Een heerlijk recept voor een heerlijk hapje: breekbolletjes gevuld met mozzarella en roomkaas. Dit pull apart brood is lekker op Zondagmiddag, op een feestje, eigenlijk is dit brood altijd lekker!
Dit is een heerlijk gerecht om als hapje te serveren. Een heerlijk gevuld broodbolletje met mozzarella en roomkaas. En het geheel wordt bestrooit met verse kruiden!

- Heb je geen broodbakmachine, kneed je deeg gedurende 10 tot 15 minuten met de hand of de mixer met deeghaken. Het deeg is dan soepel en elastisch. Laat het dan een uur bij kamertemperatuur rijzen en ga verder met het recept.
- Wil je zachte bolletjes? Smeer dan na het bakken de broodjes in met boter. Wist je dat dit recept ook lekker is met kruidenboter als topping?
- Als je de bolletjes onder een vochtige theedoek legt en vervolgens onder plastic folie en ze laat rijzen op een warme plek, dan droogt het deeg niet uit.
- Bij brood bakken komt de hoeveelheid van de ingrediënten heel nauw. Dus als je wilt dat het goed lukt meet je de ingrediënten goed af.
- Zout en gist is geen goede combinatie. Het gist gaat namelijk dood bij een te hoge concentratie zout. Hou bij het toevoegen van zout en gist deze twee zo ver mogelijk uit elkaar. Nog beter voeg het zout pas na 5 minuten kneden toe.
- Heb je geen karnemelk in huis, dan gebruik je 250 ml melk met 1 theelepel azijn.
- Vervang de rozemarijn en basilicum met kruiden die je lekker vind, zoals peterselie, bieslook of tijm
Voorbereiden en bewaren
- Dit brood eet je het best op de dag zelf.
- Je kunt het twee dagen bewaren wanneer je het in aluminium folie wikkelt. Warm het dan 10 minuten bij 220 graden op voordat je het gaat serveren (en bak het met de aluminiumfolie eromheen).
- Dit deeg kun je maximaal 2 weken invriezen. Pak het dan eerst in aluminium folie in en vervolgens in plastic folie. Bak het rechtstreeks uit de diepvries (plastic folie verwijderen, aluminiumfolie laten zitten) 20 minuten bij 220 graden Celsius.
Andere lekkere hapjes brood recepten
Als je dit gevulde brood lekker vind, dan is dit recept voor pull apart brood met knoflookboter en kaas echt iets voor jou. Je vind het hier.
- Een heerlijk gevuld brood is dit stokbrood caprese recept
- Dip deze kruiden Brood krans in de camembert, zoals bij dit recept.
- Bier kaas brood een lekkere kaas fondue hapje
- en slotte: stokbrood met geitenkaas, kruidenboter en ham. Dit recept ga je zeker vaker maken.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Breekbolletjes gevuld met mozzarella en roomkaas
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
brood deeg
- 4 gram gist
- 5 gram suiker
- 255 mL karnemelk
- 35 gram roomboter , gesmolten
- 10 gram zout
- 400 gram bloem
Gevuld brood
- 125 gram mozzarella, geraspt
- 100 gram roomkaas
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
Topping
- 2 eetlepels kruidenboter , gesmolten
- 3 eetlepels basilicum , en rozemarijn fijngehakt
Instructies
Brooddeeg
- Vul je broodbakmachine met bovenstaande ingrediënten in de goede volgorde. Bij mijn broodbakmachine is dat: Eerst karnemelk dan boter. Daarop de bloem en de overige ingrediënten. Kies dan de deeg stand.
- Zodoende wordt het deeg gekneed en vindt de eerste rijs automatisch plaats.
- Stort het deeg op een bebloemd oppervlak en rol uit tot een lap van 45 x 30 cm.
- Snij deze met een pizza snijder in 24 rechthoekjes van ongeveer gelijke grootte.
Gevuld brood
- Meng in een kom de roomkaas met de geschaafde mozzarella en knoflook.
- Pak een stukje deeg en leg daar 1 theelepel kaasmengsel op.
- Vouw het deeg dicht (randen goed dichtdrukken) en maak er een bolletje van.
- Doe dat 24 x en leg de bolletjes neer in de vorm van een kerstboom.
- Leg onder een vochtige theedoek en bedek met plastic folie en laat op een warme plaats een uur rijzen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden Celsius.
- Na de tweede rijs bak je de broodjes 17 minuten in de oven.
- Smelt ondertussen de kruidenboter.
- Haal ze eruit en bestrijk meteen met de gesmolten boter.
- Besprenkel met de kruiden en serveer.
Opmerkingen
- Heb je geen broodbakmachine, kneed je deeg gedurende 10 tot 15 minuten met de hand of de mixer met deeghaken. Het deeg is dan soepel en elastisch. Laat het dan een uur bij kamertemperatuur rijzen en ga verder met het recept.
- Wil je zachte bolletjes? Smeer dan na het bakken de broodjes in met boter. Wist je dat dit recept ook lekker is met kruidenboter als topping?
- Als je de bolletjes onder een vochtige theedoek legt en vervolgens onder plastic folie en ze laat rijzen op een warme plek, dan droogt het deeg niet uit.
- Bij brood bakken komt de hoeveelheid van de ingrediënten heel nauw. Dus als je wilt dat het goed lukt meet je de ingrediënten goed af.
- Zout en gist is geen goede combinatie. Het gist gaat namelijk dood bij een te hoge concentratie zout. Hou bij het toevoegen van zout en gist deze twee zo ver mogelijk uit elkaar. Nog beter voeg het zout pas na 5 minuten kneden toe.
- Heb je geen karnemelk in huis, dan gebruik je 250 ml melk met 1 theelepel azijn.
- Vervang de rozemarijn en basilicum met kruiden die je lekker vind, zoals peterselie, bieslook of tijm
Geef een reactie