Soms wil je gewoon iets makkelijks maken dat toch voelt als een feestje op je bord. Deze Slowcooker Kip in Romige Mosterdsaus is precies dat. Je gooit een paar ingrediënten in de pan, zet ‘m aan, en je hebt er uren geen omkijken meer naar. Ondertussen vult je huis zich met een heerlijke geur. Als het etenstijd is, hoef je alleen nog maar op te scheppen. Makkelijker kan bijna niet.
En het resultaat? Malse kip in een romige, pittige saus met mosterd. Zo eentje waarvan iedereen aan tafel vraagt: mag ik nog een beetje? Perfect voor een doordeweekse dag waarop je weinig tijd hebt, maar wél lekker wilt eten. En wat ook fijn is: je hebt maar één pan afwas.

Zachte Kip met Mosterdroomsaus uit de Slowcooker
Ik ben dol op romige sauzen bij vlees. Denk aan varkenshaas met pepersaus of biefstuk met portsaus. Maar dat vraagt vaak om veel pannen, roeren en in de gaten houden. Dat is soms best veel werk. En op drukke dagen heb ik daar gewoon geen zin in.
Maar deze kip maak je dus in de slowcooker. Alles gaat erin, deksel erop, aanzetten en klaar. En die saus? Die is romig, zacht en toch vol van smaak door de mosterd. Het is echt comfortfood, maar dan zonder stress. Net als m’n romige groentesoep uit de slowcooker of rode kool uit de slowcooker op het blog. Een blijvertje!

Heb je dit heerlijke recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram! Ik vind het superleuk om te zien hoe jouw creatie eruitziet en deel regelmatig de mooiste foto's van jullie! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Meer inspiratie nodig?
- Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal.
- En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
Voor de kip
- 8 kipfilets
- 1 theelepel zout
- ½ theelepel gemalen zwarte peper
Voor de saus
- 3 eetlepels grove mosterd
- 1 eetlepel Dijon mosterd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 200 ml kippenbouillon
- 50 ml droge witte wijn
- 1 eetlepel honing
- 125 ml kookroom
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 eetlepel maizena
- 2 eetlepels water
Instructies
- Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Leg ze in de slowcooker.8 kipfilets, 1 theelepel zout, ½ theelepel gemalen zwarte peper
- Voeg de grove mosterd, Dijonmosterd, knoflook, tijm, bouillon, wijn en honing toe. Roer even zodat alles goed verdeeld is.3 eetlepels grove mosterd, 1 eetlepel Dijon mosterd, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel gedroogde tijm, 200 ml kippenbouillon, 50 ml droge witte wijn, 1 eetlepel honing
- Zet de slowcooker op LOW en laat 4 uur rustig garen.
- Haal de kip voorzichtig uit de pan en leg apart.
- Roer de kookroom, citroensap en Parmezaanse kaas door de saus in de slowcooker.125 ml kookroom, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels Parmezaanse kaas
- Meng de maïzena met het water tot een papje. Roer dit door de saus en laat nog 5 tot 10 minuten staan tot de saus wat dikker wordt.1 eetlepel maizena, 2 eetlepels water
- Leg de kip terug in de saus, roer voorzichtig door en serveer direct.
Opmerkingen
- Koelkast: Doe de kip met saus in een goed afgesloten bak. Je kunt het tot 3 dagen bewaren.
- Diepvries: Verdeel in porties. Je kunt de saus en kip ook apart invriezen. Zo blijft het lekker tot wel 3 maanden. Laat rustig ontdooien in de koelkast.
- Verwarm: daarna op laag vuur in een pannetje. Voeg eventueel een beetje water of bouillon toe als de saus te dik is geworden.
Geef een reactie