Deze kerst ijs bombe gaat door 3 lagen heerlijk ijs. De eerste slagroom ijs laag, vervolgens een romige chocolade ijs laag en als laatste een stracciatella ijs laag. De bodem is gemaakt van Bastogne koeken en het geheel is versierd met granaatappel, cranberries en cacao.
Zoals beloofd nu de heerlijke bak en dessert recepten op een rijtje. Om te starten met een Kerst ijs bombe. Zondig lekker en heel makkelijk te maken. Want ik zal heel eerlijk zijn, dit ijs heb ik gewoon kant en klaar gekocht. Natuurlijk kun je het zelf maken en later deze week een heerlijk zelfgemaakt ijsrecept, maar de bombe heeft al zoveel handelingen dat ik dat achterwege heb gelaten. Ik heb gekozen voor 3 heerlijke ijssoorten in de smaken slagroom, chocolade en stracciatella, maar je kunt daar natuurlijk eindeloos in variëren. En dan vergt het vooral wat wachttijd en een beetje geduld. Maar dat geduld wordt beloond, beloofd.
Omdat...
- je het ijs makkelijk wilt lossen, bekleedt je de glazen kom met plastic folie.
- je het ijs vormt in een bombe, zet je het voor je het gaat gebruiken 15 minuten bij kamertemperatuur
- de bombe helemaal van ijs is, haal je het 15 minuten voor het serveren uit de diepvries. Bestrooi het dan ook pas met cacao (of andere decoraties).
Recept Kerst ijs bombe

Heb je dit heerlijke recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram! Ik vind het superleuk om te zien hoe jouw creatie eruitziet en deel regelmatig de mooiste foto's van jullie! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Meer inspiratie nodig?
- Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal.
- En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
IJs bombe
- 1 liter slagroom ijs
- 1 liter chocolade ijs
- 500 ml stracciatella ijs
- 150 gram Bastogne koeken
- 70 gram boter, ongezouten
Garnering
- cacao
- verse cranberry's, optioneel
- granaatappelpitjes, optioneel
Instructies
Ijsbombe
- Bekleed een glazen schaal van 2½ liter aan de binnenzijde met plasticfolie.
- Haal het slagroomijs uit de diepvries en zet 15 minuten bij kamertemperatuur, zodat het redelijk zacht is.1 liter slagroom ijs
- Schep het ijs in de kom en wrijf het tegen de zijden omhoog. Blijf ongeveer 1 cm van de bovenkant af.
- Zet de schaal in de diepvries en laat 2 uur staan.
- Haal het chocolade-ijs eruit en laat 15 minuten bij kamertemperatuur staan.1 liter chocolade ijs
- Schep het ijs op de laag slagroom ijs en smeer goed uit tegen de zijkanten. In het midden houdt je een kommetje over.
- Zet de schaal weer in de diepvries en wacht 2 uur.
- Haal het stracciatella-ijs uit de diepvries en laat 15 minuten bij kamertemperatuur staan.500 ml stracciatella ijs
- Schep het ijs in het kommetje en strijk alles goed glad.
- Zet 1 uur in de diepvries.
- Maal de Bastogne koeken fijn.150 gram Bastogne koeken
- Smelt de boter en meng die door de Bastogne koeken.70 gram boter
- Schep het koekmengsel op het ijs en zet alles minstens 1 uur terug in de diepvries.
- Voor het opdienen los je de ijs bombe op je serveerschaal (koekjes laag naar beneden)
Garnering
- Bestuif de bombe met cacao en garneer met granaatappel en cranberry's.cacao, verse cranberry's, granaatappelpitjes
Geef een reactie