Deze omelet wrap met spinazie is het perfecte hapje voor een gezellige avond. De spinazie is heerlijk op smaak gebracht met knoflook, rozijn en pijnboompitten. En samen met de zure room een heerlijke vulling. De dunne omelet houdt alles bij elkaar en maakt dit een perfect vegetarisch fingerfood hapje.
Omelet Wrap met Spinazie
Deze omelet wraps gevuld met spinazie en zure room zijn eenvoudig en snel te maken en hebben een heerlijke romige smaak. En naast dat het een makkelijk hapje is, is het ook een heel budget-vriendelijk hapje.
Maar door de luxe room en een lepeltje pijnboompitjes, merk je dat dus niet. Een prima hapje om te serveren als tussendoortje met Kerstmis, een feestje of Oudejaarsavond. Geniet ervan!
Jump to:
Wat heb je nodig voor Vegetarische Omelet Wrap Hapjes?
Om deze Omelet Wrap met Spinazie te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Spinazie - Je kunt in dit recept verse of diepvries spinazie gebruiken. Gebruik je verse bak hem dan even aan in een wok of hapjespan met aanhangend water zodat hij slinkt. Laat goed uitlekken voordat je hem in de vulling gebruikt.
- Rozijnen - Door de rozijnen te wellen in water, worden ze sappiger en dat is lekkerder. Ook lekker met gewelde krenten.
- Zure room - Geeft een romig tintje aan dit hapje. Omdat het wat dikker is loopt het niet uit de wraps.
- Pijnboompitten - Kort geroosterd krijgen ze een heerlijke nootachtige smaak.
- Eieren - Voor het maken van de omelet.
- Knoflook - Voor extra smaak aan de vulling.
Hoe maak je Vegetarische Wrap Hapje met Spinazie?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Verhit olie in een pan en roerbak de knoflook dertig seconde. Voeg dan de spinazie, geroosterde pijnboompitten en rozijnen toe. Warm goed door en zet het vuur uit.
- Klop de eieren los en bak in een koekenpan 2 dunne omeletten. Leg op elke omelet in het midden een streep met spinazievulling.
- Leg daarnaast een dunne lijn met zure room.
- Rol de omelet om en verpak in plastic folie. Herhaal voor de andere omelet. Laat beiden minimaal een half uur in de koelkast opstijven. Voor het serveren snij je de omelet in dunne reepjes. Serveer met satéprikker.
Dit hapje is heerlijk op een hapjes plank gecombineerd met andere snacks zoals: dadels met kaas en bacon, witlofschuitjes op drie manieren en thee eieren.
Variaties en Tips
- Lekker! Verdeel tussen de roomkaas en spinazie vulling stukjes gerookte zalm of ham.
- In plaats van roomkaas kun je ook 50 gram roomkaas vervangen door feta. Meng dit goed door elkaar. Zo krijg je wat meer pit.
- Haal de roomkaas 30 minuten voor gebruik uit de koeling, zodat je hem makkelijker kunt verdelen.
- Door de pijnboompitten vooraf te roosteren krijgen ze een nootachtige en knapperige smaak.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
- 3 eetlepels rozijnen
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 200 gram spinazie
- 2 eieren
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 125 gram zure room
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Wel de rozijnen 10 minuten in heet water. Laat ze uitlekken.3 eetlepels rozijnen
- Rooster de pijnboom pitten in een droge koekenpan, tot ze heerlijk nootachtig ruiken.2 eetlepels pijnboompitten
- Laat de spinazie ontdooien of slink de verse spinazie met aanhangend water in een pan. Laat uitlekken.200 gram spinazie
- Klop de eieren los en bak er twee flinterdunne omeletten van.2 eieren
- Laat afkoelen.
- Schenk de olie in de pan en knijp het teentje knoflook erboven uit.1 eetlepel olie, 1 teentje knoflook
- Roerbak 30 seconden en voeg dan de spinazie, pijnboom pitten en rozijnen toe.
- Verwarm alles goed door.
- Leg de helft van de spinazie op één zijde van de omzet.
- Maak een streep zure room naast de spinazie.125 gram zure room
- Rol de omelet op en verpak hem in plastic.
- Herhaal dat ook voor de andere omelet.
- Laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Net voor het serveren snij je de omelet wraps in smalle reepjes.
Opmerkingen:
Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop:
- Koelkast - Bewaar deze spinaziehapjes maximaal 2 dagen in de wrap in de koelkast.
- Diepvries - Het is niet aan te raden om deze hapjes in te vriezen. De structuur verandert dan teveel en dat is niet lekker.
Geef een reactie