De meest VERRASSENDE, lekkere en makkelijke Paascupcakes. Ze zijn luchtig en zacht met een heerlijke vanille smaak. In het midden van elke cupcake zit een chocolade-eitje verstopt. De toef romige botercrème is makkelijk te maken en ziet er niet alleen mooi uit, het is ook nog superlekker. Een heerlijk zoet baksel voor Pasen!
Makkelijke Paascupcakes Bakken
Voor de brunch wil ik altijd een klein zoet recept op tafel zetten. En deze keer heb ik deze paas cupcakes gemaakt. Ze hebben een heerlijke botercrème topping en in het midden van elke cupcake is een chocolade-eitje verstopt.
Cupcakes bakken is niet zo moeilijk. De beste tip: zorg dat je alle ingrediënten bij kamertemperatuur gebruikt. Daardoor mengen de ingrediënten makkelijk en wordt de cupcake luchtig en smeuïg. Precies zoals hij het lekkerste is.
En heb je nog meer zoete trek tijdens de Paasdagen? Dan zijn deze paaseitjes cake of tulband met chocolade-eitjes ook superleuk om te bakken!
Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik koken van het blog van Jamilla en Marlies: Knutselenindekeuken. Een blog met recepten voor een tussendoortje, ovenschotel en brood. Met heerlijke Paas cupcakes gevuld met chocolade-eieren. In plaats van glazuur heb ik een heerlijke botercrème gemaakt. Het verrassende paaseitje in de cupcake, bleek een schot in de roos van dit simpele recept.
Wat heb je nodig om Paascupcakes te maken
Voor de bereiding van deze cupcakes voor Pasen heb je de volgende ingrediënten nodig (de juiste hoeveelheden vind je onderaan het blog in de receptenkaart):
- Bloem, boter, suiker en eieren - De ingrediënten die je altijd gebruikt bij het bakken van een cake. Zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is, dan wordt je cake nog smeuïger.
- Bakpoeder - Om de cake meer luchtigheid te geven. Je kunt de bloem en bakpoeder ook vervangen door 250 gram zelfrijzend bakmeel.
- Vanille-extract - Dit geeft de cupcakes een vleugje vanille smaak. Heb je geen vanille-extract? Vervang het dan door twee theelepels vanille suiker.
- Chocolade-eitjes - Voor dit recept heb je 12 chocolade paaseitjes nodig. En natuurlijk kies je de smaak die jij het lekkerste vindt: wit, melk, puur of met hazelnoten. Een chocolade-eitje met een zachte vulling kun je beter niet gebruiken.
- Poedersuiker, boter en vanille-extract - Met deze ingrediënten maak je snel en eenvoudig een heerlijke botercrème. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is, anders kun je hem niet goed mengen met de rest van de ingrediënten.
Hoe maak je Cupcakes met Paaseieren
Een recept met uitgebreide stappen, de juiste hoeveelheid ingrediënten en die je ook nog makkelijk kunt printen vind je terug onderaan het blog.
Stap 1 - de voorbereidingen
- Zet de papieren vormpjes in de cupcake bakplaat (12 stuks). Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schep het bakpoeder bij de bloem.
- En doe ook het zout erbij.
- Meng alles even goed door elkaar.
Stap 2 - Mix alle vloeibare ingrediënten
- Doe de boter en de suiker in een kom en mix drie minuten op hoge stand.
- Mix tot de boter en suiker goed romig zijn.
- Voeg de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei is gemengd.
- Schenk het vanille-extract erbij en mix op hoge snelheid nog één minuut.
Stap 3 - Meng de bloem door het beslag
- Doe de helft van de bloem bij het beslag en mix op lage snelheid gedurende 15 seconden.
- Schenk de melk bij het beslag en meng tien seconden.
- Schep dan de rest van het bloem mengsel bij het beslag.
- Mix op lage snelheid tot alles net gemengd is.
Stap 4 - Vul de vorm en bak de cupcakes
- Vul de cupcake vormpjes met twee eetlepels beslag.
- Leg in het midden van het beslag een chocolade-eitje.
- Verdeel de rest van het beslag over de cupcake vormpjes. Bak 20 minuten in de oven. Controleer met een saté prikker of de cupcakes gaar zijn. De prikker moet er droog en schoon uitkomen (anders verleng je de baktijd met twee minuten en controleer je weer).
- Laat de cupcakes vijf minuten staan en haal ze dan uit de bakvorm. Laat ze afkoelen naar kamertemperatuur op een rek.
