Sperziebonen met kruiden paneer. Kook ze tot ze licht knapperig zijn. Daarna bestrooi je ze met zelfgemaakte kruiden paneer. Een recept voor een heerlijk bijgerecht.
Sperzieboontjes zijn echte lente groenten. En dus passen ze perfect in het Paas menu. Je kunt ze natuurlijk heerlijk knapperig koken, wokken of stomen en serveren met een klontje boter en wat nootmuskaat, maar je maakt het heel lekker door ze te serveren met deze kruiden paneer.
En de kruiden paneer is heel goed een dag van te voren te maken en te bewaren in een afgesloten container. Dan hoef je op de dag zelf alleen de boontjes nog maar te koken tot ze knapperig zijn in 3 - 5 minuten.
It's a good taste!
Sperziebonen met kruiden
paneer
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlSperziebonen met kruidenpander
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- bakplaat
- bakpapier
- stoommand
Ingrediënten
50 gram paneermeel of gedroogd broodkruim
2 eetlepels zonnebloemolie
¼ theelepel knoflook poeder
snufje tijm
500 gram sperziebonen
Parmezaanse kaas
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- In een schaal meng je het paneermeel, zonnebloemolie, kruiden en zout en peper goed door elkaar.
- Spreid het paneermeel over de bakplaat en bak ongeveer 3 tot 5 minuten tot de kruiden paneer krokant en bruin is.
- Breng een pan water aan de kook en hang een stoommand boven het water.
- Leg de sperziebonen in de stoommand en stoom in 3 tot 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Leg ze op een schaal en strooi de kruiden paneer over de boontjes.
- Schaaf er wat Parmezaanse kaas over.
Opmerkingen:
Indicatie Voedingswaarde (Per Persoon / Portie)
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Bakpapier of bakmat
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- Bakplaat
- Pannen
Geef een reactie