Deze pastasalade met geroosterde tomaatjes en feta is zo’n recept waar je blij van wordt. Makkelijk, snel én boordevol smaak. Ik maak hem vaak op warme dagen. Hij is perfect voor een barbecue, picknick of als frisse lunch. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, maar de smaak is echt mediterraans. Licht, kleurrijk en superlekker. En wat ook fijn is: bijna iedereen vindt dit lekker!

Makkelijke Zomerse Pastasalade
Ik maak deze salade het liefst als de tomaatjes in het seizoen zijn. Dan zijn ze het allerzoetst. De eerste keer dat ik dit recept maakte, ging er trouwens bijna iets mis: ik vergat de knoflook uit de oven te halen en die werd bijna zwart. Snel weer nieuwe knoflook in de oven gelegd. 😉 .
Gelukkig was de salade alsnog een succes, door de frisse basilicum en de zachte feta. Het leuke van dit gerecht is dat alles mooi in balans is: zachte pasta, romige feta, zoete tomaatjes en een knapperig stukje bacon. Elke hap heeft iets bijzonders.

Heb je dit heerlijke recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram! Ik vind het superleuk om te zien hoe jouw creatie eruitziet en deel regelmatig de mooiste foto's van jullie! Vond je dit recept lekker? Laat dan een beoordeling achter op de receptenkaart hierboven! Jouw feedback helpt andere thuiskoks en mij enorm.
Meer inspiratie nodig?
- Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal.
- En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Ingrediënten
- 375 gram cherrytomaten
- 6 teentjes knoflook, ongepeld
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- zout en peper
- 400 gram pasta, zoals penne of fusilli
- 6 plakjes bacon
- 80 gram olijven, groen of zwart, wat je lekker vindt, zonder pit
- 150 gram feta kaas, verkruimeld
- 10 gram basilicum blaadjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 ℃.
- Leg de tomaatjes en de ongepelde knoflook in een ovenschaal.375 gram cherrytomaten, 6 teentjes knoflook
- Sprenkel er olijfolie over en breng op smaak met zout en peper.2 eetlepels olijfolie extra vierge, zout en peper
- Zet de schaal 25 minuten in de oven, tot de tomaatjes openbarsten en de knoflook lekker zacht is. Het vocht dat vrijkomt, is vol smaak – dat gebruik je straks als dressing.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar in ruim gezouten water.400 gram pasta
- Giet de pasta af en spoel kort met koud water. Zo plakt hij niet aan elkaar. Laat goed uitlekken.
- Bak ook ondertussen de bacon in een droge koekenpan in 4 tot 5 minuten goudbruin en knapperig.6 plakjes bacon
- Laat even uitlekken op keukenpapier en snijd dan in reepjes.
- Doe de gekookte pasta in een grote schaal.
- Schenk het vocht uit de ovenschaal erover en meng goed.
- Voeg de geroosterde tomaatjes, een extra scheutje olijfolie, de bacon en de olijven toe.80 gram olijven
- Knijp de zachte knoflookteentjes uit het velletje boven de schaal en roer alles goed door elkaar.
- Maak de salade af met verkruimelde feta en wat verse basilicumblaadjes. Even mengen – en klaar!150 gram feta kaas, 10 gram basilicum blaadjes
Opmerkingen
- Koelkast: Tot 2 dagen in de koelkast, in een afgesloten bakje. De basilicum kun je het beste vlak voor het serveren toevoegen, dan blijft die mooi vers.
Geef een reactie