Deze spinazie-omelet wraps zijn makkelijk, gezond en superlekker! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en ze staan snel op tafel.
Perfect als lunch, snack of feestelijk hapje op een borrelplank. De zachte omelet, romige zure room en zoete rozijnen zorgen voor een heerlijke smaakcombinatie. De krokante pijnboompitten maken het helemaal af. En het mooiste? Dit recept mislukt nooit!

Omeletwraps met Spinazie en Zure Room
Wij hadden een feestje met veel gasten. Ik wilde een makkelijk hapje dat lekker én budgetvriendelijk was.
Zo ontstonden deze spinazie-omelet wraps! De eieren kwamen van mijn eigen kippen, en de spinazie uit de diepvries (lekker snel!). Met een beetje zure room en pijnboompitten werd het een heerlijk hapje.
Spinazie is al eeuwenlang een favoriet ingrediënt in de keuken. Het is licht, voedzaam en combineert goed met andere smaken. In de Mediterrane keuken wordt spinazie vaak gegeten met noten en rozijnen. Dit recept is daarop geïnspireerd.
Deze hapjes zijn perfect als gezonde snack of borrelhapje. Bovendien kun je ze goed voorbereiden en makkelijk meenemen!

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 3 eetlepels rozijnen
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 200 gram spinazie
- 2 eieren
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 125 gram zure room
Instructies
- Week de rozijnen 10 minuten in heet water en laat ze uitlekken.3 eetlepels rozijnen
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze lichtbruin zijn en lekker ruiken.2 eetlepels pijnboompitten
- Bereid de spinazie:- Bevroren spinazie? Laat ontdooien en uitlekken.- Verse spinazie? Verwarm met een beetje water in een pan tot het slinkt. Laat uitlekken.200 gram spinazie
- Klop de eieren los en bak twee dunne omeletten in een pan. Laat ze afkoelen.2 eieren
- Verwarm de olie in een pan en pers de knoflook erboven uit.1 eetlepel olie, 1 teentje knoflook
- Roerbak de knoflook 30 seconden en voeg dan de spinazie, pijnboompitten en rozijnen toe. Verwarm goed door.
- Vul de omelet: Leg de helft van het spinaziemengsel op één kant van de omelet.
- Maak een streep zure room ernaast.125 gram zure room
- Rol de omelet strak op en verpak in plasticfolie. Herhaal met de tweede omelet.
- Laat minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Snijd de wraps in smalle reepjes vlak voor het serveren.
Opmerkingen
- Koelkast: Bewaar de wraps maximaal 2 dagen in plasticfolie.
- Diepvries: Niet aanbevolen, de structuur wordt waterig na ontdooien.
Geef een reactie