Een broodje BBQ worst met gekarameliseerde uitjes is een ware traktatie voor elke grill liefhebber. Het begint allemaal met sappige braadworst die langzaam gestoofd worden op de BBQ in bier. Vervolgens worden ze langzaam gegrild op de BBQ. Daardoor krijgen de worstjes de rooksmaak die perfect past bij de zacht zoete gekarameliseerde uien. Geserveerd op een broodje onweerstaanbaar lekker!
Lekker Broodje Braadworst met Ui
Hou jij ook van BBQ- en. Heerlijk buiten met het zonnige weer. En wil je het jezelf een keer heel makkelijk maken, of ga je koken voor een grote groep, dan is dit Broodje BBQ Worst met Gekarameliseerde Uitjes een heel goed idee.
De uitjes worden langzaam gekarameliseerd in een mix van bruine suiker en balsamicoazijn. Daardoor krijgen ze een rijke, zoete smaak en worden ze zo zacht dat ze smelten in je mond. De braadworst stoof je eerst in bier en vervolgens grill je ze op een hete BBQ. Geserveerd met een knapperig broodje dat de sappige worst en zachte zoete uien is een topcombinatie van smaak en textuur.
Dus heb je een zomerse BBQ of een gezellige bijeenkomst met familie en vrienden, pak de BBQ en grill deze heerlijke makkelijke maaltijd. Iedereen gaat hier van smullen!
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
Gekarameliseerde uien
- 3 rode uien
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 200 ml water
- 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
- 3 eetlepels balsamico crème
- ¼ theelepel zout
- ⅛ theelepel peper
Braadworsten
- 2 uien in ringen gesneden
- 4 braadworsten
- 600 ml wit bier
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Gekarameliseerde uien
- Pel de uien, halveer ze en snij ze in ringen.3 rode uien
- Verwarm de olie in een pan en voeg de uien toe.2 eetlepels zonnebloemolie
- Laat ze 2 minuten roerbakken.
- Doe vervolgens het water, bruine suiker, azijn, zout en peper erbij en roer goed door.3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker, 3 eetlepels balsamico crème, ¼ theelepel zout, ⅛ theelepel peper, 200 ml water
- Breng aan de kook en zet het vuur vervolgens laag.
- Laat een half uurtje sudderen tot de uien zacht zijn en het vocht is verdampt.
Braadworsten
- Zorg dat de BBQ heet is.
- Doe de uien in een barbecue schaal.2 uien
- Prik gaatjes rondom in de braadworst en leg die bovenop de uien.4 braadworsten
- Schenk het bier op de uien en dek de schaal af met aluminiumfolie.600 ml wit bier
- Zet de schaal op de BBQ en laat 20 minuten stoven.
- Haal de braadworsten uit de schaal en leg ze op het rooster van de BBQ.
- Grill gedurende 5 minuten en zorg dat je de braadworst halverwege draait.
- Serveer de braadworst met de gekarameliseerde uien.
Opmerkingen:
- Koelkast: Bewaar de braadworst en gekarameliseerde uitjes, apart van elkaar, afgedekt tot 3 dagen in de koelkast.
- Diepvries: Bewaar de braadworst en uitjes in aparte diepvrieszakken of dozen. Zo blijven ze tot 2 maanden goed.
Geef een reactie