Deze snelle Thaise pompoencurry met biefstuk is een heerlijke makkelijke maaltijd die perfect is voor elke doordeweekse avond. Hij is snel klaar en ook eenvoudig te maken. De zachte pompoen combineert perfect met de smaakexplosie van de curry en de zachte biefstuk.
Het recept voor deze curry ontstond omdat ik een pompoen had liggen (zo lekker) en ook nog wat biefstukpuntjes. Dat gecombineerd met mijn voorkeur voor een curry (dit keer Thais) zorgde voor dit heerlijke recept.
En hoewel het misschien niet een combinatie is die meteen in je op zou komen, kan ik je deze pompoencurry met biefstuk puntjes echt aanraden. Want met slechts een paar ingrediënten zet je in een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel.
Het recept is losjes gebaseerd op een recept uit het boek Thai cooking Made easy.
Top Tip
- Weinig tijd? Koop voorgesneden pompoenblokjes uit het versvak of diepvries.
- Kaffir lime blaadjes zijn te koop bij de Aziatische supermarkt (Toko), maar ook bij de grotere supermarkten (in de Diepvries).
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 theelepels rode curry pasta
- 400 gram biefstuk puntjes
- 400 ml kokosmelk
- 1½ eetlepels Thaise vissaus
- 4 blaadjes kaffir limoen
- 400 gram pompoen in blokjes van 1 x 1 cm
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verhit de olie in de koekenpan en bak de currypasta ongeveer 1 minuut aan tot hij heerlijk gaat ruiken.2 eetlepels zonnebloemolie, 2 theelepels rode curry pasta
- Doe de biefstuk erbij en bak die licht aan.400 gram biefstuk puntjes
- Schenk de kokosmelk en de vissaus in de pan en leg de kaffir limoen blaadjes erop.400 ml kokosmelk, 1½ eetlepels Thaise vissaus, 4 blaadjes kaffir limoen
- Laat aan de kook komen en schep dan de pompoen erbij.400 gram pompoen
- Laat 10 minuten sudderen.
Opmerkingen:
- Koelkast: Bewaar afgedekt tot 2 dagen. Verwarm in een pan, waar je 2 eetlepels water aan toevoegt op gemiddeld vuur tot het heet is.
Geef een reactie