet binnen twee dagen.
- Invriezen - Ja, je kunt witte chocolade en aardbeienmousse invriezen. Dek het af en doe het in een container. Bewaar het maximaal een maand. En dan heb je twee keuzes. Eet het terwijl het bevroren is (en je hebt aardbeien- en witte chocolademousse-ijs, dat is zo heerlijk). Of laat het ontdooien in de koelkast. In het laatste geval zal de structuur van de mousses iets anders zijn (het wordt een beetje korrelig). Vries het niet opnieuw in.
Geef een reactie