Knoflookboter, een makkelijk recept en zelfgemaakt het allerlekkerst. Een simpel recept voor restaurant kwaliteit knoflookboter met maar 5 ingrediënten. Lekker bij bijvoorbeeld stokbrood, een sappige biefstuk, malse kip, om mee te bakken en pasta’s.
Knoflookboter, een Makkelijk Recept
Dit makkelijke recept voor knoflookboter is een heerlijke spread. Het is zacht en heeft een volle romige smaak. Het is simpel, heeft maar vijf ingrediënten, die je misschien allemaal wel gewoon in huis hebt en is klaar in 5 minuten.
En deze heerlijke knoflookboter is veel goedkoper dan de kant-en-klare die je in de supermarkt verkoopt met echt smaakvolle ingrediënten, zoals versgeperste knoflook (dat geeft de beste smaak), echte roomboter, verse peterselie en wat citroen en zout voor extra smaak.
Jump to:
Zo lekker met...
Deze knoflookboter, is lekker op een stokbroodje (of je maakt er een warm knoflookkruidenstokbrood mee) op zondag bij de soep. En omdat het zoveel lekkerder is, snel klaar is en de restjes goed te bewaren zijn, kies ik er voor om dat toch gewoon lekker zelf te maken. Hou jij ook zo van zelfgemaakte knoflookboter?
Ik serveer graag knoflookboter met wat stokbrood bij een soepje. Deze heerlijke wortel curry soep, Indiase twist pompoensoep en romige radijsjessoep worden dan extra lekker!
Wat heb je nodig om Zelf knoflookboter te Maken?
Om deze Knoflookboter, een Makkelijk Recept te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig. De juiste hoeveelheden vind je in de receptenkaart onderaan het blog:
- Boter - Gebruik ongezouten roomboter.
- Knoflook - Verse uitgeperste knoflook dat heeft de lekkerste smaak.
- Peterselie - Hak de peterselie fijn en voeg toe voor een frisse smaak.
- Citroen - Een klein beetje citroensap, maakt de knoflookboter frisser.
- Zout - Om de boter op smaak te brengen.
Hoe maak je Zelfgemaakte knoflookboter, lekker en simpel?
Een printbaar recept met stap-voor-stap beschrijving vind je onderaan deze blog.
- Doe de boter in een schaaltje en roer hem zacht met een vork. Voeg de knoflook aan de boter toe.
- Druppel daar drie drupjes citroensap bij, als ook het zeezout.
- Snij de peterselie fijn en voeg dat toe aan de boter.
- Roer alles nu goed door elkaar.
Serveren - Je kunt het meteen serveren, maar het wordt nog lekkerder dan de boter een uurtje krijgt om goed op smaak te komen (in de koelkast). Serveer kruidenboter op een hapjes plank samen met zelfgebakken focaccia met gekarameliseerde rode ui en knoflookboter (!) , katmer pie met spinazie ricotta vulling en zoete aardappel hummus.
Tips en vervangingen
- Voeg 3 eetlepels olijfolie toe, dan wordt de knoflookboter nog smeuïger.
- Is de boter te hard? Zet hem 10 tot 20 seconden in de magnetron om hem zachter te maken (niet laten smelten).
- Of probeer één van deze technieken:
- Snij de boter in kleine stukjes, dan wordt het eerder zacht.
- Sla de boter plat door er een plastic folie over te leggen en er dan met een deegroller op te slaan. Werkt ook goed als je gefrustreerd bent of wat stress hebt 😉
- Vul een glas met heet water, schenk het leeg, droog het af en zet het over de koude boter. Binnen een hele korte tijd zal de boter zacht zijn.
- Je kunt de knoflookboter nog meer smaak geven door Parmezaanse kaas of chilivlokken (voor wat pit) door de boter te mengen. Of voeg wat andere verse kruiden toe zoals fijngehakte rozemarijn, tijmblaadjes of basilicum.
- Heb je geen verse kruiden in huis? Gebruik dan droge kruiden, een theelepel van elke soort die je wilt gebruiken.
Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
Author:
Ingrediënten
- 70 gram roomboter ongezouten
- 1 eetlepel platte peterselie fijngehakt
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 3 druppels citroensap
- ¼ theelepel grof zeezout
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Laat de roomboter zacht worden bij kamertemperatuur.70 gram roomboter
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles goed door.1 eetlepel platte peterselie, 2 teentjes knoflook, 3 druppels citroensap, ¼ theelepel grof zeezout
- Breng de boter over naar een mooi kommetje en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Opmerkingen:
- Zet hem 10 tot 20 seconden in de magnetron om hem zachter te maken (niet laten smelten).
- Snij de boter in kleine stukjes, dan wordt het eerder zacht.
- Sla de boter plat door er een plastic folie over te leggen en er dan met een deegroller op te slaan. Werkt ook goed als je gefrustreerd bent of wat stress hebt 😉
- Vul een glas met heet water, schenk het leeg, droog het af en zet het over de koude boter. Binnen een hele korte tijd zal de boter zacht zijn.
- Je kunt de knoflookboter nog meer smaak geven door Parmezaanse kaas of chilivlokken (voor wat pit) door de boter te mengen.
- Of voeg wat andere verse kruiden toe zoals fijngehakte rozemarijn, tijmblaadjes of basilicum.
- Heb je geen verse kruiden in huis? Gebruik dan droge kruiden, een theelepel van elke soort die je wilt gebruiken.
- Koelkast - Bewaren in een afgesloten bakje blijft het tot 5 dagen goed.
- Diepvries - In een diepvriesdoos blijft dit tot wel 2 maanden goed in de diepvries. Laat ontdooien in de koeling.
Geef een reactie