Deze makkelijke gemarineerde biefstukspiesjes met paprika zijn een absolute BBQ-hit die je zelf wilt maken. Wat maakt dit recept zo geweldig? De sappige biefstuk, gemarineerd in een eenvoudige marinade van olijfolie, knoflook en Italiaanse kruiden, wordt perfect gegrild en omringd met kleurrijke paprika’s en pittige rode ui.
Een onweerstaanbare combinatie. Kortom, deze biefstukspiesjes zijn de perfecte keuze voor een heerlijke BBQ!
Heerlijke Biefstukspiesjes met Italiaanse Kruiden, Balsamico en Groenten op de Grill
De zomer is altijd de tijd om de BBQ aan te steken en dat doen we hier regelmatig. Een heerlijke Kantonese Char Siu, een makkelijke maaltijd met BBQ-worst op een broodje of zalmspiesjes met citroen. Al deze heerlijke BBQ-recepten komen deze zomer minimaal een keertje voorbij.
Ook deze biefstukspiesjes die snel klaar zijn en vrijwel geen marineertijd nodig hebben, zijn in een handomdraai te maken en echt een favoriet hier. Want een makkelijk grill recept dat maakt je BBQ niet alleen heel lekker, maar ook veel gezelliger.
Deze spiesjes zijn perfect voor een zomerse avond met je gezin, familie en vrienden. Iedereen geniet van dit lekkere gegrilde vlees, groenten en de heerlijke geuren.
En of je nu een ervaren BBQ'er bent of voor het eerst de BBQ aansteekt, met dit recept krijg je altijd een perfect resultaat. Drizzle nog wat balsamico crème over de stokjes voor extra smaak en serveer. De borden zijn zeker leeg!
Top Tip
Als je houten prikkers gebruikt en ze op de barbecue grilt, is het handig om ze vooraf 30 minuten in water te weken. Dit voorkomt dat de prikkers verbranden.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook uitgeperst
- 2 eetlepels italiaanse kruiden
- 300 gram biefstuk in 12 even grote stukken gesneden
- ½ gele paprika in 4 reepjes
- ½ rode paprika in 4 reepjes
- 1 rode ui in vieren
- 2 eetlepels balsamico crème
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Schenk de olijfolie in een kom, voeg de knoflook en Italiaanse kruiden toe en roer alles goed door.4 eetlepels olijfolie, 2 tenen knoflook, 2 eetlepels italiaanse kruiden
- Doe de stukjes biefstuk in de kom en zorg dat ze allemaal bedekt zijn met de kruidenolie. Laat dit mengsel 5 minuten intrekken.300 gram biefstuk
- Neem een satéprikker en rijg de ingrediënten als volgt: begin met een stukje biefstuk, rijg vervolgens een reepje gele paprika, voeg nog een stukje biefstuk toe, rijg daarna een partje rode ui, voeg weer een stukje biefstuk toe en eindig met een reepje rode paprika.½ gele paprika, ½ rode paprika, 1 rode ui
- Grill de spiesjes op de barbecue tot de biefstuk naar wens gaar is (rare, medium of well done).
- Druppel wat balsamico crème over de spiesjes voordat je ze serveert.2 eetlepels balsamico crème
Geef een reactie