Een heerlijke Kip Kerrie Salade waar je van blijft genieten. Het is heel makkelijk zelf te maken en heeft een romige, spicy kerrie smaak met een klein zoetje. Maak dit voor een heerlijk Kip Kerrie Broodje voor de lunch of om te serveren als hapje op een toastje bij je volgende feestje! Een superveelzijdig recept.
Kip Kerrie Salade
Ga je voor makkelijk dan ren je naar de supermarkt en koop je een bakje kip-kerrie salade met een klein beetje kip, wat ananas en appel en veel saus. Maar wil je makkelijk en ook nog lekker, dan maak je deze kip kerrie salade zelf. Want dit recept is zo eenvoudig en snel klaar, het ritje naar de winkel duurt bijna langer.
En de volle romige smaak van de lichtzoete kerrie saus, dat elk beetje kip omhult is een heerlijke verrassing. Dit bakje gaat helemaal leeg. Of je het nu voor de lunch op een broodje eet of als salade bij een feestje. Dit is zo lekker dat ik altijd te kort kom (en ik maak vaak al wat extra). Probeer het snel zelf!
Wat heb je nodig voor een romige salade met Kerrie en Kip
Voor de bereiding van deze kip-kerrie salade heb je de volgende ingrediënten nodig (de juiste hoeveelheden vind je onderaan het blog in de receptenkaart):
- Kip - Gebruik gaar kippenvlees als vlees, dat je gaart in bouillon (zodat het nog meer smaak krijgt). Kipfilet of kiphaasjes leent zich hier goed voor. Snij het in blokjes voor het garen.
- Mayonaise en Crème Fraîche - Zorgen ervoor dat de saus rijk en romig is.
- Citroensap - Gebruik vers sap!
- Gembersiroop - Voor een licht zoetje en een vleugje gember. Want gember is één van de beste smaakcombinaties met kerrie. Je kunt het bij het Aziatische schap terugvinden (of bij de Toko)
- Kruiden - Niet speciaals. Kerrie, kurkuma, knoflook, peper en zout heb je waarschijnlijk allemaal al in het keukenkastje staan.
Hoe maak je Kerrie-Kip Salade
Een recept met uitgebreide stappen, de juiste hoeveelheid ingrediënten en die je ook nog makkelijk kunt printen vind je terug onderaan het blog.
- Pulled Chicken - Doe de kip in de kom en trek het met twee vorken uit elkaar. Zo kun je de kip goed verdelen door de salade.
- Basissaus - Maak de basis saus door de mayoniase te mengen met Crème Fraîche. Dit is echt mijn favoriete basis voor veel sausjes voor een salade.
- Op smaak - Breng de saus nu verder op smaak door er kruiden, gembersiroop en citroensap aan toe te voegen. In dit geval kerrie, kurkuma, wat peper, knoflook en zout.
- Roeren- Meng alles nu goed door elkaar. Ik laat hem meestal nog een uurtje staan in de koelkast, zodat de smaken nog beter mengen. Maar je zou hem (als je gasten aan het wachten zijn) meteen kunnen serveren.
Serveren!
- Op een broodje - Lekker op een croissantje, stokbrood of Italiaanse bol. Zelfs tussen twee sneden brood, maakt het je lunch meteen speciaal.
- Crackers, toastje of stokbrood - Leuk voor elk feestje. Serveer wat schaaltjes met zelfgemaakte salade, zoals deze Kip-kerrie salade en zelfgemaakte eiersalade.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 120 gram kip in bouillon gegaard en afgekoeld
- 5 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels crème fraîche
- 1 theelepel kerriepoeder
- ¼ theelepel gemalen kurkuma
- ¼ theelepel knoflookpoeder
- ¼ theelepel zout
- ⅛ theelepel gemalen witte peper
- 2 theelepels gembersiroop
- 2 theelepels citroensap vers
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Doe de kip in een kom en trek het vlees met twee vorken uit elkaar tot je pulled chicken hebt.120 gram kip
- Doe de mayonaise en crème fraîche in de kom.5 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels crème fraîche
- Breng op smaak met kerrie, kurkuma, knoflookpoeder, zout, peper, gembersiroop en citroensap.1 theelepel kerriepoeder, ¼ theelepel gemalen kurkuma, ¼ theelepel knoflookpoeder, ¼ theelepel zout, ⅛ theelepel gemalen witte peper, 2 theelepels gembersiroop, 2 theelepels citroensap
- Roer de kip met het sausje goed door elkaar. Proef of het nog iets nodig heeft.
- Zet een uur in de koeling om op smaak te komen. Maar heb je weinig tijd en wachtende gasten, dan kun je het ook meteen serveren.
Opmerkingen:
- Op een broodje - Lekker op een croissantje, stokbrood of Italiaanse bol. Zelfs tussen twee sneden brood, maakt het je lunch meteen speciaal.
- Crackers, toastje of stokbrood - Leuk voor elk feestje. Serveer wat schaaltjes met zelfgemaakte salade, zoals deze Kip-kerrie salade en zelfgemaakte eiersalade.
- Vooraf maken / Koelkast - Deze salade kun je 2 dagen bewaren in de koeling, en kun je dus supergoed vooraf maken.
- Diepvries - Hoewel je in theorie de kipsalade kunt invriezen, zal de structuur waarschijnlijk zo veranderen dat het minder lekker wordt. Probeer het dus op te eten.
Geef een reactie