Lekkere kabeljauwfilet uit de oven onder een dakje van aardappel rösti met sjalotjes. Een heerlijke ovenschotel met vis.
Kabeljauw filet, een visje dat je heerlijk kunt kruiden en uitbakken in de pan, maar wat zich door zijn stevigheid ook goed leent voor een heerlijke ovenschotel. En omdat je toch een bijgerecht moet hebben heb ik een dakje van rösti gemaakt, wat in de oven heerlijk krokant wordt.
Wanneer wij vis eten, is dat meestal kabeljauw of zalm. Zalm is wat meer uitgesproken qua smaak, maar ik heb het geluk dat alle kinderen (en inmiddels mijn man ook), deze vis wel kunnen waarderen. Kabeljauw daarentegen is neutraal qua smaak en de meeste mensen zijn er dol op. Wij ook. Zoals gezegd bak ik hem, frituur ik hem (kibbeling van kabeljauw), wordt hij gepocheerd of heerlijk in de oven gebakken zoals vandaag. En altijd is de schaal na afloop leeg.
Rösti, maak ik eigenlijk niet zo heel vaak. Nog niet, want het beviel erg goed in combinatie met de vis. Lekker knapperig en een mooie smaak zo samen met die romige vis.
It's a good taste!
Recept Kabeljauwfilet met aardappel
rösti
Heb je deze kabeljauwfilet met aardappelrösti gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!

Kabeljauwfilet met aardappel rosti
Ingrediënten
- 4 kabeljauw filets
- 500 ml groentebouillon
- 100 ml witte wijn droog
- 3 eetlepels boter
- 2 eetlepels bloem
- 4 aardappelen groot
- 2 eieren losgeklopt
- 1 eetlepel paneermeel
- 1 sjalotje fijngesnipperd
- peper en zout
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 graden Celsius.
- Doe de bouillon en wijn in een pannetje en leg de filets erin. Breng aan de kook en laat het 3 minuten sudderen.
- Haal de filets uit de pan en leg ze in de ovenschaal.
- Ondertussen smelt je in een pannetje 2 eetlepels boter.
- Roer daar de bloem doorheen en bak 2 minuten.
- Schenk de bouillon scheutje voor scheutje doorheen tot je een mooie saus hebt.
- Schenk die rondom en over de vis.
- Schil de aardappels en was ze. Rasp ze grof.
- Meng de aardappel rasp met de eieren, paneermeel, sjalotje en peper en zout naar smaak.
- Smelt 1 eetlepel boter in de pan en bak de rösti 3 minuten licht aan.
- Verdeel de rösti over de kabeljauwfilet en zet de schaal in de oven.
- Laat 20 tot 25 minuten bakken in de oven.
Notities
Nutrition
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- ovenschaal en braadsledes
- Bakplaat
- Bakpapier of bakmat
- Pannen
Geef een reactie