Het lekkerste broodje biefstuk, dat is een statement. Maar dit broodje maakt het helemaal waar! De biefstuk grill je en snij je in dunne plakjes, waardoor het nog meer smaak krijgt. Met daarop gekarameliseerde uitjes, rucola, en gesmolten Parmezaanse kaas. Lekker met zelfgemaakte frietjes als snelle maaltijd of een heerlijke lunch. Supersnel klaar!
Het Lekkerste Broodje Biefstuk
Hoe herken je een goed restaurant? Aan een goed gebakken biefstuk. Een stukje vlees dat, als het goed is klaargemaakt, onweerstaanbaar lekker is. Dat lekkere stukje biefstuk heeft niet veel nodig. Als basis een goede biefstuk.
Als je kunt krijgen een biefstuk van de haas (Ossenhaas) dat is toch wel het beste stukje vlees. En zorg dat je het snel dichtschroeit, zodat het alle sappen behoudt en niet doorbakt. Je wilt het raw-medium of zelfs done, maar niet droog. En als je op zoek bent naar een snelle, lekkere maaltijd, dan is dit recept echt een aanrader.
Jump to:
Makkelijk Avondeten Recept
Lekker bij zelfgemaakte frietjes of als lunch: gegrilde biefstuk met gekarameliseerde ui op een knapperig broodje. Snel klaar, dus eigenlijk een soort fast-food recept. Ideaal dus voor een drukke dag en toch lekker light.
En ben je op zoek naar nog meer snelle maaltijden, kijk dan op deze pagina met makkelijke recepten, die binnen 30 minuten op tafel staan. Zoals Spaghetti met broccoli, gehakt en spekjes, een gevulde omelet met kip en groenten en Pilav met Gehakt en perziken.
Wat heb je nodig voor een Broodje Biefstuk met Gekarameliseerde Ui?
Om dit broodje biefstuk te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Boter - Om de uien in te bakken, zodat ze romig worden.
- Balsamico azijn - heerlijke balsamicoazijn die is ingekookt tot een siroop (of crème zoals in de naam staat) daarmee wordt hij fluweelzacht en voller van smaak. Je kunt ook balsamico crème gebruiken.
- Biefstuk - Bij voorkeur Ossenhaas (of Biefstuk van de haas zijn hetzelfde), dat is het het malste en mooiste deel van een rund. Kogelbiefstuk is net iets minder mals en de gewone biefstuk heeft het meeste structuur en weefsel. De prijs is ook oplopend. De gewone of Hollandse biefstuk is het goedkoopst en voor de Ossenhaas zul je het meeste betalen. Voor dit recept kun je ook kogelbiefstuk of gewone biefstuk gebruiken.
- Rucola - Heerlijk peperig en het zorgt voor een bite. Rucola is een sla soort en het nadeel daarvan is dat het snel verlept. Daarom voeg je de groente pas op het laatste moment toe. Daardoor blijft hij heerlijk knapperig.
- Parmezaanse kaas - Een heerlijke ziltige kaas uit de Italiaanse keuken, die heerlijk smelt door de warmte van een hamburger. Je kunt ook oude kaas gebruiken.
- Rode ui - heeft een dieprode, bijna paarse schil, iets dunner dan de schil van een gewone ui. Het is iets minder scherp van smaak en daardoor lekker om rauw te eten in een salade.
- Zout en Peper - Voor het op smaak brengen van de biefstuk. Meer heb je niet nodig.
- Italiaanse broodjes - Een knapperig bolletje dat je kunt afbakken in de oven. Een hamburgerbroodje, ciabatta of een hard tijgerbolletje zijn ook heerlijk.
- Cherry tomaten - koop de lekkerste Cherry tomaten die je kunt aankomen. Die hebben veel smaak.
Hoe maak je deze Steak Sandwich?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Smelt de boter op laag vuur en voeg de uien toe. Schenk de azijn erbij en meng alles goed door. Laat de uien ongeveer 5 minuten karameliseren.
- Bestrooi de biefstuk met zout en peper en grill ongeveer 3 minuten aan beide kanten zodat hij medium gaar is. Wil je een andere gaarheid, kijk dan bij de vervangingen en tips. Verpakt de biefstuk in aluminiumfolie en laat 3 minuten rusten. Snij de biefstuk dan in dunne reepjes.
- Snij het afgebakken broodje open. En beleg met reepjes biefstuk en rucola.
