Dit recept voor knapperige Wentelteefjes met krentenbrood en biersaus is aan twee zijden gebakken brood gedoopt in een luchtig eimengsel. En in plaats van suiker besprenkel je de wentelteefjes met een heerlijke zoete biersaus.
Oud brood, dat blijft hier (gelukkig) niet veel over. Nee, in ons gezin van vijf is een brood per dag geen uitzondering. Niet dat ik veel brood eet, maar opgroeiende pubers...
Maar heel af en toe gebeurt het dan toch dat er nog wat brood overblijft. En dat kun je dan heerlijk gebruiken voor wentelteefjes. Lekker in ei geweekt brood, gebakken en normaal besprenkelt met een heel klein beetje suiker. In dit recept heb ik de suiker vervangen door een biersausje. Het werd een heerlijke lunch, waar ik van genoot (want ja onder de 18 geen...).
Top Tip
In dit recept is krentenbrood gebruikt, maar heb je oud rozijnenbrood of 'normaal' wit of bruinbrood, dan kun je dat ook prima gebruiken.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Wentelteefjes met Krentenbrood en Biersaus
Ingrediënten
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel sinaasappelrasp
- 125 ml Guiness bier
- 1 ei, maat L
- 50 ml Guiness bier
- 2 sneetjes krentenbrood
- 2 eetlepels roomboter
Instructies
- Doe de honing, de sinaasappelschil en het bier in een blender en mix het geheel schuimig.2 eetlepels honing, 1 theelepel sinaasappelrasp, 125 ml Guiness bier
- Klop het ei los met 3 eetlepels bier.1 ei, 50 ml Guiness bier
- Leg het krentenbrood kort in het eimengsel en draai om, zodat ook de andere zijde bedekt wordt met ei.2 sneetjes krentenbrood
- Smelt de boter in de pan en bak de boterhammen aan beide zijden bruin.2 eetlepels roomboter
- Halveer het brood en leg dakpansgewijs op een bord.
- Schenk wat schuimige saus over het brood en serveer de rest in een kommetje erbij.
Opmerkingen
- Koelkast: Gebakken wentelteefjes kun je afgedekt tot 2 dagen bewaren in de koeling. Ook de saus bewaar je apart tot 2 dagen afgedekt.
- Diepvries: Doordat de structuur veranderd is het niet aan te raden wentelteefjes in de vriezer te bewaren.
Geef een reactie