Ben je op zoek naar een lekker, verrassend en makkelijk BBQ-gerecht? Probeer dan eens deze Aziatische Pangasiusfilet met zelfgemaakte Yum Yum saus. Dit recept is eenvoudig te maken, en de vis is binnen 20 minuten gaar.
Geserveerd met een frisse salade of gegrilde groente en je hebt een heerlijke maaltijd. Een ideaal recept voor een zomerse BBQ-avond.
Vis met Ketjap en Yum Yum Saus
Ik hou van BBQ- en in de zomer. Is het zonnetje aan het schijnen dan steek wat mij betreft de BBQ maar aan. Niet dat dat altijd uitgebreid met veel stukken vlees of vis is. Nee één lekker stukje kies ik veel liever als meerdere porties. Vaak ga ik dan voor vlees of gegrilde groenten, maar vandaag maak ik een uitstapje naar een lekker stukje vis: pangasiusfilet.
De pangasiusfilet wordt met een marinade op smaak gebracht en vervolgens op de BBQ gegaard. Hierdoor blijft de vis mals, sappig en vol van smaak. De marinade maak je met frisse gember, ketjap, knoflook en een vleugje chilisaus en is echt een aanrader.
Deze keer heb ik er Yum Yum saus bijgemaakt. Een romige saus met een beetje pit van de cayenne en heerlijk zacht. En dat blijkt een perfecte combinatie te zijn. Een heerlijk recept dat je met weinig moeite op tafel zet. Probeer het zelf en geniet van een ontspannen BBQ-maaltijd.
Top Tip
Voeg in reepjes gesneden groenten zoals wortel, witte kool of paprika toe aan het vispakketje voor extra smaak en vitamines.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Voor de pangasius
- 2 eetlepels olie voor bakken
- 1 rode ui fijngesneden
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 1 cm verse gember geraspt
- 75 ml ketjap manis
- ¼ theelepel rijstazijn
- 1 theelepel zoete chilisaus
- 4 pangasiusfilets
Voor de Yum Yum saus
- 125 ml mayonaise
- 1 eetlepel ketchup
- ½ eetlepel roomboter gesmolten
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel paprikapoeder
- ⅛ theelepel cayennepeper
- 2 eetlepels water
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Maak de marinade
- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan op middelhoog vuur.2 eetlepels olie
- Voeg de fijngesneden rode ui toe en roerbak deze 3 minuten tot de ui glazig is.1 rode ui
- Voeg de uitgeperste knoflook en geraspte gember toe aan de pan en roerbak dit een halve minuut mee.1 teentje knoflook, 1 cm verse gember
- Schep het uimengsel in een schaal en voeg de ketjap manis, azijn en chilisaus toe. Roer alles goed door elkaar.75 ml ketjap manis, ¼ theelepel rijstazijn, 1 theelepel zoete chilisaus
Marineer de vis
- Dep de pangasiusfilets droog met keukenpapier.4 pangasiusfilets
- Smeer de filets in met de marinade, zorg dat ze helemaal bedekt zijn.
Bak de vis
- Leg een stuk aluminiumfolie klaar en bestrijk het licht met olie.
- Leg een gemarineerde pangasiusfilet op het folie en vouw het folie dicht om de vis goed af te sluiten.
- Plaats de pakketjes op een hete BBQ en gaar de vis in 15-20 minuten. De vis is klaar als hij gemakkelijk uit elkaar valt.
Maak de Yum Yum saus
- Doe alle ingrediënten voor de saus in een kom: mayonaise, ketchup, gesmolten boter, knoflookpoeder, paprikapoeder, cayennepeper en water.125 ml mayonaise, 1 eetlepel ketchup, ½ eetlepel roomboter, ½ theelepel knoflookpoeder, ½ theelepel paprikapoeder, ⅛ theelepel cayennepeper, 2 eetlepels water
- Meng alles goed door elkaar.
- Bewaar de saus in de koelkast tot je hem serveert.
Opmerkingen:
- Koelkast: Maximaal 2 dagen in een luchtdicht bakje. De saus kun je tot 2 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.
- Opwarmen: Pak de vis in, in aluminiumfolie en verwarm 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Geef een reactie