Zalmspiesjes met Citroen is een makkelijk en smaakvol gerecht van de barbecue. De zalm is heerlijk fris en heeft een subtiel citrusaroma, dankzij de marinade van gin, limoen- en citroensap.
De zalm grill je tot hij perfect is, lekker sappig en fluweelzacht van binnen met een knapperig korstje aan de buitenkant. Door de vis af te wisselen met partjes limoen en citroen trekken de smaken goed in de vis en het ziet er ook nog eens heel mooi uit.
Serveer de zalmspiesjes met een simpele salade en versgebakken (stok)brood voor een heerlijke makkelijke maaltijd van de barbecue.
Wat heb je nodig?
Top Tip
Liever geen zalm? Maak dit recept met een stevige vis zoals tonijn of kabeljauw.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 eetlepel gin
- ½ limoensap
- ½ citroensap
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- peper en zout
- 500 gram zalmfilets
- ½ limoen in partjes gesneden
- ½ citroen in partjes gesneden
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Zorg dat de barbecue heet is.
- Maak een marinade door de gin, limoensap, citroensap en zonnebloemolie te mengen. Breng op smaak met zout en peper.1 eetlepel gin, ½ limoensap, ½ citroensap, 1 eetlepel zonnebloemolie, peper en zout
- Snij de zalm in blokjes en doe ze in de kom met marinade.500 gram zalmfilets
- Schep alles goed door elkaar. Laat 20 minuten marineren (schep alles na 10 minuten nog eens door, zodat de zalm goed met de marinade is bedekt). Zet in de koeling.
- Rijg twee blokjes zalm aan een satéstokje gevolgd door een partje limoen of citroen en weer een blokje zalm.½ limoen, ½ citroen
- Grill de zalm in 3 tot 5 minuten gaar. Laat de vis zeker niet te lang bakken, dan wordt hij droog.
- TIP Lekker met een salade en wat versgebakken stokbrood.
Opmerkingen:
- Grillpan: Grill de spiesjes in een hete grillpan. In ongeveer 3 minuten zijn ze gaar.
- Oven: Verwarm de oven voor naar 200 °C. Doe de spiesjes in een ovenschaal en besprenkel met wat extra olie. Bak ze in 15 minuten gaar.
Geef een reactie