Zondagmiddagen, relax en je lust iets lekkers, maar het moet allemaal lekker makkelijk zijn. Dan is dit recept voor ovenstokbrood met geitenkaas, kruidenboter en ham iets voor jou!
Een lekker borrelhapje, dit stokbrood met geitenkaas, kruidenboter en ham. Je maakt dit brood binnen 10 minuten, vervolgens nog 15 minuten in de oven en genieten. De geitenkaas is aanwzig, maar niet overheersend, de kruiden in de boter zorgen voor een heerlijk accent en de romige ham maakt het gerecht af.
Natuurlijk kun je het ook al 's morgens voorbereiden (als je visite krijgt) en bak je het brood af wanneer je het wilt serveren. Dit zou een supercombinatie zijn bij een lekker warm soepje!
Omdat...
- je het heel makkelijk wilt, koop je het stokbrood. De kruidenboter is binnen 5 minuten klaar en echt veel lekkerder als die in de supermarkt, dus die maak je lekker zelf.
- je nog wat zongedroogde tomaatjes hebt, stop je die er ook nog tussen (of in plaats van de ham voor een vegetarische versie).
- Lekker met een romige broccoli cappucino of een vermicellisoep met tuinkruiden.
Recept Stokbrood met geitenkaas, kruidenboter en ham

Heb je deze stokbrood met geitenkaas, kruidenboter en ham gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- aluminiumfolie
Ingrediënten
- 1 stokbrood
- 50 gram knoflookboter
- 3 plakjes geitenkaas
- 3 plakjes ham
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.
- Snij het stokbrood in sneedjes (ongeveer 2 cm uit elkaar), maar laat de onderkant aan elkaar zitten.
- Besmeer de sneden met de knoflookboter.
- Verdeel de geitenkaas en de ham tussen de sneetjes.
- Bestrooi met Italiaanse kruiden.
- Verpak het stokbrood in aluminiumfolie en laat 10-15 minuten bakken.
- Haal het aluminiumfolie eraf en zet het stokbrood nog 5 minuten extra in de oven, zodat de kaas mooi smelt en alles een goudbruine gloed krijgt.
Geef een reactie