Dit recept voor een hartige broodkrans met video is heerlijk. Eet hem op zondag bij de brunch, maar natuurlijk ook lekker met Sinterklaas of Kerstmis.
Wederom een video (dit keer ook met bewegend beeld, er zit vooruitgang in :-)), omdat ik zo'n leuke reacties kreeg op de eerste video: deze keer een heerlijk recept voor een hartige broodkrans en zoals je ook in het filmpje kan zien, heel eenvoudig te maken. Een kind kan de was doen.
Video How to hartige broodkrans
Natuurlijk voeg ik het recept ook nog als printversie toe, zodat je het nog eens goed kan nalezen. Smakelijk eten!
Recept Hartige broodkrans

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennl
Hartige broodkrans
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- koekenpan 26 cm
- Kwastje
- bakplaat
- bakpapier
Ingrediënten
100 gram paneermeel
75 ml melk
1 uitje fijngehakt
1 teentje knoflook fijngehakt
400 gram rundergehakt
4 vellen bladerdeeg ontdooid
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Schenk de melk bij het paneermeel en laat 5 minuten staan.
- Fruit het uitje, met de knoflook en Italiaanse kruiden aan.
- Meng het uimengsel, het paneermeel, het gehakt en het ei
- Leg de 4 plakjes bladerdeeg verticaal voor je, waarbij de zijdes elkaar overlappen en druk de naden dicht.
- Vorm een lange rol van ongeveer 40 cm van het gehakt.
- Leg het gehakt erop, rol op en vorm een cirkel. Vouw die dicht en druk de naad goed aan.
- Bestrijk met ei en bestrooi met venkelzaad.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de krans op het bakpapier.
- Bak 35 minuten in de oven.
Geef een antwoord