Dit is echt zo’n recept dat je één keer maakt, en daarna elke zomer weer op tafel zet. Rosbief van de BBQ klinkt misschien luxe, maar het is helemaal niet moeilijk. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en het lukt altijd. Echt waar.
Ik maak dit graag op warme dagen, want wie wil er nu lang in de keuken staan als het buiten lekker weer is? Met deze gegrilde rosbief maak je indruk. Snijd hem in dunne plakjes en serveer op een salade of als hoofdgerecht. Bijvoorbeeld met een frisse aardappelsalade en zelfgemaakte kruidenboter. Heerlijk!

Perfecte BBQ Rosbief met Verse Kruiden en Knoflook
Bij ons thuis is deze rosbief een favoriet. Vooral op van die zwoele zomeravonden met vrienden of familie. Ik weet nog goed de eerste keer dat ik dit maakte. De BBQ stond aan, er stond een glas wijn op tafel en dan dat eerste plakje rosbief … mals, sappig en vol smaak.
Wat het geheim is? De marinade van verse kruiden, knoflook en een beetje rode peper. Laat het vlees rustig de smaken opnemen, gaar het langzaam en geef het daarna een korte grill op hoge temperatuur. Zo krijg je een lekker bruin korstje en blijft de binnenkant mooi roze en sappig.
Heb je een kamado of een BBQ met deksel? Dan is het helemaal makkelijk. Maar ook zonder BBQ kun je dit maken. In de Airfryer lukt het namelijk ook heel goed. Zo is dit recept voor iedereen te doen.
Top Tip
Serveer de rosbief eens op een BBQ-plankje met gegrilde groentespiesjes, zelfgemaakte focaccia en een romige kruidenboter. Een feestje op tafel!

Heb je dit heerlijke recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram! Ik vind het superleuk om te zien hoe jouw creatie eruitziet en deel regelmatig de mooiste foto's van jullie! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Meer inspiratie nodig?
- Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal.
- En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 4 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
- 4 takjes verse rozemarijn, alleen de naaldjes
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- ½ rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
- 2 theelepels zeezout
- ½ theelepels gemalen zwarte peper
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 500 gram Rosbief
Instructies
- Doe de tijm, rozemarijn, knoflook, rode peper, zout, peper en olie in een vijzel. Stamp alles tot een pasta. Geen vijzel? Gebruik een keukenmachine of snijd alles heel fijn met een mes.4 takjes verse tijm, 4 takjes verse rozemarijn, 1 teen knoflook, ½ rode peper, 2 theelepels zeezout, ½ theelepels gemalen zwarte peper, 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- Wrijf de rosbief goed in met de kruidenpasta. Wikkel het vlees in plasticfolie en leg het minimaal 2 uur (liever een hele nacht) in de koelkast.500 gram Rosbief
- Haal de rosbief 1 tot 2 uur voor het grillen uit de koelkast. Dan gaart het straks mooi gelijkmatig.
- Wrijf de kruiden van het vlees met keukenpapier (of spoel het af onder stromend water). Dep het vlees droog.
- Gebruik indirecte hitte* op 180 °C. Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 50 °C. Dat duurt ongeveer 45 tot 90 minuten, afhankelijk van de dikte van het vlees.
- Grill daarna het vlees op hoge hitte, ongeveer 4 minuten per kant. Zo krijgt het een mooie bruine buitenkant.
- Wikkel de rosbief in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Snijd hem daarna in dunne plakjes, tegen de draad in.
- Snij in dunne plakjes. Snij tegen de draad in om de meest malse stukjes te krijgen.
Opmerkingen
- Koelkast: Bewaar hem daarna in een afgesloten bakje in de koelkast. Hij blijft 3 dagen goed.
- Opwarmen: Warm de plakjes kort op in de oven op 100 °C, verpakt in aluminiumfolie. Of serveer de rosbief koud, bijvoorbeeld in een salade of wrap.
Geef een reactie