De wrap up en tijdsplanning van een heuse High Tea de luxe. Geen stress, geen tijdsdruk, just relax met deze 6 heerlijke recepten.
Waarom ga je genieten van een high tea? Je hebt iets te vieren, je wil iemand in het zonnetje zetten of je hebt gewoon zin om even gezellig bij te kletsen onder het genot van lekkernijen.
Waar je in ieder geval geen trek in hebt is stress, tijdsdruk en niet op tijd klaar zijn. Dus daarom deze wrap up en tijdsplanning.
Hoe maak je een tijdsplanning?
Ik schrijf altijd eerst de recepten die ik wil gaan maken. En vervolgens ga ik kijken naar houdbaarheid en tijd die je nodig hebt om iets te maken. En natuurlijk hou je er ook rekening mee wanneer je het wilt gaan eten. Een diner wil je rond 17.00 uur compleet klaar hebben (inclusief tafelschikking), maar een high tea toch wel rond een uur of 14.00. En dat lukt prima als je deze planning volgt.
Zelf test ik hem altijd ook (inclusief het opmaken van de tafel, zoals je op bijgaande foto's kunt zien) en ik was vroeg in de ochtend al vrijwel klaar. Tja wat doe je dan, dan relax je gewoon met een kopje thee 😉
High tea de luxe recepten en tijdsplanning
Recepten
- High tea de luxe: 4 soorten sandwiches
- High tea de luxe: asperge, Boursin, Prosciutto roll ups
- High tea de luxe: vanille scones met braam peer en champagne confituur
- High tea de luxe: Minced fruit pies
- High tea de luxe: macarons op 3 manieren
- High tea de luxe: Swiss roll
Tijdplanning
1 week te voren
- Maak het minced fruit en zet in de koeling om te bewaren (minced fruit pies)
- Maak de braam, peer en champagne confituur. Bewaar in de koeling. Wanneer je alles goed steriliseert is het wel tot een jaar houdbaar (vanille scones met braam peer en champagne confituur)
- Maak het scone deeg en steek de ronde scones uit. Vries de scones (ongebakken) in op een bakplaat, los van elkaar en stop ze, wanneer ze volledig bevroren zijn, in een plastic zak. Verleng de baktijd met 2 tot 4 minuten net voor de high tea.
4 dagen te voren
- Maak de macarons. Bewaar ze in de koeling tot gebruik. (macarons op 3 manieren)
- Maak de minced fruit pies en bewaar ze in een luchtdichte trommel
2 dagen te voren
- Maak de cake en rol hem op, na afkoelen rol je hem in plastic folie (Swiss roll)
1 dag te voren
- bereid de asperge roll ups en bewaar ze in de koeling. (4 soorten sandwiches)
- maak de vulling voor de kip sandwich, gerookte zalm sandwich en radijs sandwich. Doe de kip vulling in een spuitzak met een grote spuitmond. Bewaar alledrie de vullingen in de koeling. (4 soorten sandwiches)
- maak de vulling voor de Swiss roll en spreid die over de cake. Rol de cake strak op en pak hem vervolgens in plastic folie in. Bewaar in de koeling. (Swiss roll)
- Maak de asperge hapjes, maar bak ze nog niet af, en bewaar ze in de koeling tot gebruik
In de ochtend van de high tea
- Optioneel: decoreer de Swiss roll. (Swiss roll)
2 uur voor de high tea
- Rooster het rozijnenbrood (4 soorten sandwiches)
- Maak de gerookte zalm en radijs sandwiches. Bewaar in de koeling tot gebruik.(4 soorten sandwiches)
- Maak ook de sandwich met kip. Bewaar koel. (4 soorten sandwiches)
Half uur voor de high tea
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bak de scones in 22 tot 24 minuten gaar (vanille scones met braam peer confituur)
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid de asperges hierop uit. Bak de asperges in de oven (20 minuten 180 graden Celsius).
Geef een reactie