Stap 5 - Maak de boter crème
- Mix de boter in een kom in twee minuten op hoge stand tot hij luchtig is. Voeg dan de poedersuiker lepel voor lepel toe, totdat de suiker is gemengd.
- Voeg, terwijl je mixt, het vanille extract toe.
- Schenk ook het hete water erbij. Meng alles nog even goed door.
- Doe de botercrème in een spuitzak. Is hij erg zacht laat hem dan vijftien minuten opstijven in de koeling. Ik gebruik een Wilton spuitmond 1 A in combinatie met een grote adapter.
Stap 6 - Decoreren!
- Spuit botercrème op de afgekoelde cupcake.
- Druk een chocolade-eitje in de botercrème.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
Cupcakes
- 250 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- ⅛ theelepel zout
- 250 gram roomboter ongezouten kamertemperatuur
- 250 gram suiker
- 4 eieren maat L
- 1 theelepel vanille-extract
- 3 eetlepels melk
- 12 paaseitjes chocola
Boter crème
- 250 gram boter ongezouten, kamertemperatuur
- 250 gram poedersuiker
- 2 eetlepels water heet
- 1 theelepel vanille-extract
Garnering
- paaseitjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Doe in elke uitsparing van de cupcake bakvorm een papieren vormpje.
- Meng in een kom de bloem, bakpoeder en het zout.250 gram bloem, 1 theelepel bakpoeder, ⅛ theelepel zout
Cupcakes
- Meng in een tweede kom de boter en suiker met een mixer op hoge stand, in drie minuten romig.250 gram roomboter, 250 gram suiker
- Voeg de eieren één voor één toe, terwijl je blijft mixen.4 eieren
- Schenk het vanille-extract erbij. Meng alles nog één minuut goed door.1 theelepel vanille-extract
- Schep de helft van de bloem mengsel door het beslag en mix op lage snelheid 15 seconden
- Schenk de melk erbij, mix en dan de rest van het bloemmengsel. Mix tot alles net gemengd is.3 eetlepels melk
- Vul de vormpjes met twee eetlepels beslag
- Leg in het midden van elk cupcake vormpje een eitje.12 paaseitjes
- Dek af met de rest van het beslag.
- Bak de cupcakes gedurende 20 minuten in de oven.
- Controleer of ze gaar zijn met een satéprikker en laat ze dan vijf minuten in de vorm staan.
- Haal de cupcakes uit de vorm en laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Botercrème
- In een kom mix je de boter op hoge snelheid gedurende twee minuten luchtig.250 gram boter
- Schep lepel voor lepel de poedersuiker erbij, tot je een crème krijgt.250 gram poedersuiker
- Voeg vervolgens het vanille-extract en heet water toe.1 theelepel vanille-extract, 2 eetlepels water
- Breng over naar een spuitzak en laat 15 minuten opstijven in de koeling.
- Spuit de crème vervolgens op de afgekoelde cupcakes.
- Druk een paaseitje in de boter crème om de cupcake af te maken.
Opmerkingen:
Varieer naar hartenlust in smaak, puur, melk en wit. Gebruik geen chocolade-eitjes met zachte vulling. 3. Alternatieven -
- Bloem en bakpoeder - Je kunt bloem en bakpoeder ook vervangen door 250 gram zelfrijzend bakmeel.
- Boter crème - Hou je niet van boter crème dan kun je de cupcakes ook met glazuur bestrijken. Je kunt de topping ook achterwege laten, als je dat niet lekker vindt.
Check of de cake gaar is door een satéprikker in het midden van de cake te steken. Komt deze er droog en schoon uit, dan kun je de cake uit de oven halen. 5. Oven Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 180 °C. Bij een heteluchtoven is 160 °C voldoende. Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte. 6. Bewaren
- Kamertemperatuur Cupcakes zonder botercrème: Pak de cupcakes in aluminiumfolie en bewaar ze drie dagen bij kamertemperatuur.
- Diepvries Cupcakes zonder botercrème: Je kunt de cupcakes ook invriezen. Eerst aluminiumfolie om de cakes en vervolgens stop je alles in een plastic zak. De cake blijft een maand goed.
- Niet: Cupcakes zijn niet lekker uit de koelkast dus bewaar hem daar niet.
- Gedecoreerd? - Zijn de cupcakes gedecoreerd dan eet je ze dezelfde dag op. Eventueel kun je ze één dag koel (maar niet in de koelkast) bewaren.
Geef een reactie