Carpaccio Wrap Hapjes zijn heerlijke elegante feestelijke hapjes om te maken voor een feestje! Ze zijn makkelijk te maken, goed voor te bereiden, zien er geweldig uit en hebben een heerlijke smaak. Dit fingerfood hapje was binnen een paar minuten op, toen ik het serveerde bij mijn laatste feestje.
Carpaccio Wrap Hapjes
Ik hou van koken, echt waar. Maar als ik een feestje heb, dan wil ik me daar niet mee bezig hoeven te houden. Een gezellig borrelhapje uit de koelkast halen en op een bordje leggen of in een kommetje doen, prima, maar verder wil ik lekker kletsen en genieten.
Daarom ben ik een grote voorstander van hapjes die je goed kunt voorbereiden. Wraps zijn daarbij echt een uitkomst. Deze heerlijke tortillarolletjes kun je van tevoren maken, snijden en hoeft ze alleen nog maar te serveren! Gemaakt met tortilla’s, carpaccio en een likje heksenkaas, krijg je een onweerstaanbaar lekker hapje! Ik beloof je dat dit hapje de hit wordt op je volgende feestje!
En zeker niet alleen lekker als borrelhapje, maar ook als lunch of avondmaaltijd ga je hiervan genieten!
En ben je op zoek naar leuke hapjes? Dan vind je hier een pagina met makkelijke hapjes recepten.
Jump to:
Wat heb je nodig voor Carpaccio Rolletjes?
Om deze Carpaccio Wrap Hapjes te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Tortilla wraps – In dit recept zijn tarwe wraps gebruikt. Ga je voor gezond dan kun je ook volkoren wraps nemen. Wil je minder koolhydraten gebruiken? Gebruik dan wortel, paprika of bieten wraps.
- Carpaccio – Dungesneden rauwe ossenhaas, het fijnste stuk vlees van een rund.
- Rucola – Heerlijk peperig en het zorgt voor een bite.
- Pijnboompitten – Gebruik geroosterde pijnboompitten voor een vleugje nootachtige smaak. Pijnboompitten rooster je snel en eenvoudig door ze in een droge koekenpan op gemiddeld vuur drie minuten te bakken tot ze nootachtig ruiken.
- Parmezaanse kaas – Een heerlijke ziltige kaas uit de Italiaanse keuken. De perfecte combinatie met Carpaccio
- Heksenkaas – Een lekkere roomkaas, lichtzoet, op smaak gebracht met kruiden zoals knoflook, peterselie en dunne reepjes prei. Makkelijk zelf te maken met dit recept voor Heksenkaas. Je kunt het ook vervangen door roomkaas met kruiden.
Hoe maak je Carpacciowraps?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Leg een wrap voor je en bestrijk met Heksenkaas. Verdeel daar wat rucola over.
- Beleg de wrap met carpaccio en bestrooi met Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitjes.
- Rol de wrap strak op en wikkel in plastic folie. Laat minimaal een uur in de koeling de smaken intrekken.
- Snij de wrap in kleine porties voor carpaccio wrap hapjes of, als je dit liever als lunch eet, halveer je de wrap.
Dit is heerlijk als onderdeel van een hapjes buffet met luxe sandwiches (ook lekker voor bij een high tea), een geitenkaashapje met honing en walnoten en watermeloen hapjes met feta en munt.
Wil je dit als lunch eten? Serveer dan met een heerlijke komkommer dille yoghurt salade en een versgebakken focaccia met rode ui en knoflookboter erbij.
Tips en Variaties
- Gebruik in plaats van Heksenkaas, groene pesto of truffelmayonaise.
- In plaats van rundercarpaccio kun je ook flinterdun gesneden kalfsfricandeau gebruiken. Elegant en lekker.
- Eet geen Carpaccio als je zwanger bent. Ook baby’s en mensen met een zwakke gezondheid kunnen beter geen gerechten met rauw vlees eten.
Meer Wraps
Ben je echt dol op wrap hapjes, dan vind je deze heerlijke recepten vast ook lekker.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 4 wraps
- 4 eetlepels Heksenkaas
- 70 gram rucola
- 300 gram carpaccio
- 50 gram pijnboompitten geroosterd
- 30 gram Parmezaanse kaas geschaafd
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Leg een wrap voor je neer en bestrijk de hele wrap met de Heksenkaas.4 wraps, 4 eetlepels Heksenkaas
- Verdeel hierover een handjevol rucola.70 gram rucola
- Beleg met ¼e deel van de carpaccio.300 gram carpaccio
- Bestrooi het vlees met pijnboompitten en de kaas.50 gram pijnboompitten, 30 gram Parmezaanse kaas
- Rol op en verpak in plastic folie. Leg minimaal een uur in de koelkast.
- Herhaal dit voor alle wraps.
- Snij de wraps in kleine stukjes en bedek met folie tot gebruik. Serveer met prikkers.
Opmerkingen:
- Heerlijke naturel tarwetortilla's zijn gebruikt voor dit recept. Maar je kunt ook kiezen voor een meergranen wraptortilla die een wat meer nootachtige smaak heeft.
- Verwarmen – Door de tortilla kort te verwarmen in een droge koekenpan, kun je beter rollen, zonder dat ze scheuren. Ze hoeven niet heet te zijn, een beetje warm (5 tot 10 seconden op gemiddeld vuur) is voldoende.
- Gebruik in plaats van Heksenkaas, groene pesto of truffel mayonaise
- In plaats van rundercarpaccio kun je ook flinterdun gesneden kalfsfricandeau gebruiken. Elegant en lekker.
- Koeling – De koude wraps met tonijn kun je 2 dagen in de koeling bewaren (dat betekent dat je ze dus prima een dag van tevoren kunt maken). Bewaar ze dan in de plastic folie in de koeling.
- Diepvries – Deze wraps kun je niet invriezen.
Geef een reactie