Een heerlijk en makkelijk recept voor een amuse van eendenborst, gerookt voor extra smaak, gecombineerd met zelfgemaakte cranberrycompote. En dit kleine hapje wordt een delicatesse. Het recept is heel gemakkelijk te bereiden. De cranberrycompote kan van tevoren gemaakt worden, easy-peasy dus!

Amuse van Eendenborstfilet, Cranberry en Rucola
We beginnen vandaag met een voorgerecht. Een amuse is een kleine snack geserveerd op een lepel of in een kleine kom, die je in één hap opeet. Vandaag heb ik een amuse gemaakt van gerookte eendenborst met zelfgemaakte cranberrycompote. Het wordt op een bedje van rucola gelegd.
Deze amuse maak je in een paar minuten klaar als je de cranberrycompote van tevoren hebt gemaakt. En dat is waar ik van hou als ik het kerstdiner serveer!
Wat heb je nodig voor een Eendenborst Amuse
Om deze Amuse van Eendenborstfilet, Cranberry en Rucola zelf te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan de blog:
- Gerookte Eendenborstfilet - Het krijgt een rijke, zoute, rokerige smaak doordat het Eendenvlees wordt gerookt.
- Cranberry's - Deze zure vrucht is heerlijk wanneer gestoofd in zoetstoffen. Je kunt bevroren of verse cranberry's gebruiken.
- Port - Zoete wijn afkomstig uit Portugal. Het heeft een alcoholpercentage van rond de 20%. Wil je geen Port gebruiken, neem dan appelsap.
- Bruine suiker - maakt de cranberrycompote zoeter. Doordat je bruine suiker gebruikt, krijgt de compote een extra karamelsmaak.
- Citroensap - om meer diepte aan de saus te geven.
- Rucola - een peperige groene sla soort.
Hoe maak je Zelf Amuse van Eend?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Doe de cranberry's en bruine suiker in een steelpannetje.
- Schenk de Port erbij.
- En het verse citroensap. Roer goed door. Breng aan de kook en sudder 10 minuten tot de cranberry's opengebarsten zijn. Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
- Leg een plakje eendenborst voor je neer en leg daar wat compote op. Rol op en leg dat op een bedje rucola.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!Â
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlAmuse van Eendenborstfilet, Cranberry en Rucola
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
Ingrediënten
Cranberry compote
150 gram bruine suiker
½ citroen sap
Amuse
30 gram rucola
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Cranberry compote
- Doe de ingrediënten voor de cranberry compote in een pan en breng aan de kook.500 gram cranberries, 150 gram bruine suiker, 150 ml port, ½ citroen
- Laat alles koken tot de cranberry's gebarsten zijn. Dat zal ongeveer 10 minuten duren.
- Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Amuse van Eend
- Doe wat rucola op een lepel of in een schaaltje.30 gram rucola
- Pak de eendenborstfilet en smeer daar een theelepel cranberry compote op.2 eetlepels Cranberry compote, 50 gram gerookte eendenborstfilet
- Rol de eendenborstfilet op en leg per lepel 2 rolletjes op de rucola.
Opmerkingen:
- Cranberry compote - Maak de cranberry compote en bewaar hem in een schoon potje (en afgedekt) tot maximaal 5 dagen in de koelkast. Je kunt de compote ook invriezen. Zo blijft hij 2 maanden goed.
- Koelkast - Bewaar de amuse van eendenborstfilet afgedekt maximaal twee dagen in de koelkast.
- Diepvries - Je kunt de amuse hapjes met eend en cranberry's tot twee maanden invriezen, maar dit is een eenvoudig recept; Ik raad aan om dit vers te maken.
Geef een reactie