Wat leuk dat je even op mijn site langskomt. Ik ben Andréa en ik woon in het Zuiden van Nederland, in de buurt van Oss.
Mijn passie is koken en eten. En dat begon al toen ik heel klein was. Want ik hou van lekker eten en voor de meeste wereld keukens kun je me 's nachts wakker maken (en dat zegt heel wat).
En de recepten op mijn blog zijn precies gemaakt zoals ik graag eten klaarmaak: snel, lekker én makkelijk te maken zijn! En het liefst met een leuke twist.
Met de recepten die je op deze site terug vind maak je gerechten waar iedereen blij van wordt. Elke dag en elk moment. Of het nu een lekkere verse maaltijd met je gezin is, een dineetje met familie of een feestje met lekkere hapjes. En waarom niet allemaal tegelijkertijd?
Doe waar je blij van wordt!
Doe de dingen waar je blij van wordt en leef een heerlijk leven. Met mooie momenten en lekker eten. En op mijn website kun je leren hoe je bij het maken van de recepten dat makkelijk voor elkaar krijgt. En hoe ik kook? Mijn recepten zijn snel en makkelijk, met een twist en vers.
Makkelijke en snelle recepten voor die drukke weekdagen, waar je lekker eten op tafel wilt zetten. Dat moet dan niet te veel tijd kosten en ook binnen budget blijven. Daarom gebruik ik ingrediënten die goed te verkrijgen zijn (of ik geef je alternatieve ingrediënten die je kunt gebruiken om dezelfde smaak te krijgen).
Creatieve recepten, want ik hou van recepten die net wat anders zijn. En ik vind het een uitdaging om een lastig recept een stuk makkelijker te maken als dat mogelijk is.
Vers! Ik hou niet van supermarkt sausjes of blikken soep. Want dat proef je altijd. Vers is zoveel lekkerder (en heb ik je al vertelt dat dat bijna altijd veel goedkoper is). En omdat iedereen druk is hou ik het zo simpel mogelijk.
Als je op zoek bent naar...
- Makkelijke en snelle recepten, die heerlijk zijn en gemaakt zijn met ingrediënten die goed te krijgen zijn.
- Recepten die uitgebreid getest zijn. Ik heb ze zeker een aantal keer gemaakt voordat ik ze met je deel. Ik geef je tips, vervangingen (als dat mogelijk is) en extra informatie die handig kan/zal zijn. De stap-voor-stap foto's en video's laten je de belangrijke stappen zien, zodat je zeker weet dat het lukt!
- Leuke recepten met een twist
- Tips en Tricks wat je kunt doen met restjes en hoe je het recept makkelijk voorbereid en bewaard!
- Ideeën om koken en entertainen nog makkelijker te maken. Ik hou van gezelligheid. En je kunt veel recepten eenvoudig voor een grote groep maken (hint: gebruik de 1x, 2x, en 3x knoppen in het recept!)
- De beste ideeën voor het maken van een buffet, etentje of recepten voor de feestdagen.
Dingen die je NIET vind op mijn blog.
- Trends, tenminste niet allemaal (lees: de meeste niet). Ik deel recepten die ik zelf graag eet en lekker vind. Dus een wortel wrap of courgette pizza deeg korst recept ga je hier niet terugvinden.
- Ik wil lekker eten, dus ik gebruik geen vervangingen om het recept calorie arm te maken of om het te laten vallen in een bepaald dieet. Als dat toch zo is, dan is dat echt per ongeluk.
- Het eten op de foto is hetgeen wij ook zelf eten. Ja ik strooi er inderdaad extra kruiden op (zoals peterselie of cress) voor een mooie foto, maar we kunnen het altijd naderhand nog eten (en vaak doen we dat ook). En als het geen duimpje krijgt van mijn kritische gezin, dan zie je het niet terug op het blog.
Over mij...
Ik ben geboren in het zuiden van Nederland. Een echte bourgondische Brabander, die houdt van gezelligheid en lekker eten. Inmiddels ben ik al op veel plekken geweest, een groot deel van Europa, Amerika en in het midden-Oosten, waar ik telkens weer geniet van alle smaken. Mijn favoriete vraag in een restaurant waar dan ook is: wat is het lekkerste van de kaart?
Jaren geleden werkte ik in een groot bedrijf, eerst als laborant en later als milieu technoloog. En hoewel ik het prima naar mijn zin had daar, is eten (en alles daaromheen) mijn echte passie. En ik vind het super dat ik daar mijn werk van heb kunnen maken :-).
Toen ik jong was woonde ik in de stad waar het een smeltkroes van culturen was. Mijn moeder kookte traditionele Nederlandse keuken, stamppot, appeltaart, zelfgemaakte koude schotel en erwtensoep (en geloof me dat is de lekkerste soep die je ooit zult proeven).
