Een lekker bijgerecht of hapje dit gevuld stokbrood Caprese. Met tomaat, mozzarella en basilicum en even gebakken in de oven. En snel klaar.
Wat ik echt een zalig gerecht vind is een Caprese salade. Dat eten wij vaak bij lekker warm weer op een stokbroodje, als lunch of als een bijgerecht bij de barbecue. Maar wat ik lekkerder vind voor de lente, herfst of winter is deze salade gebruiken als basis voor een lekker stokbroodje.
Heerlijk op Zondagmiddag op de bank, maar ook bij een soepje. Gebruik wel voldoende zout en peper als smaakmaker. De Mozzarella en tomaten die je gebruikt kunnen wel een beetje pit gebruiken. En met dit heerlijke gerecht heb je ook weer wat vezels en vitamientjes binnen!

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
Kijk hoe je het Maakt
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlGevuld stokbrood caprese
Apparatuur
- De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
- 1 stokbrood (afbak)
- 2 tomaten
- 125 gram mozzarella
- 5 blaadjes basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- peper en zout (naar smaak)
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.
- Snij de tomaten in plakjes. Als je een hele bol Mozzarella gebruikt snij je die ook in plakjes.
- Knijp het teentje knoflook uit boven 3 eetlepels olijfolie.
- Scheur de basilicum in reepjes.
- Leg een stuk aluminiumfolie klaar waar je het stokbrood in kunt wikkelen.
Gevuld stokbrood Caprese
- Snij het stokbrood schuin in, niet helemaal door, maar ongeveer ⅔ diep.
- Smeer het knoflook olijfolie mengsel op de ingesneden oppervlakten.
- Steek de tomaat en de Mozzarella in de inkepingen.
- Strooi de helft van de basilicum op het stokbrood.
- Besprenkel de bovenzijde van het stokbrood met de resterende eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Rol het brood in de aluminiumfolie.
- Leg het stokbrood in de oven en bak gedurende 15 minuten goudbruin.
- Bestrooi na het bakken met de andere helft van de basilicum. Dien op.
Geef een reactie