Dit recept voor een hartige broodkrans met video is heerlijk. Eet hem op zondag bij de brunch, maar natuurlijk ook lekker met Sinterklaas of Kerstmis.
Wederom een video (dit keer ook met bewegend beeld, er zit vooruitgang in :-)), omdat ik zo'n leuke reacties kreeg op de eerste video: deze keer een heerlijk recept voor een hartige broodkrans en zoals je ook in het filmpje kan zien, heel eenvoudig te maken. Een kind kan de was doen.
Video How to hartige broodkrans
Natuurlijk voeg ik het recept ook nog als printversie toe, zodat je het nog eens goed kan nalezen. Smakelijk eten!
Recept Hartige broodkrans

Heb je dit heerlijke recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram! Ik vind het superleuk om te zien hoe jouw creatie eruitziet en deel regelmatig de mooiste foto's van jullie! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Meer inspiratie nodig?
- Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal.
- En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 100 gram paneermeel
- 75 ml melk
- 1 ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 eetlepel italiaanse kruiden
- 400 gram rundergehakt
- 1 ei, maat L
- 4 vellen bladerdeeg, ontdooid
- 1 ei, maat L, losgeklopt
- 2 eetlepels venkelzaad
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 ℃.
- Schenk de melk bij het paneermeel en laat 5 minuten staan.100 gram paneermeel, 75 ml melk
- Fruit het uitje, met de knoflook en Italiaanse kruiden aan.1 ui, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel italiaanse kruiden
- Meng het uimengsel, het paneermeel, het gehakt en het ei400 gram rundergehakt, 1 ei
- Leg de 4 plakjes bladerdeeg verticaal voor je, waarbij de zijdes elkaar overlappen en druk de naden dicht.4 vellen bladerdeeg
- Vorm een lange rol van ongeveer 40 cm van het gehakt.
- Leg het gehakt erop, rol op en vorm een cirkel. Vouw die dicht en druk de naad goed aan.
- Bestrijk met ei en bestrooi met venkelzaad.1 ei, 2 eetlepels venkelzaad
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de krans op het bakpapier.
- Bak 35 minuten in de oven.
Geef een reactie