Bij dit bladerdeeg uientaartje combineren de gekarameliseerde licht zoete uien heerlijk met de geurige tijm en het romige bladerdeeg.
Een warm voorgerecht of amuse, bijzonder en smaakvol en slechts 4 ingrediënten. Een toprecept voor de feestdagen waar je geen genoeg van kunt krijgen.

Warm Voorgerecht met Bladerdeeg
Dit uientaartje met tijm straalt in zijn eenvoud en is overheerlijk. En met maar vier ingrediënten. De uitjes zijn gekarameliseerd en daardoor zoetig. De tijm geurt en geeft zijn eigen smaak af.
Het krokante, toch romige bladerdeeg combineert heerlijk met deze twee. En wat vooral fijn is, dit gerecht is heel eenvoudig te maken en goed voor te bereiden. Twee dingen die heel fijn zijn bij je uitgebreide kerstdiner.
Je kunt dit ook prima als amuse op een lepel serveren. Maak de taartjes dan wat kleiner, zodat je ze in een keer kunt opeten. Hier gingen alle uientaartjes binnen no-time op. Ik ben benieuwd hoe dat bij jou is!
Top Tip
Heb je nog een restant bladerdeeg, maak daar dan heerlijke kaasstengels van!

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Bladerdeeg Uientaartje
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 1 eetlepel roomboter
- 1 theelepel gedroogde tijm, gedroogde
- 2 vellen bladerdeeg, roomboter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210 °C of 190 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Haal het vel van de rode ui en halveer hem. Snij de ui in ringen.1 rode ui
- Smelt de boter op laag vuur in de pan. Voeg de uiringen en tijm toe en karameliseer in 15 minuten.1 eetlepel roomboter, 1 theelepel gedroogde tijm, 2 vellen bladerdeeg
- Ondertussen steek je met een uitsteker uit elk velletje bladerdeeg 2 vormen.
- Leg de uitgestoken plakjes bladerdeeg op een bakplaat. Bak 8 minuten in de oven.
- Laat licht afkoelen en snij met een heel scherp mes, elk gebakken bladerdeegfiguur in tweeën.
- Leg op een bordje een plakje bladerdeeg, daarop een eetlepel uimengsel en vervolgens dek je het af met een plakje bladerdeeg.
Opmerkingen
- Koelkast: Bewaar in een afgesloten doos tot 2 dagen.
- Diepvries: In een diepvrieszak of doos gedurende maximaal een maand.
- Opwarmen: Doe de uientaartjes in een ovenschaal en dek die af met aluminiumfolie. Verwarm bij 160 °C tot de hapjes goed heet zijn.
Geef een reactie