Een vispakketje, lekker en slank is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een makkelijke avondmaaltijd waar je niet van af kunt blijven. Ze zijn snel en eenvoudig te maken en binnen 30 minuten op tafel.
De kabeljauw is heerlijk op smaak gebracht met pesto, prei en tomaten. En door te stoven in het eigen vocht, heb je geen vetten nodig. Dus ben je op zoek neer een heerlijke avondmaaltijd, dan kan ik je deze vis aanraden!
Gezond Recept met Vis en Groenten
Soms heb je behoefte aan een gezond recept met veel groenten en een lekker stukje vis. Niet een smaakloze hap, want vis en groenten kunnen heel eenvoudig lekker gemaakt worden. Stoof ze gaar in een pakketje. Net zoals de Fransen: vis ‘en papillote’.
En dat ik daar dol op ben moge duidelijk zijn, want op dit blog staan zalmpakketjes met sperziebonen, kabeljauw vispakketje met paksoi en een vispakketje met bleekselderij, tomaat en twee soorten kaas. Je eet je vingers er letterlijk bij op.
Kabeljauw met Pesto, Prei en Tomaatjes
En vandaag een nieuwe topper: een pakketje gevuld met kabeljauw, rode pesto, tomaat, rozemarijn en prei. En doordat je alles in een pakketje vouwt, garen de vis en groenten in hun eigen sappen en krijgen ze extra veel smaak.
Samen met wat zilvervliesrijst, komkommer en worteltjes een complete maaltijd. En eenvoudig te maken, zo de oven in en snel klaar!Dus heb je zin in iets lekker, makkelijks, zonder veel calorieën? Dan is dit het recept waar je naar op zoek bent.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 prei in dunne reepjes gesneden
- 500 gram kabeljauwfilets 4 stukken verdeeld
- 4 eetlepels rode pesto
- 100 gram cherry tomaatjes gehalveerd
- 1 citroen biologisch, in plakje gesneden
- 2 twijgjes verse rozemarijn
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Pak een stuk aluminiumfolie of bakpapier en leg er een laagje prei op.
- Leg de kabeljauw erop en schep daar een eetlepel pesto op.1 prei, 500 gram kabeljauwfilets, 4 eetlepels rode pesto
- Leg de cherry tomaten erbij.100 gram cherry tomaatjes
- Bovenop de pesto leg je de citroenschijven en rozemarijn.1 citroen, 2 twijgjes verse rozemarijn
- Vouw het pakketje dicht en gebruik je bakpapier dan kun je het ook dichtbinden met draad.
- Herhaal dit voor elke kabeljauwfilet. Leg de pakketjes op een bakplaat en schuif in de oven. Bak 20 minuten in de oven.
- Vouw voorzichtig open (er komt stoom uit) en leg op het bord.
Opmerkingen:
- Koelkast: Maximaal 2 dagen luchtdicht verpakt in de koeling.
- Diepvries: Wikkel in 2 lagen plasticfolie en bewaar tot maximaal 1 maand.
- Opwarmen: Verwarm de pakketjes in de oven bij 180 °C ongeveer 10 tot 15 minuten tot ze goed warm zijn.
Geef een reactie