Deze kerst ijs bombe gaat door 3 lagen heerlijk ijs. De eerste slagroom ijs laag, vervolgens een romige chocolade ijs laag en als laatste een stracciatella ijs laag. De bodem is gemaakt van Bastogne koeken en het geheel is versierd met granaatappel, cranberries en cacao.
Zoals beloofd nu de heerlijke bak en dessert recepten op een rijtje. Om te starten met een Kerst ijs bombe. Zondig lekker en heel makkelijk te maken. Want ik zal heel eerlijk zijn, dit ijs heb ik gewoon kant en klaar gekocht. Natuurlijk kun je het zelf maken en later deze week een heerlijk zelfgemaakt ijsrecept, maar de bombe heeft al zoveel handelingen dat ik dat achterwege heb gelaten. Ik heb gekozen voor 3 heerlijke ijssoorten in de smaken slagroom, chocolade en stracciatella, maar je kunt daar natuurlijk eindeloos in variëren. En dan vergt het vooral wat wachttijd en een beetje geduld. Maar dat geduld wordt beloond, beloofd.
Omdat...
- je het ijs makkelijk wilt lossen, bekleedt je de glazen kom met plastic folie.
- je het ijs vormt in een bombe, zet je het voor je het gaat gebruiken 15 minuten bij kamertemperatuur
- de bombe helemaal van ijs is, haal je het 15 minuten voor het serveren uit de diepvries. Bestrooi het dan ook pas met cacao (of andere decoraties).
Recept Kerst ijs bombe
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Kerst ijs bombe
Apparatuur
- Plastic folie
- Keukenmachine met mes
Ingrediënten
IJs bombe
- 1 liter slagroom ijs
- 1 liter chocolade ijs
- 500 ml stracciatella ijs
- 150 gram koffie koeken
- 70 gram boter , ongezouten
Garnering
- cacao
- cranberries, en granaatappelpitjes optioneel
Instructies
Ijsbombe
- Bekleed een glazen schaal van 2.5 liter aan de binnenzijde met plastic folie.
- Haal het slagroom ijs uit de diepvries en zet 15 minuten bij kamertemperatuur, zodat het redelijk zacht is.
- Schep het ijs in de kom en wrijf het tegen de zijden omhoog. Blijf ongeveer 1 cm van de bovenkant af.
- Zet de schaal in de diepvries en laat 2 uur staan.
- Haal het chocolade ijs eruit en laat 15 minuten bij kamertemperatuur staan.
- Schep het ijs op de laag slagroom ijs en smeer goed uit tegen de zijkanten. In het midden houd je een kommetje over.
- Zet de schaal weer in de diepvries en wacht 2 uur.
- Haal het stracciatella ijs uit de diepvries en laat 15 minuten bij kamertemperatuur staan.
- Schep het ijs in het kommetje en strijk alles goed glad.
- Zet 1 uur in de diepvries.
- Maal de bastogne koeken fijn.
- Smelt de boter en meng die door de bastognekoeken.
- Schep het koekmengsel op het ijs en zet alles tenminste 1 uur terug in de diepvries.
- Voor het opdienen los je de ijsbombe op je serveerschaal (koekjes laag naar beneden)
Garnering
- Bestuif de bombe met cacao en garneer met granaatappel en cranberries.
Geef een reactie