De romige bier kaas saus, warm geserveerd. Daar dip je een lekker stukje brood of groenten in. Het bier geeft een heerlijk aroma aan deze dip. Lekker als fondue of borrelhapje!
Gisteren geen blog. Het is herfstvakantie en ik was met de kleinsten naar Lego World in Utrecht. Volgens de jongste was het de beste dag van zijn leven en daar sla ik dan graag een dagje voor over. Alleen al het reizen met de trein was sensatie genoeg en als klein jongetje uit een dorp was de roltrap al heel bijzonder. Die zie je hier niet zo vaak :-).
Na de lange vermoeiende dag zei mijn lijf dat het beter was om even rust te nemen. Dus daar heb ik toen maar na geluisterd. En mijn jongste sliep met een glimlach in...
Kaasfondue of borrelhapje?
Tijdens de bierweek maak ik allerlei lekkere gerechten met bier. Hierna nog drie te gaan, waarvan één op speciaal verzoek, maar daar later meer over. Dit gerechtje had ik in eerste instantie bedoelt als hapje. Dat eten wij vaak op Zondag en het leek me een leuke aanvulling. Maar toen ik het serveerde zeiden de kinderen: Leuk fonduen. Tja, zo had ik het nog niet bekeken. Maar het kan natuurlijk allebei. Ik vond het in ieder geval heel leuk om de kaas in het brood te serveren voor een landelijk accent.
Omdat...
- de kaas al een uitgesproken smaak heeft, past hier een wit biertje het beste bij. Eet je met kinderen neem dan een niet-alcoholisch biertje.
- je liever vegetarisch eet, snijdt je wat zongedroogde tomaatjes in reepjes en voeg je die toe in plaats van de bacon.
- kaas bakt snel aan. Daarom smelt je de kaas in een kom die je in water hangt. Dat water verwarm je langzaam. Zo smelt de kaas goed, maar brandt ze niet aan.
Recept Bier kaas brood
Heb je dit Bier Kaas brood gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
- kom en pan (au-bain-marie)
Ingrediënten
- 1 heel brood
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 200 gram boursin
- 200 gram roomkaas
- 100 gram kaas belegen, geraspt
- 100 mL bier wit of alcohol-vrij bier
- 50 gram spekreepjes uitgebakken
- 5 druppels Worcestershire saus
- 2 druppels tabasco
- 5 takjes peterselie fijngehakt
- stengels groenten zoals wortels bleekselderij en komkommer
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Hol het brood uit. Snij de uitgeholde brood vulling in blokjes en doe in een mandje.
- Zet een pan met water op het vuur. Hang daar een kom in, die boven het water hangt (au-bain-marie).
- Doe in de kom het uitgeperste teentje knoflook kruiden knoflook kaas, roomkaas, geraspte belegen kaas en het bier.
- Terwijl je de fondue verwarmt, roer je in de kaas saus.
- Wanneer deze heet is roer je de spekreepjes, Worcestershire saus en tabasco erdoor.
- Schenk in het uitgeholde brood en bestrooi met peterselie.
- Serveer met het brood en de stengels rauwkost
Geef een reactie