Tiramisu is een heerlijk nagerecht uit Italië. En deze chocolade tiramisu bestaat uit lekkere chocolade koekjes, romige mascarpone en een vleugje koffie. De tiramisu wordt gemaakt zonder rauwe eieren.
Tiramisu is een hartstikke veelzijdig nagerecht. Natuurlijk kun je het op de "originele" manier maken, met rauwe eieren, marsala wijn, mascarpone en natuurlijk lange vingers, maar een chocolade variant of juist met vers fruit. Deze variant bevat in ieder geval geen rauwe eieren.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!

Chocolade tiramisu
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
500 gram mascarpone
250 ml slagroom
1 theelepel vanille-extract
2 theelepels cacao + extra cacao voor te bestuiven
75 gram suiker
Instructies
- Meng in een kom met de mixer de mascarpone, suiker, cacao, koffielikeur, vanille-extract, espressopoeder en slagroom tot een lobbig mengsel, ongeveer de dikte van Griekse yoghurt.
- Breek de koekjes en maak met de helft van de koekjes een laag onderin de schaal / kopje / glas.
- Schep daarop de helft van het mascarponemengsel.
- Leg hierop de tweede laag met chocoladekoekjes.
- Verspreid daarop het restant mascarponemengsel en bestuif het geheel met cacao.
- Zet tenminste 4 uur in de koelkast, zodat alles maken intrekken en de mascarpone opstijft.
Geef een antwoord