Een lekker licht en toch smaakvol hapje, deze komkommer met ham mousse. Ideaal om te serveren tijdens een feestje.
De gezonde maand Januari, laat ik hem zo nog maar even noemen. Na al het December geweld is het nu weer even tijd om een pas op de plaats te maken. Wat lichter voedsel te eten. Maar heb je nog een feestje dan is het ook wel fijn dat het lekker is. En natuurlijk een plakje komkommer, een stengeltje bleekselderij en een reepje wortel is erg lekker, maar misschien wil je net wat meer.
Deze komkommer gevuld met ham mousse is lekker licht en heeft toch heel erg veel smaak. En het is snel en eenvoudig te maken. Heerlijk toch.
Recept Komkommer met ham mousse

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Komkommer met ham mousse
Ingrediënten
- 100 gram roomkaas
- 100 gram ham
- 1 komkommer , gewassen
- 1 theelepel bieslook, fijngesneden
- 6 cranberries , gedroogd
Instructies
- Doe de roomkaas en de ham in een blender en maal fijn tot een smeuïge massa
- Schaaf de komkommer verticaal in lange plakken.
- Doe de hammouse in een spuitzak en trek 2 banen mousse over de komkommer schijf.
- Rol de komkommer op.
- Strooi wat bieslook over de mousse en leg er een cranberry op.
Geef een reactie