Ben je op zoek naar een heerlijk en makkelijk recept dat je in een handomdraai op tafel kunt toveren? Zoek dan niet verder want deze eenpanspasta met cherrytomaten en tonijn is precies wat je dan maakt.
Dit recept is eenvoudig, snel en boordevol smaak. De zoete en sappige tomaten maken het heerlijk fris en de tonijn geeft een hartige en rijke smaak. Een perfecte balans van smaken. Probeer het snel zelf!
Heerlijke Eenpanspasta met Cherry Tomaat en Tonijn Recept - Makkelijk en Snel te Bereiden.
Toen het pasgeleden weer zo’n drukte piek in huis was (school, sport, werk en allerlei andere activiteiten) was dat weer het moment om een makkelijk recept uit de kast te trekken.
Deze eenpanspasta met cherrytomaatjes en tonijn is dan precies dat recept wat ik zocht. De romige pasta, gecombineerd met sappige tomaatjes en heerlijke tonijn, was een top combinatie. Door te koken in bouillon kreeg alles nog meer smaak. En de crème fraîche zorgde voor een romig pasta gerecht.
En daarna, hoefde er maar één pan afgewassen te worden, wat extra fijn was, want er was al zoveel te doen. Dus heb je zin iets lekkers met weinig afwas uit de Italiaanse keuken! Ga dan aan de slag met dit heerlijke recept!
Wat heb je nodig voor Penne met Tonijn en Cherrytomaatjes?
Om deze Eenpanspasta met Cherry Tomaat en Tonijn te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Pasta: Hier gebruik ik Penne, langwerpige holle buisjes van pasta, die schuin zijn afgesneden. In dit gerecht kun je het vervangen door een andere grove pasta zoals tagliatelle, of fusilli.
- Tonijn: Gebruik tonijn uit blik. Dit kun je kopen met olijfolie, zonnebloemolie of water. Voor het eindresultaat maakt het niet veel uit, maar tonijn in water is wel iets slanker.
- Olijfolie: Om in te bakken.
- Cherrytomaten: Koop de lekkerste cherrytomaten die je kunt aankomen. Die hebben veel smaak en door het stoven worden ze nog beter. En omdat het echt een smaakmaker (en blikvanger) van dit recept is, is dit echt een aanrader.
- Rode ui en knoflook: Smaakmakers in dit recept. Gebruik een rode ui die is iets minder scherp van smaak.
- Kappertjes: Deze diepe groene bolletjes, zijn fris, peperig en pikant. Het zijn de ongeopende bloemknoppen van de kappertjesplant.
- Peterselie: Geeft een fris accent aan de pastaschotel.
- Parmezaanse kaas: Een heerlijke ziltige kaas uit de Italiaanse keuken, die heerlijk smelt.
- Bouillon: Gebruik groentebouillon. Dit geeft dit eenpanspasta recept extra veel smaak. Maak groentebouillon makkelijk zelf of gebruik een blokje.
- Crème Fraîche: Is een dikke licht aangezuurde room. Het geeft een hele volle romige smaak.
Hoe maak je Tonijn Pasta uit één Pan?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Bak de ui 3 minuten in de hapjespan tot hij glazig is Voeg de knoflook toe en roerbak die 30 seconde mee.
- Doe de pasta en ⅔ van de gehalveerde tomaatjes in de pan en schenk de bouillon erbij. Breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 minuten, zonder deksel, sudderen. Schep regelmatig om
- Voeg dan de rest van de tomaatjes toe, en schep de crème fraîche, Parmezaanse kaas, kappertjes en peterselie door. Laat 5 minuten koken tot het vocht is ingekookt. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Schep tenslotte de tonijn er door en roer die er voorzichtig doorheen. Doe het vuur uit en serveer meteen.
Garneer met extra verse peterselie en vers geraspte kaas.
Tips, Vervangingen en Variaties
- Lekker: Voeg wat extra basilicum toe voor een Italiaanse smaak.
- Meer groente: Een handjevol spinazie toevoegen bij de crème fraîche saus.
- Vegetarisch: Vervang de tonijn door gegrilde groenten zoals courgette of aubergine. Of vervang door gebakken champignons.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Eenpanspasta met Cherrytomaat en Tonijn
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 400 gram pasta
- 500 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 1 liter groentebouillon
- 300 gram tonijn uit blik
- 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt en afgespoeld
- 10 gram peterselie, fijngehakt
- 120 gram crème fraîche
- Zout en peper , naar smaak.
Instructies
- Schenk de olijfolie in de pan en voeg de ui toe. Laat 3 minuten bakken tot hij glazig is. Voeg dan de knoflook toe en roerbak die 30 seconde mee.2 eetlepels olijfolie, 1 rode ui, 2 teentjes knoflook
- Schep de pasta, ⅔ van de cherrytomaten in de pan en schenk de bouillon erbij. Breng de bouillon aan de kook.400 gram pasta, 500 gram cherrytomaten, 1 liter groentebouillon
- Zet het vuur laag en sudder 15 minuten. Schep regelmatig om.
- Voeg de rest van de tomaten, crème fraîche, Parmezaanse kaas, kappertjes en peterselie toe en roer alles goed door. Laat 5 minuten sudderen tot de saus bijna is ingekookt.300 gram tonijn uit blik, 2 eetlepels kappertjes, 10 gram peterselie, 120 gram crème fraîche
- Proef en breng op smaak met zout en peper.Zout en peper
- Verdeel de tonijn over de pasta en roer er doorheen (niet te ruw, anders valt de tonijn te veel uit elkaar).
- Serveer.
Opmerkingen:
Laat de pasta snel afkoelen naar kamertemperatuur.
- Koelkast: Bewaar, afgedekt, tot 2 dagen in de koeling.
- Diepvries: Doordat je crème fraîche hebt toegevoegd kun je dit beter niet invriezen. De saus kan gaan schiften.
- Opwarmen: Voeg twee eetlepels water toe en verwarm op gemiddeld vuur in een koekenpan, terwijl je roert. Verwarm tot het heet is.
Geef een reactie