Paastaart met Advocaat. Nu het weer bijna Pasen is, ben je misschien aan het nadenken wat je gaat serveren bij de koffie of als toetje. En ben je dol op advocaat en cheesecake, dan vind je dit een heerlijke taart. No-bake advocaat cheesecake is romig, rijk en makkelijk te maken. Je hebt niet eens een oven nodig.
Met zijn heerlijke luchtige smaak is deze taart zeker je nieuwe Paasfavoriet. Dus laten we snel aan de slag gaan om deze heerlijke lekkernij te gaan maken. De hele familie zal versteld staan.
No Bake Advocaat Cheesecake: een feestelijke paastraktatie
Vroeger werd er altijd flink uitgepakt voor het Paasdiner. En nu vind ik het nog steeds superleuk om lekker te eten met Pasen. En op de een of andere manier vind ik het altijd leuk om iets met advocaat toe te voegen. Ik vind dat zo feestelijk, heb je dat ook?
En deze Paastaart met Advocaat is dus echt zo lekker. Heerlijk om bij de thee te eten, maar ook prima om te serveren als luxe dessert. De cheesecake is romig, luchtig en heeft een heerlijke advocaat smaak. En je hebt niet eens een oven nodig, alleen maar wat tijd om de lagen op te laten stijven.
Dus als je op zoek bent naar een feestelijk gebakje voor Pasen dat iedereen zal verrassen en lekker gaat vinden, probeer dan deze no bake advocaat cheesecake.
Wat heb je nodig voor Paastaart met Slagroom en Advocaat?
Om deze Paastaart met Advocaat te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Gelatine: Je kunt het als vellen of als gelatinepoeder kopen. Begin met het zacht maken van de gelatine in het water, en dan moet je het oplossen in een hete vloeistof. Voor het resultaat maakt het niet uit welke soort gelatine je gebruikt.
- Roomkaas: is een witte romige smeerbare kaassoort. Het heeft een milde smaak. Hier is naturel roomkaas gebruikt. Het zorgt voor de stevigheid en romige smaak.
- Boter: De boter wordt gesmolten en gemengd met de koekkruimels. Na het afkoelen heb je een harde taartbodem.
- Vanille-extract: Voor een vleugje vanille smaak. Als je het aan kunt komen gebruik dan natuurlijk vanille-extract. Met dit vanille-extract recept maak je dat zelf (en dat is veel goedkoper dan zo’n klein flesje uit de winkel en je kunt er heel lang mee doen).
- Bastogne koeken: hebben een heerlijke smaak, die je kunt vergelijken met Speculaas (of Speculoos).
- Slagroom: Door de slagroom te kloppen, wordt de cheesecake luchtig. En het geeft een romige smaak.
- Advocaat: Een gele dik vloeibare likeur, gemaakt van brandewijn, eieren en suiker. Met dit recept voor Advocaat maak je hem makkelijk zelf.
- Poedersuiker: Gebruikt voor het zoeten van de Paastaart.
- Kaneel en Nootmuskaat: Deze kruiden geven een heerlijk vleugje warmte aan de taart.
Hoe maak je Paas Taart met Advocaat?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Start met het maken van de bodem. Smelt de boter en verkruimel de koeken. Meng dat door elkaar. Bedekt de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel het boterige koekjesmengsel erop. Met de bolle kant van een lepel druk je het plat. Laat minimaal een kwartier in de koelkast uitharden.
- Doe de roomkaas in een kom en mix tot hij acht en romig is. Voeg dan de poedersuiker, vanille, advocaat, kaneel en nootmuskaat toe en meng tot je een romig mengsel hebt. Verwarm het water in een pannetje en los de geweekte gelatine hierin op.
- Mix tot de slagroom stijf is. Schenk de opgeloste gelatine hierbij en mix tot alles gemengd is. Vouw de slagroom nu door het roomkaasmengsel.
