De gekarameliseerde licht zoete uien combineren heerlijk met de geurige tijm en het romige bladerdeeg. Een warm voorgerecht, bijzonder en smaakvol en slechts 4 ingrediënten.
Dit uientaartje met tijm straalt in zijn eenvoud en is overheerlijk. De uitjes zijn gekarameliseerd en daardoor zoetig. De tijm geurt en geeft zijn eigen smaak af. Het krokante, toch romige bladerdeeg combineert heerlijk met deze twee. En wat vooral fijn is, dit gerecht is heel eenvoudig te maken en goed voor te bereiden. Twee dingen die heel fijn zijn bij je uitgebreide kerst diner.
Omdat...
- uien bitter worden als ze aanbakken en dat wil je in dit gerecht zeker niet, karameliseer je ze op laag vuur gedurende een lange tijd (wel 15 minuten).
- je een koekjesuitsteker gebruikt, kun je leuke vormen maken van dit taartje die uitstekend bij Kerstmis passen. Ik gebruikte hier de sneeuwmannenlaars.
- dit gerecht maar vier ingrediënten heeft is het wel van belang dat je goede roomboter bladerdeeg gebruikt. Bezuinig hier niet op! Heb je nog een restant bladerdeeg, maak daar dan heerlijke kaasstengels van!
Recept: Uientaartje met tijm
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlUientaartje met tijm
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- bakplaat
- bakpapier
- uitsteker
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 1 eetlepel boter
- 1 theelepel tijm (gedroogde)
- 2 vellen bladerdeeg (roomboter)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Haal het vel van de rode ui en halveer hem.
- Snij de ui in ringen.
- Smelt de boter op laag vuur in de pan.
- Voeg de uiringen en tijm toe en karameliseer in 15 minuten.
- Ondertussen haal je met een uitsteker uit elk velletje bladerdeeg 2 vormen.
- Leg de uitgestoken plakjes bladerdeeg op een bakplaat
- Zet 8 minuten in de oven.
- Laat licht afkoelen en snij met een heel scherp mes elk gebakken bladerdeegplakje in tweeën.
- Leg op een bordje een plakje bladerdeeg, daarop 1 eetlepel uimengsel en vervolgens dek je het af met een plakje bladerdeeg.
Geef een reactie