Een kleine, maar fijne amuse zalm met rucola olie. Daarbij heerlijke smaakmakers als wasabi en sesamzaadjes. Verrassend en een echte smaakbeleving. Dit is een echte topper!
Amuse van Gerookte Zalm met Rucola Olie
Een klein hapje om de smaakpapillen te prikkelen, precies zoals een amuse hoort te zijn. En dit hapje met gerookte zalm, rucola olie en wasabi voldoet daar volledig aan. Het ziet er supermooi uit, en smaakt subliem. Een samensmelting van smaken in één hap.
Dit hapje is elegant en perfect om elk dinertje mee te starten. En nog makkelijk te maken ook! Hier gooi je hoge ogen mee!
Wat heb je nodig voor een Amuse met Gerookte Zalm
Om deze Amuse van Gerookte Zalm en Rucola olie te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan de blog:
- Gerookte Zalm - Gebruik koud gerookte zalm, bijvoorbeeld een Noorse zalm, echte Nederlandse zalm of een wilde zalm. Dit zijn dun gesneden stukken zalm, die je zelf fijn hakt.
- Rucola - Deze salade groente heeft een peperige smaak, wat ontzettend lekker is in combinatie met de gerookte zalm.
- Olijfolie - Gebruik een fruitige extra vierge olijfolie voor dit recept.
- Wasabi - Geeft pit aan dit hapje. Hou je van lekker pittig, dan gebruik je pure wasabi. Anders kun je de wasabi ook één op één verdunnen met mayonaise.
- Zilveruitjes - Zilveruitjes geven een heerlijke zoetzure ui smaak (je gebruikt de zilveruitjes uit het zoetzuur).
- Sesamzaad - Voor een subtiele nootachtige twist.
- Melba toast - Knapperig gebakken stukken toast. Gehalveerd in de salade gestoken geven ze een crunchy bite.
Hoe maak je een Gerookte Zalm met Rucola Olie Hapje?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Doe de rucola in de blender en maal fijn. Giet er zoveel olijfolie bij, zodat je een gladde saus krijgt. Doe wat rucola olie onderin de amuse lepels.
- Hak de gerookte zalm fijn en verdeel over de voorkant van de lepels. Spuit erachter een klein toefje wasabi.
- Steek aan de achterkant een half stukje Melba toast.
- Verdeel flinterdun gesneden zilveruitjes en sesamzaadjes over de gerookte zalm.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
- 50 gram rucola
- 100 ml olijfolie extra vierge
- 100 gram gerookte zalmfilet
- 3 zilveruitjes
- 1 theelepel wasabi pasta
- 4 Melba toastjes
- 1 eetlepel sesamzaadjes geroosterd
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Doe de rucola in de blender en maal fijn.50 gram rucola
- Giet de olijfolie erbij en pureer net zo lang tot je de juiste structuur hebt. Het moet een dunne saus zijn. Vind je deze rucola olie te dik, dan gebruik je gewoon nog wat extra olie om te verdunnen.100 ml olijfolie
- Snij de gerookte zalm heel fijn.100 gram gerookte zalmfilet
- Snij de zilveruitjes in hele dunne plakjes (bijna doorzichtig).3 zilveruitjes
- Doe onderin het schaaltje / amuse lepel de rucola olie.
- Leg op 1 helft een eetlepel gerookte zalm.
- Spuit daar een klein toefje wasabi naast.1 theelepel wasabi pasta
- Breek het toastje in tweeën en steek het achter de zalm.4 Melba toastjes
- Verdeel wat ui schijfjes over de zalm.
- Besprenkel met sesamzaadjes.1 eetlepel sesamzaadjes
Geef een reactie