- Top dat met gekarameliseerde uitjes, cherry tomaatjes en geschaafde Parmezaanse kaas. Serveer meteen.
Dit is lekker met zelfgemaakte frietjes, een witlofsalade met appel of een aardbeiensalade met balsamico.
Vervangingen en Tips
- Zorg ervoor dat je de biefstuk minimaal een half uur vooraf uit de koelkast haalt. Zo is hij mooi op temperatuur en zal de biefstuk overal even warm en gaar worden.
- Laat de grill (pan) goed heet worden voor je het vlees toevoegt dan plakt heet niet vast aan de pan.
- Check de gaarheid van de biefstuk via de volgende methode:
- Raw - Open je handpalm en druk met de wijsvinger van je andere hand tussen het gebied van de duim en pols. Zo moet het vlees in de pan ook aanvoelen: zacht, maar het veert niet helemaal terug.
- Medium Rare - Hou het tipje van je duim tegen je middelvinger en voel met je andere hand weer het plekje tussen de duim en de pols (voor medium hou je je duim tegen je ringvinger). Het voelt steviger en veert terug. Dit zou de biefstuk in de pan ook moeten doen.
- Well done - Hou het topje van je pink tegen je duim en voel met je andere hand tussen de duim en de pols. Het vlees is stevig en veert bijna niet terug. Zo moet de steak ook aanvoelen.
- Laat het vlees na het bakken 3 tot 5 minuten rusten in aluminiumfolie. Hierdoor verdelen de sappen zich weer in het vlees en wordt het malser.
- Ook lekker - Top met wat truffelmayonnaise of sesamolie.
- Voeg wat plakjes gegrilde paprika toe. Bestrooi met fijngesneden bosui voor nog meer smaak.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 1 eetlepel boter
- 1 rode ui in ringen gesneden
- 2 eetlepels balsamico azijn of balsamico crème
- ¼ theelepel zout
- ⅛ theelepel peper
- 4 stuks biefstuk 30 minuten voor het maken uit de koelkast.
- 4 Italiaanse broodjes afgebakken
- 30 gram rucola
- 8 cherrytomaten gehalveerd
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt, of oude kaas
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Smelt de boter op laag vuur en voeg de uien toe. Schenk de azijn erbij en meng alles goed door.1 eetlepel boter, 1 rode ui, 2 eetlepels balsamico azijn
- Laat in ongeveer 5 minuten de ui ringen karameliseren. Laat afkoelen naar kamertemperatuur.
- Verwarm de grill pan of BBQ voor, zodat hij goed heet is.
- Bestrooi de biefstukken met zout en grill het vlees ongeveer 3 minuten aan allebei de kanten zodat hij medium gaar is.¼ theelepel zout, ⅛ theelepel peper, 4 stuks biefstuk
- Vouw de biefstuk in aluminium folie en laat 3-4 minuten rusten, zodat de sappen goed verspreidt worden.
- Snij ondertussen het broodje open.4 Italiaanse broodjes
- Snij de biefstuk in reepjes en verdeel die over de broodjes.
- Leg daar een handjevol rucola op en daarop de cherrytomaten.30 gram rucola, 8 cherrytomaten
- Verdeel de gekarameliseerde uien over de tomaten en bestrooi met de Parmezaanse kaas.2 eetlepels Parmezaanse kaas
- Serveer meteen.
Opmerkingen:
- Zorg ervoor dat je de biefstuk minimaal een half uur van tevoren uit de koelkast haalt. Zo is hij mooi op temperatuur en zal de biefstuk overal even warm en gaar worden.
- Gaarheid biefstuk - Check de gaarheid van de biefstuk via de volgende methode:
- Raw - Open je handpalm en druk met de wijsvinger van je andere hand tussen het gebied van de duim en pols. Zo moet het vlees in de pan ook aanvoelen: zacht, maar het veert niet helemaal terug.
- Medium Rare - Hou het tipje van je duim tegen je middelvinger en voel met je andere hand weer het plekje tussen de duim en de pols (voor medium hou je je duim tegen je ringvinger). Het voelt steviger en veert terug. Dit zou de biefstuk in de pan ook moeten doen.
- Well done - Hou het topje van je pink tegen je duim en voel met je andere hand tussen de duim en de pols. Het vlees is stevig en veert bijna niet terug. Zo moet de steak ook aanvoelen. Laat het vlees na het bakken 3 tot 5 minuten rusten in aluminiumfolie. Hierdoor verdelen de sappen zich weer in het vlees en wordt het malser.
Geef een reactie