Braadworst van de BBQ. De braadworst is gekookt in witbier met zoete uien. Vervolgens is hij op de bbq gegrild voor die heerlijke grill smaak. De braadworst serveer je met gekarameliseerde uien.
Een lekker en makkelijk recept is deze braadworst van de BBQ. Je kookt de braadworst en de uien in wit bier, waardoor ze lekker veel smaak krijgen.
Vervolgens grill je de worsten op hoog vuur. Het bier en het grillen geven dan een braadworst die ongekend lekker is. Ondertussen heb je op het fornuis heerlijke gekarameliseerde uien gestoofd die nu ook klaar zijn. Serveer de braadworst gebakken zoete uien, op een broodje of als onderdeel van een barbecue.
- Je kookt de braadworst in het bier om hem lekker sappig te houden. Wil je hem gewoon bakken in boter of olie, week hem dan eens 5 minuten in heet water. Goed afdeppen (tegen het spatten) en dan bakken. Ook dan zal de worst lekker sappig blijven.
- Je bakt de uien die je gebruikt als topping apart uit (en gebruikt niet de uien die in het bier zijn gekookt), omdat die wat bitter van smaak zijn. Door het apart uitbakken behoudt je de lekkere zoete smaak van de ui.
- BBQ - deze BBQ op houtskool is oerdegelijk. Hij is gemaakt van staal, oerdegelijk en niet te groot zodat je hem makkelijk overal kwijt kan. Wat ook fijn is, is dat hij een deksel en een ingebouwde thermometer heeft. En je gebruikt hem natuurlijk om de worst op te stoven en op te grillen.
- BBQ bakmat - met deze bakmat die zowel op een houtskool, gas of elektrische BBQ kan worden gebruikt wordt schoonmaken heel gemakkelijk. Je legt de bakmat na gebruik in een laagje water en weekt het vuil eraf. Dit heeft mijn leven al zo veel makkelijker gemaakt.
- Hapjespan - een hapjespan gebruik je bij het koken van sauzen en bij het bakken van grotere volumes. Een goede hapjespan heeft een antiaanbaklaag en handgrepen die koel blijven. En natuurlijk is hij geschikt voor alle warmtebronnen. Deze hapjespan heeft ook nog een deksel, wat helpt tegen spatten en handig kan zijn om de warmte binnen te houden en je sauzen niet te ver laten indikken. Ik gebruik deze hapjespan bij het maken van de gekarameliseerde uien.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlBraadworst van de BBQ
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Ingrediënten
Gekarameliseerde uien
- 3 uien
- 200 ml water
- 3 eetlepels bruine suiker
- 3 eetlepels balsamico azijn
- 2 eetlepels olie
- ¼ theelepel zout
- â…› theelepel peper
Braadworsten
- 4 braadworsten
- 600 ml wit bier
- 2 uien in ringen
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Gekarameliseerde uien
- Pel de uien, halveer ze en snij ze in ringen.
- Verwarm de olie in een pan en voeg de uien toe.
- Laat ze 2 minuten roerbakken.
- Doe vervolgens het water, bruine suiker, azijn, zout en peper erbij en roer goed door.
- Breng aan de kook en zet het vuur vervolgens laag.
- Laat een half uurtje sudderen tot de uien zacht zijn en het vocht is verdampt.
Braadworsten
- Zorg dat de BBQ heet is.
- Pel de uien en halveer ze. Snij in ringen.
- Doe de uien in een barbeque schaal.
- Prik gaatjes rondom in de braadworst en leg die bovenop de uien.
- Schenk het bier op de uien en dek de schaal af met aluminiumfolie.
- Zet de schaal op de BBQ en laat 20 minuten stoven.
- Haal de braadworsten uit de schaal en leg ze op de BBQ.
- Grill gedurende 5 minuten en zorg dat je de braadworst halverwege draait.
- Serveer de braadworst met de gekarameliseerde uien.
Opmerkingen:
- Je kookt de braadworst in het bier om hem lekker sappig te houden. Wil je hem gewoon bakken in boter of olie, week hem dan eens 5 minuten in heet water. Goed afdeppen (tegen het spatten) en dan bakken. Ook dan zal de worst lekker sappig blijven.
- Je bakt de uien die je gebruikt als topping apart uit (en gebruikt niet de uien die in het bier zijn gekookt), omdat die wat bitter van smaak zijn. Door het apart uitbakken behoudt je de lekkere zoete smaak van de ui.
Geef een reactie