Dit recept voor knapperige rozijnen wentelteefjes aan twee zijden gebakken in een luchtig ei mengsel. En in plaats van suiker besprenkel je de wentelteefjes met een heerlijke zoete biersaus.
Oud brood, dat blijft hier (gelukkig) niet veel over. Nee, in ons gezin van vijf is een brood per dag geen uitzondering. Niet dat ik veel brood eet, maar opgroeiende pubers...
Maar heel af en toe gebeurd het dan toch dat er nog wat brood overblijft. En dat kun je dan heerlijk gebruiken voor wentelteefjes. Lekker in ei geweekt brood, besprenkelt met een heel klein beetje suiker. Maar in de bierweek probeer ik daar natuurlijk mijn eigen draai aan te geven. Dus ben ik aan de slag gegaan om het eimengsel in plaats van melk aan te lengen met een beetje bier. De suiker heb ik vervangen door een biersausje. Het werd een heerlijke lunch, waar ik van genoot (want ja onder de 18 geen...).
Omdat...
- ik deze keer krentenbrood over had heb ik dat gebruikt. Maar dit is ook erg lekker met wit of bruinbrood.
- dit een zoet lunch gerecht is heb ik een zoet bruin kasteelbiertje gebruikt. Je kunt ook een ander zoete biersoort gebruiken, bijvoorbeeld cassis bier.
- je geen knarsende suiker wilt, gebruik je een vloeibare zoetstof of poedersuiker om de saus te zoeten. Ik koos voor honing.
Recept: Wentelteefjes in biersaus
Heb je deze wentelteefjes met biersaus gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Apparatuur
- Keukenmachine met mes
- koekenpan 26 cm
Ingrediënten
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel sinaasappelschil geraspt
- 12 eetlepels bier zwaar bier, zoals Kasteelbier
- 1 ei maat L
- 2 sneetjes rozijnbrood
- 2 eetlepels roomboter
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Doe de honing, de sinaasappelschil en het bier in een blender en mix het geheel schuimig.
- Klop het ei los met 3 eetlepels kasteelbier.
- Week het rozijnenbrood aan beide zijde hierin.
- Smelt de boter in de pan en bak de boterhammen aan beide zijden bruin.
- Halveer het brood en leg dakpansgewijs op een bord.
- Schenk wat schuimige saus over het brood en serveer de rest in een kommetje erbij.
Geef een reactie