Tonijnsalade wrap hapjes zijn lekker om te serveren bij een feestje, borrel of house-warming party. Ze zijn snel, makkelijk en lekker. De zelfgemaakte tonijnsalade. Frisse gemengde sla en romige kruidenkaas, zorgen ervoor dat elk hapje heerlijk smaakt. Een wrap hapje dat snel opgaat bij elk feestje.
Tonijnsalade Wrap Hapjes
Heb je een feestje en ben je op zoek naar een hapje dat makkelijk te maken is, je al in het voren kunt bereiden en iedereen lekker vindt: heerlijke wraps met tonijnsalade. Lekker fris door de gemengde sla en romig door de kruidenkaas. Een heerlijke combinatie en makkelijk te maken. Deze wraps maak je binnen 15 minuten.
Tonijnsalade maak ik altijd zelf. Omdat het zo makkelijk is en je het prima naar eigen smaak kunt aanpassen. En de ingrediënten voor mijn tonijnsalade heb ik altijd in huis. Maak jij altijd zelf je tonijnsalade?
En heb je zin om een hapjesplank met verschillende wraps te maken. Kijk dan ook eens naar wraps met zalm en heksenkaas of de koude wraps met kip en heksenkaas of naar mijn pagina met de lekkerste hapjes (allemaal lekker om te serveren met deze wraps). Succes!
Jump to:
Wat heb je nodig voor Wraps met Tonijn (Hapjes)?
Om deze Tonijnsalade Wrap Hapjes te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Tonijn - Gebruik tonijn uit blik. Dit kun je kopen met olijfolie, zonnebloemolie of water. Voor het eindresultaat maakt het niet veel uit, maar tonijn in water is wel iets slanker.
- Tortilla wraps - In dit recept zijn tarwe wraps gebruikt. Ga je voor gezond dan kun je ook volkoren wraps nemen. Wil je minder koolhydraten gebruiken? Gebruik dan wortel, paprika of bieten wraps.
- Mayonaise - Maakt een rijke en romige tonijnsalade. En je kunt hem ook goed zelf maken via dit zelfgemaakt mayonaise recept.
- Curry - ook wel bekend als curryketchup, currygewürz of currygewürzketchup is een saus die veel gegeten wordt in Nederland, België, Duitsland en Denemarken. Het is een kruidige, zoete variant van tomatenketchup. Wil je hem zelf maken? Kijk dan naar dit lekkere curry recept.
- Italiaanse kruiden - Deze kruidenmix met onder meer peterselie, oregano, bieslook en basilicum geven een heerlijke smaak aan deze tonijnsalade wrap hapjes.
- Gemengde sla - Deze sla is een goede keuze voor wraps omdat het knapperig is langer vers blijft. Je kunt het eventueel ook vervangen door rucola, wat een lichte pepersmaak geeft.
- Roomkaas met kruiden - Verse roomkaas met knoflook en kruiden. Je kunt dit goed smeren en ook gebruiken om te koken. We gebruiken het hier als basissmaak op de tortilla’s.
Hoe maak je Tortilla Wrap met Tonijn Salade?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Maak de tonijnsalade door de uitgelekte tonijn te mengen met mayonaise, curry en Italiaanse kruiden.
- Smeer de bovenkant van een tortillawrap in met kruidenkaas en verdeel ⅓ e deel van de tonijnsalade over het midden.
- Verdeel daar de gemengde sla overheen.
- Rol de wraps op en leg ze minimaal een uur in de koeling. Snij ze in kleine stukjes (ongeveer 1 cm breed) en serveer met tapas prikkers.
Lekker met warme gevulde abrikozen met geitenkaas en spek, of zelfgemaakte kip kerrie salade (voor op een toastje) of wraps. Zo maak ik vaak wraps met kip en Heksenkaas of gerookte zalm wraps.
Tips, Aanpassingen en Vervangingen
- Verwarmen tortilla - Door de tortilla kort te verwarmen in een droge koekenpan, kun je beter rollen, zonder dat ze scheuren. Ze hoeven niet heet te zijn, een beetje warm (5 tot 10 seconde op gemiddeld vuur) is voldoende.
- In plastic rollen - Door de wraps in plastic te rollen en een uur in de koeling te bewaren, zullen de smaken goed mengen en blijft de wrap in vorm.
- Snijden of als lunch - Deze wrap kun je als hapje serveren, maar is ook superlekker om te eten als lunch (een heel veelzijdig recept dus)!
- Wil je een extra slank hapje. Vervang dan één eetlepel mayonaise met één eetlepel Griekse yoghurt en gebruik tonijn op water in plaats van olie.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
- 280 gram tonijn uit blik water of olie, uitgelekt
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel curry
- ½ eetlepel italiaanse kruiden
- 3 tortilla wraps
- 3 eetlepels roomkaas met kruiden
- 50 gram gemengde sla
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Maak de tonijnsalade door de tonijn met een vork de brokjes fijn te prakken en te mengen met de mayonaise, curry en Italiaanse kruiden.280 gram tonijn uit blik, 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel curry, ½ eetlepel italiaanse kruiden
- Leg een wrap voor je neer en besmeer met een eetlepel kruidenroomkaas.3 eetlepels roomkaas met kruiden, 3 tortilla wraps
- Beleg het midden van de wrap met ⅓ e deel van de tonijnsalade.
- Verdeel daar de gemengde sla over.50 gram gemengde sla
- Rol strak op en verpak in plastic folie. Leg minimaal 1 uur in de koelkast.
- Haal uit de koeling en eet meteen of snij in plakjes van ongeveer 1 cm en serveer als hapje.
Opmerkingen:
- Koeling - De koude wraps met tonijn kun je 2 dagen in de koeling bewaren (dat betekent dat je ze dus prima een dag van tevoren kunt maken). Bewaar ze dan in de plastic folie in de koeling.
- Invriezen - Verwijder de gemengde sla (of voeg hem nog niet toe). Sla kun je niet invriezen! Snij de tortilla's in kleine wraps en spreid die uit op een bakplaat. Zet die 2 uur in de diepvries en verzamel dan de wraps en stop ze in een diepvriesbak of zakje. Zo blijven ze tot 1 maand goed. Laat ze overnacht in de koelkast ontdooien. Voeg daarna de sla toe.
5. - De weergegeven voedingswaarde is per wrap. Eet je het als lunch, dan is de voedingswaarde per wrap: voedingswaarde * 8
Geef een reactie