Wrap hapjes zijn een aanvulling op elk feestje en deze koude kip wrap rolletjes met Heksenkaas zijn snel, makkelijk en lekker! De romige Heksenkaas gecombineerd met de ziltige kipfilet, frisse ijsbergsla en een pitje van de bieslook zorgt ervoor dat elk rolletje een smaakexplosie in je mond geeft. Een van de wrap rolletjes die altijd snel opgaat op elk feestje!
Koude Wraps met Kip en Heksenkaas
Als ik een feestje geef, vind ik het superleuk om een hapje te serveren. Iets anders dan de gebruikelijk chips en pepsels. En één van mijn favoriete hapjes om op terug te grijpen zijn koude kip wrap rolletjes. Ik heb ze al in veel variaties gemaakt, maar de combinatie met Heksenkaas (die je zelf makkelijk maakt met dit Heksenkaas recept) en ijsbergsla is mijn favoriet. Een goede reden om het recept te delen.
Deze keer mocht ik vanuit de Swiepswoepswap een recept maken van de keuken van Mirjam (net als dit blog een instagramaccount met makkelijke recepten) en toen ik door haar instagram scrolde kwam ik kip pesto wraps tegen. Ik besloot daar een eigen draai aan te geven door de tortilla wraps te maken met heksenkaas en ijsbergsla. Superlekker!
Wat heb je nodig voor deze wraps kipfilet hapjes met Heksenkaas
Voor de bereiding van koude kip wrap hapjes met Heksenkaas heb je de volgende ingrediënten nodig (de juiste hoeveelheden vind je onderaan het blog in de receptenkaart):
Welke tortilla's gebruik je?
Zie je door de tortilla wraps het bos niet meer? Nu het antwoord is kort en bondig, de tortilla's die je het lekkerst vind. Ik heb gekozen voor een naturel wrap. Een volkoren of meergranen wrap zou een licht notig smaakje toevoegen aan de wrap wat een heerlijke combinatie is met de kip. Ga je voor een groente tortilla, dan zou ik de spinazie tortilla aanraden. Deze heeft een neutrale smaak en extra smaak is door de heksenkaas en ziltige kipfilet niet direct nodig.
Wat voor kipfilet?
Gebruik kipfilet van de vleeswaren afdeling. Niet de flinterdunne, want voor een wrap is een wat dikker plakje lekkerder, omdat het net iets meer smaak afgeeft. De kipfilet van de vleeswaren afdeling wordt eerst geperst, dan gepekeld (dat geeft de ziltige smaak), gekookt en tenslotte gegrild. Dat geeft die heerlijke smaak aan elk plakje!
Je kunt de kipfilet ook vervangen door gerookte kip. Snij die in dunne reepjes en verdeel die over de wraps.
Hoe maak je koude kip wraps met Heksenkaas
Een recept met uitgebreide stappen, de juiste hoeveelheid ingrediënten en die je ook nog makkelijk kunt printen vind je terug onderaan het blog.
Verwarm de tortilla kort in de koekenpan en bestrijk met Heksenkaas. Verdeel daar drie plakjes kipfilet. Bestrooi dat met fijngehakte bieslook. Verdeel wat ijsbergsla over de tortilla en rol hem op, zodat je een wrap met een doorsnede van ongeveer 2 cm krijgt. Verpak die in plastic folie en laat minimaal 1 uur op smaak komen in de koelkast. Snij in plakjes van 1 cm dik en serveer met prikkers.
- Verwarmen tortilla - Door de tortilla kort te verwarmen in een droge koekenpan, kun je beter rollen, zonder dat ze scheuren. Ze hoeven niet heet te zijn, een beetje warm (5 tot 10 seconde op gemiddeld vuur) is voldoende.
- In plastic rollen - Door de wraps in plastic te rollen en een uur in de koeling te bewaren, zullen de smaken goed mengen en blijft de wrap in vorm.
- Snijden of als lunch - Deze wrap kun je als hapje serveren, maar is ook superlekker om te eten als lunch (een heel veelzijdig recept dus)!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
- 2 tortilla wraps
- 3 eetlepels Heksenkaas
- 6 plakjes kipfilet vleeswaren of gerookte kipfilet in dunne reepjes
- 3 stengels bieslook fijngesnipperd
- 30 gram ijsbergsla in grove stukken gesneden
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de tortilla wraps 5 tot 10 seconde op gemiddeld vuur in een droge koekenpan.2 tortilla wraps
- Besmeer de tortilla's met de Heksenkaas (aan één zijde).3 eetlepels Heksenkaas
- Verdeel op elke tortilla drie plakjes kipfilet.6 plakjes kipfilet
- Bestrooi met gesnipperde bieslook en ijsbergsla.3 stengels bieslook, 30 gram ijsbergsla
- Rol de wraps op, zodat ze een doorsnede van ongeveer 2 cm hebben. Verpak in plastic folie. Leg minimaal 1 uur in de koeling.
- Haal uit de koeling en eet meteen of snij in plakjes van ongeveer 1 cm (en serveer als hapje).
Opmerkingen:
- Koeling - De koude kip wraps kun je 2 dagen in de koeling bewaren (dat betekent dat je ze dus prima een dag van tevoren kunt maken). Bewaar ze dan in de plastic folie in de koeling.
- Invriezen - Verwijder de ijsbergsla (of voeg hem nog niet toe). IJsbergsla kun je niet invriezen! Snij de tortilla's in kleine wraps en spreid die uit op een bakplaat. Zet die 2 uur in de diepvries en verzamel dan de wraps en stop ze in een diepvriesbak of zakje. Zo blijven ze tot 1 maand goed. Laat ze overnacht in de koelkast ontdooien. Voeg daarna de ijsbergsla toe.
Geef een reactie