Smaakvolle hertenbiefstuk met rozemarijn en gerold in katenspek, Haricots verts in bacon en aardappelpuree met lente ui. Een echt Kerst hoofdgerecht.
Bij Kerstmis hoort vlees. Een heerlijk stuk beenham met Cumberlandsaus of kip met sinaasappel tijmsaus.
En wil je echt iets bijzonders op tafel zetten dan zijn deze heerlijke hertenbiefstuk spiesjes met rozemarijn (omwikkelt met katenspek) een goed idee. Goed voor te bereiden en ze zijn snel klaar. Serveer daarbij haricots verts gerold in bacon en een romige aardappel puree met lente ui. Een makkelijk maar heel elegant recept. Lekker als Kerstdiner, of een feestelijk dineetje.
Nog meer recepten voor het Kerstdiner
Ik ben al een heel eind op weg met mijn kerstdiner Gestart met een heerlijke amuse van eendenborstfilet met cranberry, gevolgd door een torentje van gerookte kipfilet met avocado, een romige broccoli cappucino en dat alles geneutraliseerd met een granaatappel spoom. Vandaag gaan we verder met het hoofdgerecht. Heerlijke hertenbiefstuk spiesjes met rozemarijn en katenspek, haricots verts met kruidenboter en bacon en een heerlijk op smaak gebrachte aardappelpuree. En als toetje een heerlijke 3 chocolade mousse. Dat wordt een heel fijn kerstdiner.
Goed voor te bereiden
Lekker, feestelijk en goed voor te bereiden en klaar te maken zonder al te ingewikkelde manoeuvres. Natuurlijk krijg je na afloop van dit kerstmenu een complete tijdsplanning en boodschappenlijst, maar eerst de recepten van vandaag.
Andere lekkere recepten
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Kerst diner: hertenbiefstuk, haricots verts en aardappelpuree
Ingrediënten
Hertenbiefstuk met rozemarijn en katenspek
- 800 gram hertenbiefstuk
- 200 gram katenspek
- 8 takjes rozemarijn
Haricots verts gerold in bacon
- 300 gram haricots verts
- 8 eetlepels knoflookboter
- 150 gram bacon
- 12 stengels bieslook
Aardappelpuree met een lente uitje
- 1 kg aardappelen
- 1 lente uitje, fijngesnipperd
- 50 ml melk
- 25 gram boter
- 1 theelepel zout
- ⅛ theelepel peper
Instructies
Hertenbiefstuk met rozemarijn en katenspek
- Snij de biefstuk in blokjes van ongeveer 2 x 1 cm
- Wikkel elk blokje biefstuk in katenspek
- Prik met een sateprikker een gaatje in het rolletje biefstuk
- Ris de naaldjes (op de bovenkant na) van de rozemarijn stengel en prik die door de biefstuk.
- Doe wat olie in de pan en bak de biefstuk aan beide zijde ongeveer 3 minuten.
Haricots verts gerold in bacon
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Haal een klein stukje van de uiteinde van de haricots verts en was ze goed.
- Zet een pan op met water en breng aan de kook.
- Kook de haricots verts 5 minuten en laat ze dan uitlekken in een vergiet.
- Pak een plakje bacon en doe op de bovenkant een dotje knoflookboter.
- Leg 3 à 4 boontjes op de boter en rol de bacon op.
- Bind het rolletje dicht met een stengel bieslook.
- Leg in een ovenschaal en bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Aardappelpuree met een lente uitje
- Schil de aardappelen en kook ze tot ze gaar zijn en giet af.
- Warm in een pannetje de boter met de melk op tot ze bijna koken.
- Stamp de aardappelen fijn en meng het melk boter mengsel erdoor.
- Meng als laatste het uitje erdoorheen.
- Proef en breng op smaak met zout en peper.
Geef een reactie