- Haal de springvorm uit de koelkast en schenk de roomkaas vulling erop. Zorg dat je de bovenkant mooi glad maakt. Dek af met plastic folie en laat minimaal 6 uur in de koelkast opstijven.
Als je dit recept voor Pasen serveert, halveer dan holle eieren en kleine paaseitjes. Verdeel die in het midden. Rondom de taart spuit je toefjes slagroom en die versier je met kleine paaseitjes, hagelslag of iets anders lekkers!
Tips, Vervangingen en Variaties
- Gelatine: gebruik in plaats van twee blaadjes gelatine, 4 gram gelatine poeder.
- Advocaat: Kun je ook vervangen door Tokkelroom.
- Ook leuk: in plaats van Paaseieren, kun je de bovenkant ook versieren met gesmolten chocola dat je over de top drizzelt.
- Bastogne: kun je ook vervangen door Speculaasjes of Speculoos.
- Kerstmis: Wil je deze taart maken voor Kerstmis? Versier dan met kerstkransjes, slagroom en gesmolten chocola.
Ja! Deze taart is perfect om vooraf te maken. Maak gewoon de cheesecake, bedek hem met plasticfolie of een deksel en zet hem in de koelkast tot je klaar bent om te serveren. Je hoeft nu alleen nog te decoreren. Het kan maximaal twee dagen in de koelkast worden bewaard.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Apparatuur
Ingrediënten
Bodem
- 200 gram Bastogne koeken
- 100 gram roomboter ongezouten
Roomkaas vulling
- 2 blaadjes gelatine of 4 gram gelatinepoeder
- 450 gram roomkaas kamertemperatuur
- 130 gram poedersuiker
- 1 eetlepel vanille-extract
- ½ theelepel gemalen kaneel
- ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
- 120 ml advocaat
- 30 ml heet water
- 250 ml slagroom
Garnering (optioneel)
- slagroom, geklopt
- Chocolade paaseieren gehalveerd
- Paas sprinkles
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Bodem
- Bekleedt de bodem van een springvorm van 26 cm met bakpapier.
- Doe de koekjes in een keukenmachine en pulseer tot ze fijngemalen zijn.200 gram Bastogne koeken
- Smelt de boter in een pannetje en haal van het vuur af. Meng de koekjes met de boter.100 gram roomboter
- Verdeel die over de bodem en strijk glad met de bolle kant van een lepel.
- Zet minimaal 15 minuten in de koelkast om op te stijven.
Roomkaas vulling
- Leg de blaadjes gelatine in een bak met water, zodat ze zacht worden.2 blaadjes gelatine
- Doe de roomkaas in een kom en mix op hoge stand tot hij luchtig en romig is.450 gram roomkaas
- Schenk dan de suiker, vanille, kaneel, advocaat en nootmuskaat erbij en mix tot alles goed gemengd is.130 gram poedersuiker, 1 eetlepel vanille-extract, ½ theelepel gemalen kaneel, ¼ theelepel gemalen nootmuskaat, 120 ml advocaat
- Knijp de gelatine uit en los op in het hete water.30 ml heet water
- Mix de slagroom tot hij stijf is. Schenk dan langzaam het gelatinemengsel erbij en mix tot alles goed gemengd is.250 ml slagroom
- Doe de slagroom bij het roomkaasmengsel en meng met een spatel voorzichtig alles door elkaar.
- Haal de bodem uit de koeling en schenk de vulling hierop.
- Strijk de bovenkant glad en dek af met plastic folie.
- Zet in de koelkast en laat minimaal 6 uur opstijven.
- Verwijder de springvorm voorzichtig en decoreer.slagroom, geklopt, Chocolade paaseieren, Paas sprinkles
Opmerkingen:
- Koelkast: Bedekt met plastic folie (of een passende deksel) en bewaar tot drie dagen in de koelkast. Laat 10 minuten op kamertemperatuur komen, voordat je hem aansnijdt.
- Diepvries: De structuur van de paastaart met advocaat verandert als je hem invriest en dat is niet aan te raden!
Geef een reactie