Vandaag een recept voor een heerlijke eiersalade. Lekker op brood of een toastje. Of met soldaatjes (reepjes geroosterd brood).
Vandaag een heerlijke eiersalade. Lekker op brood of een toastje. Of met soldaatjes (reepjes geroosterd brood).
- Maak deze salade wat eerder, dan ontwikkelen de smaken zich nog beter.
- Het sjalotje en peterselie kun je ook vervangen door 3 stengels fijngesneden bieslook.
Voorbereiden en bewaren
- De eiersalade blijft tot 2 dagen afgedekt goed in de koeling. Je kunt hem dus goed voorbereiden en ook de restjes bewaren.
- De eiersalade kun je niet invriezen, want dan verandert de structuur en dat is niet lekker.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!

Eiersalade
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
4 eieren maat L
2 eetlepels yoghurt
2 eetlepels crème fraîche
3 eetlepels gembersiroop
½ theelepel kurkuma
½ sjalotje
5 takjes peterselie
¼ theelepel zout naar smaak
½ theelepel peper
Instructies
- Zet de eieren op in een pan met koud water en breng aan de kook.
- Kook de eieren dan nog 10 minuten.
- Laat ze schrikken onder koud water en laat afkoelen naar kamertemperatuur.
- Pel vervolgens de eieren en prak ze fijn met een vork.
- Snij het halve sjalotje zeer fijn.
- Meng de yoghurt, crème fraïche, kurkuma, kerrie en gembersiroop goed door elkaar.
- Hak de peterselie fijn.
- Meng de eieren met de saus, sjalotje en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
Opmerkingen:
- Maak deze salade wat eerder, dan ontwikkelen de smaken zich nog beter.
- Het sjalotje en peterselie kun je ook vervangen door 3 stengels fijngesneden bieslook.
Geef een antwoord