Vandaag gaan we op reis naar de zonovergoten keuken van Italië met dit verrukkelijke Gevuld Stokbrood Caprese Recept. Dit recept, geïnspireerd op de iconische Caprese salade, is een heerlijke twist.
Knapperig stokbrood doordrenkt met knoflook-olijfolie en gevuld met plakjes sappige tomaat, romige mozzarella en verse basilicum. Dit is niet alleen heel lekker, maar ziet er ook geweldig uit!
Stokbrood met Tomaat en Mozzarella
Wat ik echt een zalig gerecht vind, is een Caprese salade. Dat eten we vaak bij lekker warm weer op een stokbroodje, als lunch of als een bijgerecht bij de barbecue.
Op zondag maak ik graag een hapjesplank met kleine gerechtjes. En dit is mijn nieuwe favoriet om erbij te serveren. Een variant op de traditionele salade als basis voor een lekker stokbroodje.
Niet alleen lekker op de hapjesplank maar ook als bijgerecht bij een soepje. Dit is gewoon een perfect gevuld stokbrood.
Stokbrood met Mozzarella en Tomaat
Het is een recept dat je snel klaarmaakt. Snij het brood in, vul met tomaat, mozzarella en basilicum. Gebruik voldoende zout en peper als smaakmaker. De Mozzarella en tomaten die je gebruikt kunnen wel een beetje pit gebruiken.
Vouw in aluminiumfolie en bak af. En geniet samen met je gezin, familie en vrienden van dit heerlijke gevulde stokbrood Caprese.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 stokbrood afbak
- 2 Roma tomaten in plakjes gesneden
- 125 gram mozzarella in plakjes gesneden
- 5 blaadjes basilicum vers in reepjes
- peper en zout naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 °C of 200 °C
- Meng de knoflook met de olijfolie.2 teentjes knoflook, 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- Snij het stokbrood schuin in, niet helemaal door, maar ongeveer ⅔ diep.1 stokbrood
- Smeer het knoflook olijfolie mengsel op de ingesneden oppervlakten.
- Steek de tomaat en de Mozzarella in de inkepingen.2 Roma tomaten, 125 gram mozzarella
- Strooi de helft van het basilicum op het stokbrood.5 blaadjes basilicum vers
- Besprenkel de bovenzijde van het stokbrood met de resterende eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper.peper en zout
- Rol het brood in de aluminiumfolie.
- Leg het stokbrood in de oven en bak gedurende 15 minuten goudbruin.
- Bestrooi na het bakken met de andere helft van het basilicum. Dien op.
Geef een reactie