Chai thee met melk (Chai Tea Latte) is in opkomst. En niet zonder reden, deze kruidige thee op basis van melk is verwarmend en erg lekker. De zwarte thee, gemengd met romige melk, kruiden en een lepeltje honing, is kruidig en rijk van smaak. Ik lust er elke dag wel een kopje van deze heerlijke thee.
Chai Thee Latte, oftewel een Chai Tea Latte, is een drankje dat in populariteit toeneemt. Het komt oorspronkelijk uit de Aziatische regio's in en rondom China en India. En dat is niet verwonderlijk, want hier wordt van origine de zwarte thee gekweekt. En ook deze kruiden zijn geen onbekenden in deze keukens.
Inmiddels wordt het over de hele wereld gedronken en dat is niet zo verwonderlijk, want dit drankje is echt heel lekker. De smaak is pittig, krachtig, zacht en zoet tegelijkertijd.
En in de zomer?
Een lekker drankje als het buiten fris en kil is. En als ik dan toch een rustmomentje heb dan kan ik intens genieten van een Chai tea latte, mijn nieuwe favoriete drankje. Wist je dat er ook een zomerse variant is, voor als het buiten warm is? Deze Dirty Chai Latte Ijskoffie is dan zo lekker! Een aanrader.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 400 ml melk
- 1 zwarte thee zakje
- 1 kaneelstokje
- 3 kruidnagels gekneusd
- 1 peperkorrel gekneusd
- 1 theelepel venkelzaad
- 1 cm gemberwortel vers, geschild en in plakjes gesneden
- 1 theelepel honing
- ⅛ theelepel gemalen nootmuskaat
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Schenk de melk in het pannetje en hang het theezakje in de melk.400 ml melk, 1 zwarte thee
- Leg de kaneel, kruidnagels, peperkorrel, venkelzaad, gemberwortel erbij en breng aan de kook.1 kaneelstokje, 3 kruidnagels, 1 peperkorrel, 1 theelepel venkelzaad, 1 cm gemberwortel
- Zet het vuur uit en laat 10 minuten staan.
- Zeef de thee en schep de honing erdoor.1 theelepel honing
- Giet in de kopjes en garneer met wat vers geraspte nootmuskaat⅛ theelepel gemalen nootmuskaat
Opmerkingen:
- Koelkast: Bewaar tot 3 dagen afgedekt in de koelkast. Drink hem koud of warm hem op in een pannetje tot de chai thee met melk goed heet is.
Geef een reactie