Chai thee is in opkomst. En niet zonder reden, deze kruidige thee op basis van melk is hartverwarmend en erg lekker. Ik lust er elke dag wel een kopje van.
Vandaag was het zo'n dag. Zo'n dag vol Kerst bezigheden. Je rent heen en weer, loopt het vuur uit je sloffen en geniet ervan. Ik in ieder geval wel. De Kerstdagen vind ik de leukste dagen van het jaar. Met alle drukte erbij, want daar hou ik van.
Vroeger toen ik in de supermarkt achter de kassa zat. Ja nog in de tijd dat je alle prijzen in de winkel uit je hoofd diende te leren (en nog geen scan kassa's en bezorgdiensten had), waren de dagen voor de Kerst heel heel heel erg druk.
Met mijn hoofd hing ik dan in een karretje en als ik af en toe omhoog durfde te kijken, dan zag ik de rijen groeien. Alle kassa's waren open en toch waren er rijen tot halverwege de gangen. Iedereen was vrolijk (want je wist als je boodschappen moest doen dat het wachten werd) en wij probeerden hoge snelheden te halen. 's Avonds had je gewoon spierpijn van alle inspanningen. Maar leuk dat ik het vond. Het was elk jaar weer een kick. En alle collega's stonden paraat voor elkaar. Saamhorigheid ten top.
Kerstdrukte
In onze eigen fotostudio is het ook druk met het ophalen van het werk. Niet zo druk als de supermarkt tijden, maar het is heerlijk doorwerken. En 's avonds ben je moe en voldaan. En als ik dan toch een rustmomentje heb dan kan ik intens genieten van een Chai tea, mijn nieuwe favoriete drankje.
De melk, geurige kruiden (die horen toch bij de winter) waar je keuken meteen heerlijk van ruikt en de kruidige thee geven een bijzonder lekker drankje. De Chai tea. Die kun je kant en klaar kopen en ik heb echt al lekkere varianten op, maar je maakt hem ook heel makkelijk zelf. Bijvoorbeeld met dit recept.
It's a good taste!
Recept: Chai
thee
Heb je een lekker recept van mijn blog gemaakt? Deel je foto's via Instagram, twitter of Facebook met #byAndreaJanssen. En wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg dan mijn Instagramen Facebookkanaal.Â
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennlChai thee
Apparatuur
- Zeef
Ingrediënten
- 400 ml melk
- 1 zwarte thee (zakje)
- 1 pijpje kaneel
- 3 kruidnagels (gekneusd)
- 1 peperkorrel (gekneusd)
- 1 theelepel venkelzaad
- 1 cm gemberwortel (vers)
- 1 theelepel honing
- snufje nootmuskaat
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Hoe maak je het:
- Schenk de melk in het pannetje.
- Hang het theezakje in de melk.
- Leg de kaneel, kruidnagels, peperkorrel, venkelzaad, gemberwortel erbij en breng aan de kook.
- Zet het vuur uit en laat 10 minuten staan.
- Zeef de thee en schep de honing erdoor.
- Giet in de kopjes en garneer met wat vers geraspte nootmuskaat
Geef een reactie