Sperziebonen met kruiden paneer. Kook ze tot ze licht knapperig zijn. Daarna bestrooi je ze met zelfgemaakte kruiden paneer. Een recept voor een heerlijk bijgerecht.
Sperzieboontjes zijn echte lente groenten. En dus passen ze perfect in het Paas menu. Je kunt ze natuurlijk heerlijk knapperig koken, wokken of stomen en serveren met een klontje boter en wat nootmuskaat, maar je maakt het heel lekker door ze te serveren met deze kruiden paneer.
En de kruiden paneer is heel goed een dag van te voren te maken en te bewaren in een afgesloten container. Dan hoef je op de dag zelf alleen de boontjes nog maar te koken tot ze knapperig zijn in 3 - 5 minuten.
Sperziebonen met kruiden
paneer
Heb je deze sperziebonen met kruidenpaneer gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Sperziebonen met kruidenpander
Sperziebonen met kruiden paneer. Kook ze tot ze licht knapperig zijn. Daarna bestrooi je ze met zelfgemaakte kruiden paneer. Een recept voor een heerlijk bijgerecht.
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- bakplaat
- bakpapier
- stoommand
Ingrediënten
- 50 gram paneermeel , of gedroogd broodkruim
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- ¼ theelepel knoflook poeder
- snufje oregano
- snufje tijm
- zout en peper
- 500 gram sperziebonen
- Parmezaanse kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- In een schaal meng je het paneermeel, zonnebloemolie, kruiden en zout en peper goed door elkaar.
- Spreid het paneermeel over de bakplaat en bak ongeveer 3 tot 5 minuten tot de kruiden paneer krokant en bruin is.
- Breng een pan water aan de kook en hang een stoommand boven het water.
- Leg de sperziebonen in de stoommand en stoom in 3 tot 5 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Leg ze op een schaal en strooi de kruiden paneer over de boontjes.
- Schaaf er wat Parmezaanse kaas over.
Opmerkingen:
Voedingswaarde
Calories: 93kcalCarbohydrates: 18gProtein: 4gFat: 1gSaturated Fat: 1gSodium: 99mgFiber: 4gSugar: 5gVitamin A: 863IUVitamin C: 15mgIron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
Geef een reactie