Appeltaart in een glaasje?? Laat maar komen, ik eet ze allemaal op (en zeker als de appeltjes nog een beetje warm zijn). Dit is een makkelijk appel recept met een koekjes bodem, vanille slagroom en gekarameliseerde appels. En je zult dit recept zeker superlekker vinden!
Een toetje met appel, appeltaart in een glaasje deze keer. Een heerlijk dessert met laagjes gebakken appel met kaneel, vanille-slagroom met een verkruimelde koekjes bodem.
En snel klaar want dit recept staat binnen 15 minuten op tafel!
Appeltaart in een glaasje is een makkelijk toetje waar je de lekkerste ingrediënten uit een appeltaart samensmelt in een potje.
Toetjes en bakken met appels
Zonder twijfel is het zo dat mijn meest favoriete fruit op dit blog om te bakken of toetjes mee te maken toch wel de appel is.
Van een warm appeltaart granola ontbijt, romig appeltaart ijs, slanke appelflappen of een ouderwetse Hollandse appeltaart, de keuze is enorm.
Recepten met appels kunnen op elk moment van de dag en ik verwerk ze in elke vorm. Zelfs in het avondeten. Fruit waarmee je eindeloos kunt variëren.
Ingrediënten Appeltaart Toetje
- Koekjes - De bodem van het glaasje bedek je met koekjes. Je kunt natuurlijk heerlijke koekjes bakken (zoals deze kandijkoeken die hier prima bij passen) of je gebruikt kant en klare koekjes. Bastogne koeken zijn dan toch wel mijn favoriet!
- Appels - Alle stevige appels zijn geschikt voor dit recept. Een Granny Smith zorgt ervoor dat het wat frisser wordt.
Hoe maak je Appeltaart Toetje
Stap 1 - Maak de appels klaar
- Schil de appels en snij in vieren. Verwijder de kern en snij de appelpartjes in plakjes. Bestrooi de plakjes met suiker.
- Bestrooi ze vervolgens met kaneel.
Stap 2 - Karameliseer de appels
Smelt de boter in de koekenpan en leg de plakjes gesuikerde appel in de pan. Bak 3 minuten en draai ze dan met een spatel om. Bak nog eens 3 minuten. Leg op een bord en laat afkoelen (dat laatste is niet persé noodzakelijk. Je kunt ze warm serveren, maar door de temperatuur wordt de slagroom minder stevig).
Klop ook de slagroom met het vanille extract en de poedersuiker tot het stijf is, ongeveer 4 minuten op hoge stand.
Stap 3 Vul de glaasjes met de eerste lagen
- Verdeel de helft van de koekjes onderin het glas.
- Schep hierop drie eetlepels vanille slagroom.
Stap 4 Vul de rest van het glas
Leg hierop drie of vier gebakken appeltjes. Maak dan een tweede laag: koekjes, slagroom en dek af met de rest van de gekarameliseerde appeltjes. Ik strooi dan nog altijd wat kaneel op de appeltaart in een glaasje. Serveer meteen!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
Gekarameliseerde appels
- 2 appels Jonagold, Elstar, Granny Smith
- 1 eetlepel boter ongezouten
- ¼ theelepel gemalen kaneel gemalen
- 1 eetlepel suiker
Koekjes
- 12 koekjes bijv. Bastogne koeken
Vanille slagroom
- 250 ml slagroom
- 1 theelepel vanille extract
- 2 eetlepels poedersuiker
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Gekarameliseerde appeltjes
- Smelt de boter in de pan.
- Schil de appels. Snij de appels invieren en haal de kern eruit. Snij elk partje in drie schijfjes.
- Bestrooi de appelschijfjes met suiker en kaneel en bak aan beiden zijden in de pan (ongeveer 3 minuten). De suiker is dan gekarameliseerd.
- Laat afkoelen. Dit is optioneel, maar als je de appels warm toevoegt, zal de slagroom inzakken.
Vanille slagroom
- Doe de slagroom, het vanille extract en de poedersuiker in een schaal en mix op hoge snelheid tot hij stijf is.
Appeltaart in een glaasje
- Verkruimel anderhalf koekje op de bodem van het glas.
- Schep hierop 2 eetlepels slagroom. Leg daarop drie appel schijfjes.
- Dek af met anderhalf koekje en schep daarop 2 eetlepels slagroom.
- Verdeel de rest van de appelschijfjes over de glaasjes.
- Optioneel: garneer met kaneel.
Geef een reactie