Zalm spiesjes gemarineerd in gin, limoen en citroen. Dat klinkt toch heerlijk. Dit recept is het ideale bbq recept want het is binnen een half uur klaar.
Het vakantie seizoen is eindelijk ook in het Zuiden begonnen. Daar ga ik met mijn blog aan meedoen. Want ik wil mijn aandacht in de vakantie zoveel mogelijk aan mijn gezin besteden. Dus de dagelijkse updates zullen aangepast worden naar drie keer per week. En ook de recepten krijgen een Zomers tintje. Deze weken krijg je een variatie aan bbq recepten, lekkere zomerdrankjes en bijgerechten en salades. Zo hoop ik dat we elkaar in de vakantie ook nog blijven zien, horen of lezen. En natuurlijk hoop ik dat ook jij een heerlijke vakantie hebt, met veel zon en dat je weer helemaal tot rust kan komen.
Zalmspiesjes op de
bbq
Vandaag de aftrap met deze heerlijke zalmspiesjes gemarineerd in gin en limoen met citroen. Een zomers bbq recept helemaal in de trend van dit moment: gin. Je kunt gin natuurlijk heerlijk als een cocktail serveren, maar doe is gek en gebruik het als marinade. Zalm combineert namelijk prima met de pure smaak van gin. En een beetje limoen en citroen en deze simpele maar doeltreffende marinade is helemaal af. Lekker met een salade en wat stokbrood.
It's a good taste!
Recept zalm spiesjes gemarineerd in gin, limoen en
citroen
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlZalm spiesjes gemarineerd in gin, limoen en citroen
Ingrediënten
- 1 eetlepel gin
- ½ limoen (sap)
- ½ citroen (sap)
- 1 eetlepel zonnebloem olie
- peper en zout
- 250 gram zalm
- ½ limoen ( in partjes gesneden)
- ½ citroen ( in partjes gesneden)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Steek de barbecue aan, zodat hij na 25 minuten de juiste temperatuur heeft.
- Maak een marinade door de gin, limoensap, citroensap en zonnebloem olie te mengen.
- Snij de zalm in blokjes en doe ze in de kom met marinade.
- Schep alles goed door elkaar.Laat 20 minuten marineren (schep alles na 10 minuten nog eens door, zodat de zalm goed met de marinade is bedekin de koeling.
- Rijg twee blokjes zalm aan een saté stokje gevolgd door een partje limoen of citroen en weer een blokje zalm.
- Grill de zalm in 3 tot 5 minuten gaar. Laat hem zeker niet te lang bakken, dan wordt hij droog.
- TIP Lekker met een salade en wat versgebakken stokbrood.
Geef een reactie