Mijn oma leerde mij dat je goed eten moest gebruiken. Ze was haar hele leven wars van vervangers en margarine, als voorbeeld, kwam niet in huis. Echte boter, dat was wat je moest gebruiken.
Mijn Turkse buren, en later kregen we Indonesische buren leerden mij de beginselen van de wereld keukens. Elke dag leefde ik tussen de lekkerste geuren. En bij feestjes (of als ik bij de buren at), mocht ik daar van genieten. Ik kon daar naar uit kijken en als ik daar nu aan terug denk, herinner ik me nog steeds de smaken.
De recepten op dit blog laten mijn jeugdherinneringen zien, de gerechten die ik leerde kennen op mijn reizen en de recepten die ik later heb leren kennen. Wanneer ik niet aan mijn blog werk zie je me vaak kijken naar kookprogramma's en ik lees graag kookboeken. En zie ik dan iets nieuws dan wil ik dat gaan uitproberen en ga ik net zolang door tot ik het onder de knie heb. En natuurlijk deel ik mijn ervaringen daar dan van op het blog.
Ik deel recepten met makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Het liefst uit de supermarkt, die ook nog betaalbaar zijn. Van de Nederlandse keuken tot wereld keuken, van klassiekers tot entertaining. Leuke recepten die lekker zijn, makkelijk en simpel klaar te maken.
En natuurlijk is koken en bakken, alleen, samen met je kinderen of familie superleuk. Ik wens je veel kookplezier!
Wat kun je vinden op mijn blog?
Entertainen
Wat is er nu leuker om een keer een heerlijk dineetje of buffet te verzorgen. Of de tafel extra mooi aan te kleden voor Kerstmis, Pasen of een andere gelegenheid en lekkere recepten te maken. Op dit blog vind je heerlijke recepten voor elk moment. Voor een leuke cocktail party, BBQ, dineetje of buffet. Zomer of winter entertaining. Verjaardag of baby shower. De leukste recepten voor een feestje vind je hier. En ben je op zoek naar recepten rondom de feestdagen, dan kun je hier tal van ideeën vinden om deze dagen nog lekkerder te maken. Ook kun je hier diverse menu's met tijdsplanning terug vinden zodat je dit jaar stressvrij aan tafel zit. Alle makkelijke feestdagen recepten zijn per feestdag verdeelt, dus je vindt ze snel en makkelijk terug.
Toetjes, zoete baksels en andere lekkernijen
Een lekker toetje, heerlijke cake of zelfgebakken koekjes. Deze mogen natuurlijk niet ontbreken op dit blog. Daarom wil ik hier nog even speciale aandacht aan geven. Want ik kan genieten van een heerlijke zoete lekkernij! En voor ieder moment en ieder seizoen wat wils. Deze recepten zijn ook uitgebreid getest en op smaak gecontroleerd door mijn testteam (een team van 3 uiterst kritische kinderen en man) en na goedkeuring komen ze op mijn blog. Dus heb je zin in een lekker nagerecht, taart of iets anders zoet, kijk dan is bij mijn zoete recepten overzicht en zoek wat lekkers uit.
Stap-voor-stap foto's en how-to videos
Met stap-voor-stap foto's, een duidelijke beschrijving en een video laat ik je alle stappen zien die nodig zijn om die heerlijke gerechten te bereiden. Daardoor gaat het zeker goed komen. En dat is wel zo handig met een recept dat je maakt voor koekjes of een spectaculair kerstdiner. Entertainen wordt zo makkelijk en een heerlijk feestbuffet is easy peasy.
Contact
Als je de recepten op dit blog leuk vind en je wilt op de hoogte blijven van de nieuwste recepten, tips en tricks en behind the scenes laten we dan met elkaar in contact komen.
Samenwerken?
Ben je van een food merk of een persbureau en wil je graag samenwerken in een gesponsorde post door het fotograferen van het product en / of het maken van een recept. Dan hoor ik graag van je. Wanneer je geïnteresseerd bent in samenwerken, voorbeelden van mijn werk wilt zien of weten welke andere bedrijven je voorgingen, dan verwijs ik je graag naar mijn food fotografie pagina.
Pers en events
Van culinaire events, nieuwe kookboeken en producten blijf ik graag op de hoogte. Persberichten en vrijblijvende uitnodigingen kun je mailen naar [email protected]. Voor het vrijblijvend toesturen van producten voor bijvoorbeeld een review kun je ook per mail contact met mij opnemen.
Veel kookgroetjes, Andréa
PS Laat een reactie of een e-mail achter en zeg hallo! Ik lees al mijn e-mails en probeer zo snel mogelijk te reageren!