Ben je op zoek naar heerlijke recepten voor een luxe high tea? Dan heb je ze gevonden. In deze blog deel ik 6 lekkere recepten die perfect zijn voor een elegante high tea. En of je nu iets te vieren hebt, iemand wil verwennen of gezellig wilt bijpraten onder het genot van een heerlijk kopje thee met wat lekkers, al deze gerechten zullen zeker in de smaak vallen!
De high tea start met een selectie van vier verschillende soorten sandwiches. Daarna een knapperige asperge Boursin Prosciutto roll up, gevolgd door vanille scones met een Braam-Peer en Champagne Jam voor een zoete touch. Een lekker minced fruit pies als gebak en macarons op drie verschillende manieren. En de lekkere trek wordt afgesloten met een klassieke Swiss roll.
Deze recepten bieden voor ieder wat wils. Dus nodig familie en vrienden uit, dek de tafel mooi en geniet samen van een onvergetelijke high tea gevuld met heerlijke lekkernijen, gezelligheid en mooie herinneringen!
Luxe High Tea Recepten met Tijdsplanning
zodat je zonder stress alles op tijd klaar hebt!
Recepten
Tijdsplanning voor een relaxte High Tea
1 week te voren
- Maak het minced fruit en zet in de koeling om te bewaren (minced fruit pies)
- Maak de braam, peer en champagne confituur. Bewaar in de koeling. Wanneer je alles goed steriliseert, is het wel tot een jaar houdbaar (vanille scones met braam peer en champagne confituur)
- Maak het sconedeeg en steek de ronde scones uit. Vries de scones (ongebakken) in op een bakplaat, los van elkaar en stop ze, wanneer ze volledig bevroren zijn, in een plastic zak. Verleng de baktijd met 2 tot 4 minuten net voor de high tea.
4 dagen tevoren
- Maak de macarons. Bewaar ze in de koeling tot gebruik. (macarons op 3 manieren)
- Maak de minced fruit pies en bewaar ze in een luchtdichte trommel
2 dagen voor de High Tea
- Maak de cake en rol hem op, na afkoelen rol je hem in plasticfolie (Swiss roll)
1 dag te voren
- Bereid de asperge roll ups en bewaar ze in de koeling. (asperge roll ups).
- Roll de asperge roll ups, verpak in plastic folie en bewaar tot de high tea in de koeling. Maak ook de vulling voor de kip sandwich, gerookte zalm sandwich en radijs sandwich. Doe de kip vulling in een spuitzak met een grote spuitmond. Bewaar alle drie de vullingen in de koeling. (4 soorten sandwiches).
- Maak de slagroomvulling voor de Swiss roll en spreid die over de cake. Rol de cake strak op en pak hem vervolgens in plasticfolie in. Bewaar in de koeling. (Swiss roll)
In de ochtend van de luxe high tea
- Optioneel: decoreer de Swiss roll. (Swiss roll)
2 uur voor de high tea
- Rooster het rozijnenbrood (4 soorten sandwiches)
- Maak de gerookte zalm en radijs sandwiches. Bewaar in de koeling tot gebruik.(4 soorten sandwiches)
- Maak ook de sandwich met kip. Bewaar koel. (4 soorten sandwiches)
Half uur voor de high tea
- Verwarm de oven voor op 220 °C en bak de scones in 22 tot 24 minuten gaar (vanille scones met braam peer confituur)
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid de asperges hierop uit. Bak de asperges in de oven (20 minuten 180 °C).
Geef een reactie