Dit recept voor pompoen curry geeft een heerlijke verwarmende maaltijd. De pompoen is heerlijk zacht, de biefstuk vol van smaak en de curry saus is heerlijk
De pompoen is in het seizoen, jammer dat het geen Sinterklaas meer is want de rijm begon goed. Maar goed ik wilde een lekker gerecht maken met deze groente. En omdat ik dol ben op curry, was de keuze snel gemaakt. Het recept idee is afkomstig uit het boek Thai cooking Made easy en ik heb het aangepast naar mijn eigen smaak en beschikbare ingrediënten.
Omdat...
- je heel veel tijd hebt, koop je een pompoen, schil je hem en ontzaad je hem (de zaadjes kun je heerlijk roosteren en eten), maar mocht je net wat minder tijd hebben dan kun je ook pompoenblokjes kopen.
- kaffir lime blaadjes zijn te koop bij de toko, maar tegenwoordig ook bij de supermarkt.
- door de curry pasta even te bakken, wordt de smaak intenser en gaat hij heerlijk ruiken.
Recept Pompoen curry
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!Â
📖 Recipe
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlPompoen curry
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- koekenpan 26 cm
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 2 theelepels rode curry pasta
- 400 ml kokosmelk
- 400 gram biefstuk in blokjes gesneden
- 1.5 eetlepels vissaus
- 4 kaffir lime blaadjes
- 400 gram pompoen in blokjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verhit de olie in de koekenpan en bak de curry pasta ongeveer 1 minuut aan tot hij heerlijk gaat ruiken.
- Doe de biefstuk erbij en bak die licht aan.
- Schenk de kokosmelk en de vissaus in de pan en leg de kaffir lime blaadjes erop.
- Laat aan de kook komen en schep dan de pompoen erbij.
- Laat 10 minuten sudderen.
Geef een reactie