Rucola salade met peer, pistache nootjes, cherry tomaatjes en oude kaas. Met een dressing van mosterd en olijfolie krijg je een verfrissend bijgerecht.
Na het geweld van de tiramisu is het ook wel lekker om eens een salade ter afwisseling te eten. Maar zo'n lekkere tiramisu, ligt de lat natuurlijk wel wat hoog. Vandaag een salade zonder suiker en zonder vlees, maar toch met een wat zoete bite. Dat komt door de toegevoegde dadelazijn, die de dressing toch op smaak brengt. En dat combineert perfect met de zoete peer, de zure appel, de notige pistache, de peperige rucola en de ziltige oude kaas. Wanneer je hier een hap van neemt, dan krijg je een ware smaakexplosie in je mond. En dat is lekker. Erg lekker.
Ik heb hem als lunch salade soldaat gemaakt, maar hij is natuurlijk ook erg lekker als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd of een bbq.
Wat een weer!
Het heeft in dit deel van het land gehageld. Je kon het gewoon zien aankomen dat het weer niet al te best ging worden. De lucht stak zo dreigend af tegen de bomen. En de wind was straf en kil. Wij hadden daar overigens in de keuken niet veel last van, waar het heerlijk warm was. Chill.
Recept Rucola salade met pistachenoten
Heb je een lekker recept van mijn blog gemaakt? Deel je foto's via Instagram, twitter of Facebook met #byAndreaJanssen. En wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg dan mijn Instagramen Facebookkanaal.
📖 Recipe
RECEPTKAART
Rucola salade met pistache noten
Ingrediënten
Salade:
- 200 gram rucola
- ½ granny smith
- ½ peer
- 70 gram pistache noten
- 5 cherrytomaatjes
- 50 gram oude kaas , geraspt, 1000 dagen kaas is erg lekker hiervoor!
Dressing:
- 2 eetlepels dadel-azijn
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 theelepel mosterd
- zout en peper , naar smaak
Instructies
Salade
- Was de rucola sla goed.
- Hak de pistachenoten in grove stukken.
- Schil de peer, haal de pitjes eruit en snij in kleine blokjes.
- Was de appel goed en haal de kern eruit. Snij in kleine blokjes.
- Snij de cherry tomaten in vieren.
Dressing
- Maak de dressing door de azijn, olijfolie en mosterd te mengen.
- Proef en breng op smaak met zout en peper.
Samenstellen
- Doe de rucola in een schaal en verdeel de tomaten, appel en peer door de salade.
- Meng de dressing erdoor en bestrooi met pistache nootjes en kaas.
Geef een reactie