Barbecuen, ik ben er dol op. Wanneer het zonnetje schijnt, gaat hier de grill aan. Samen buiten zijn, genieten van de warme zonnestralen en het lekkere eten. Ik ben niet de enige, want de hele buurt ruikt heerlijk! En deze 10 Amerikaanse BBQ-recepten zijn heerlijk en vormen samen een compleet menu.
En naast het lekkere eten, is het mooie van een barbecue dat het mensen samenbrengt voor een gezellige avond. Met een goede planning en voorbereiding kun je zelf ook stressvrij genieten, waarbij je kunt relaxen, lachen en genieten van elkaars gezelschap. Met een heerlijk hapje erbij.
Deze 10 recepten voor een Amerikaanse BBQ zijn perfect voor zo'n gezellig samenzijn. Van verfrissende drankjes tot smaakvolle vlees- en vegetarische recepten, er is voor elk wat wils. Dus haal de barbecue tevoorschijn en geniet samen van deze heerlijke gerechten onder warme zon.
10 x Recepten voor een Amerikaanse BBQ
Een goede voorbereiding is het halve werk
Tijdplanning
1 dag tevoren
- Laat de rozenblaadjes trekken en laat afkoelen in de ijskast (rozen en vanille ijsthee)
- Trek de thee en laat afkoelen in de koelkast (rozen en vanille ijsthee)
- Maak de marinade voor de ribjes en schenk de helft in een kommetje en zet die weg in de koeling (die heb je morgen nodig voor het grillen). Snij de ribjes in stukken en smeer ze in met de marinade. Laat 1 uur marineren. Bak de ribjes in de aluminiumfolie in de oven. Haal uit de aluminiumfolie en bewaar afgedekt in een schaal in de koeling tot gebruik. (Amerikaanse BBQ Ribjes)
- Maak de focaccia en bak af. Verpak in aluminiumfolie en bewaar bij kamertemperatuur. Maak de gekarameliseerde uien en zet die in de koeling tot gebruik. (focaccia met gekarameliseerde rode ui en knoflookboter)
- Maak de knoflookolie en bewaar afgedekt bij kamertemperatuur (gegrilde caprese kebabs met halloumi en knoflookbrood)
In de ochtend
- Maak de aardbeien schoon en halveer ze (rozen en vanille ijsthee)
- Meng in een sapkan de thee met het rozenwater. Voeg de aardbeien, rozenblaadjes en granaatappelpitjes toe (rozen en vanille ijsthee)
- Schenk de Licor 43 en het druivensap in een kan. Verdeel het fruit in de kan. (Sangria Blanca met Licor 43)
- Maak de marinade voor de bacon bourbon kip spiesjes. Schenk de helft van de marinade in een aparte schaal en zet die afgedekt in de koeling (die heb je nog nodig bij de BBQ). Snij de knip in blokjes en rijg aan de spiesjes. Smeer de spiesjes in met de marinade. Leg op een schaal en dek af met plasticfolie. Bewaar in de koeling (bacon bourbon kipspiesjes)
- Maak de marinade voor de gamba's en marineer de garnalen 15 minuten. Haal uit de marinade en laat uitlekken. Bewaar afgedekt met plasticfolie in de koeling. (gegrilde gamba's met satésaus)
- Doe alle ingrediënten van de cashewnoten satésaus in een pannetje en bewaar in de koeling tot gebruik.
- Rijg de spiesen voor de caprese kebabs en bestrijk met knoflookolie (2 x). Leg afgedekt in de koeling (met plasticfolie) (gegrilde caprese kebabs met halloumi en knoflookbrood)
- Schil de meloen en snij in plakken. Leg de meloen afgedekt met plasticfolie in de koeling. Ook de komkommer halveer je en snij je in ringen. De komkommer bewaar je met een licht vochtig keukenpapiertje in een plastic zak. Maak ook de dressing en zet die afgedekt met plasticfolie weg bij kamertemperatuur (blauwe bessen meloen salade)
- Schil de sinaasappel en snij de partjes eruit. Bewaar met sap in een schaal die je afdekt met plasticfolie. Halveer de goudbessen en bewaar in een zak met een licht vochtig keukenpapiertje. Maak de dressing en zet die afgedekt in de koeling weg (granaatappel sinaasappel salade met goudbes)
- Vul een wegwerp ovenschaal met marshmallows, koekjes, melkchocola, minimarshmallows en karamel fudge. Dek af met plasticfolie en zet koel (niet in de koelkast) weg. (Gegrilde s'mores)
15 minuten tevoren
- Verwarm het brood in de oven en de gekarameliseerde uien in de pan.
- Verdeel de meloen, komkommer, blauwe bessen over de schaal. Verkruimel de feta erover en besprenkel met dressing. Garneer met muntblaadjes. (meloen blauwe bessen salade)
- Verdeel de salade, sinaasappel, granaatappelpitjes, zongedroogde tomaten over een schaal. Besprenkel met dressing. Verkruimel daar de feta kaas over en bestrooi met sesamzaad. (granaatappel sinaasappel salade)
5 minuten tevoren
- Doe de ijsklontjes in de ijsthee en serveer.
- Vul een de kan met druivensap en Licor 43 met ijsklontjes. Vul aan met prosecco.
- Smeer de bovenzijde van het brood in met knoflookboter. Verdeel de uien, zeezoutvlokken en kruiden erover.
Grill advies
- Grill de kipspiesen 5 minuten aan beide zijden tot ze gaar zijn en smeer ze in met de bacon bourbon marinade die je apart hebt gezet in de koeling. Grill dan nogmaals 1 minuut.
- Smeer de ribjes in met de marinade en grill ze 10 minuten tot ze bruin, warm en krokant zijn.
- Zet de satésaus op het fornuis terwijl je roert en zorg dat hij warm is. Grill de gamba's 2 minuten aan beide zijden. Serveer samen.
- Grill de vegetarische kebabs 2 tot 3 minuten aan elke zijde. Steek een basilicum blaadje aan het einde van de spies. Besprenkel met fijngehakte basilicum, knoflook en balsamico crème.
- Zet de schaal met gegrilde s'mores op de BBQ en bak ongeveer 5 minuten tot de marshmallows fluffy zijn geworden.
Geef een reactie