Elegant, ziet er mooi uit, is goed voor te bereiden en erg lekker: dit recept voor een zalm kabeljauw terrine. En daarmee dus ideaal voor de feestdagen
Dit lekkere voorgerecht met kabeljauw en zalm kun je in de ochtend maken en 's avonds serveren. Serveer het met een mayonaise met yoghurt of mayonaise met saffraan. De zalm combineert supermooi met de kabeljauw qua smaak en de wortel is niet alleen erg lekker bij dit recept, maar geeft ook een mooie kleur aan het geheel.
Tips
- Door de terrine in de oven te bakken, maar in een waterbad, zal de terrine heel gelijkmatig garen, zonder dat hij aanbakt.
- Los de terrine door een schaal op de bovenzijde van de cakevorm te leggen en het geheel in één keer om te draaien. Daardoor blijft hij mooi heel.
Vervangers
- Vervang de kabeljauw door pangasiusfilet of zonnevis (ook erg lekker).
Budget vriendelijke
versie
- Vervang de kabeljauwfilet door koolvis filet uit de diepvries.
- Gebruik ook zalmfilet uit de diepvries. Dat is voordeliger dan vers.
- Vervang 2 eetlepels boekweitmeel door bloem.
De budget vriendelijke versie van de terrine bedraagt €0.95 per persoon (het recept is voor 4 personen)
Lekker
erbij
- Lekker met whiskeysaus of een van deze zelfgemaakte mayonaise varianten.
Bewaaradvies
- Deze terrine blijft, afgedekt in de koeling, maximaal 2 dagen houdbaar.
- Vries de terrine niet in. Daardoor verandert de structuur en dat is niet lekker.
Andere lekkere voorgerecht
recepten
- Torentje van gerookte kipfilet met avocado
- Carpaccio van rode biet (vegetarisch)
- Torentje van gerookte zalm en geitenkaas
- Garnalencocktail met sinaasappel
It's a good taste!
Recept Zalm kabeljauw
terrine
Heb je deze zalm kabeljauw terrine gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of  twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlZalm kabeljauw terrine
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- 1 sjalotje fijngehakt
- 200 gram kabeljauw filet
- 200 gram zalm filet
- 1 ei maat L
- 50 ml water
- 2 eetlepels boekweitmeel
- ½ eetlepel suiker
- ½ theelepel citroensap
- 1 wortel klein, fijngeraspt
- 1 theelepel dille
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Zet een braadpan of ovenschaal, die groot genoeg is om de cakevorm in te zetten, in de oven.
- Smeer de cakevorm goed in met olie.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan en kook het sjalotje in 3 minuten glazig.
- Doe het sjalotje samen met de kabeljauw filet en zalmfilet in de keukenmachine en pulseer tot je smeuïge massa hebt.
- Schep het vismengsel in een kom en meng met het ei, water, boekweitmeel, suiker, citroensap, fijngetrapte wortel en dille. Blijf kneden tot alles goed gemengd is.
- Verdeel het vismengsel in de cakevorm en zet die in de braadpan/ovenschaal.
- Kook water en giet dat in de braadpan/ovenschaal, tot het water aan de buitenkant van de cakevorm ongeveer tot de helft komt.
- Laat de visterrine 45 minuten garen in de oven.
- Haal de cakevorm uit de oven en laat 5 minuten rusten.
- Los de zalm kabeljauw terrine op een mooie schaal. Let op er komt wat kookvocht vrij, haal dat weg met wat keukenpapier.
- Dek af met plastic folie.
- Laat het helemaal afkoelen en tenminste 1 uur opstijven in de koelkast.
- Verdeel over 4 borden en serveer met een sausje.
Opmerkingen:
Indicatie Voedingswaarde (Per Persoon / Portie)
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- ovenschaal en braadsledes
- Bakplaat
- Bakpapier of bakmat
- Blender, keukenmachine met mes
- Cakeblik
Geef een reactie