Pulled Pork uit de Slowcooker is de meest smaakvolle, malse en beste saus-vlees verhouding pulled pork die je ooit hebt gegeten. Het vlees breng je op smaak door het in te wrijven met een kruidenmengsel en door het vlees vervolgens langzaam in de saus te garen. Een heerlijk recept!

Pulled Pork uit de Slowcooker
Hou jij ook zo van Pulled Pork, geserveerd op een knapperig broodje met sla (of lekker traditioneel Cowlslaw (Koolsla) erbij geserveerd?). Dan kun je de BBQ aan gaan zetten, dit vlees een paar uur (en het liefst een hele nacht) op laag vuur laten garen. Het liefst in een rokerige omgeving. In de gaten houden of het niet aanbrandt. En dan heb je een heel lekker stukje vlees.
Maar dat heb ik dus niet gedaan. Ik hou namelijk van makkelijke recepten, zonder heel veel werk. Deze superlekkere, pulled pork heb ik dus gemaakt in de slowcooker. Eerst heerlijk op smaak gebracht met een heerlijke kruidenrub, en vervolgens uren gestoofd in de crockpot. En dat was het. Eerlijk. Meer is er eigenlijk niet nodig voor dit heerlijke gerecht. Probeer het zelf!
Wat heb je nodig voor BBQ Pulled Pork
Voor de bereiding van Pulled Pork heb je de volgende ingrediënten nodig (de juiste hoeveelheden vind je onderaan het blog in de receptenkaart):

- Procureur - Varkensnek zonder bot. Het is een mooi doorregen stuk vlees, waar vaak rollade van wordt gemaakt. Of pulled pork, zoals vandaag. Je kunt dit bij de slager of bijv. de Makro halen, want het is een vrij gangbaar stuk vlees. De supermarkt verkoopt het niet. Wat zij wel in het assortiment hebben is schouderkarbonade. Dat is varkensnek met bot en zou je ook kunnen gebruiken. Probeer dan een stuk van ongeveer 2 kilo aan te komen.
- Kippenbouillon - Maak je kippenbouillon zelf of maak het van een bouillonblokje.
- Gerookt paprikapoeder - Zorgt voor die rokerige smaak, die zo herkenbaar is bij pulled pork.
Hoe maak je Slowcooker Pulled Pork?
Een recept met uitgebreide stappen, de juiste hoeveelheid ingrediënten en die je ook nog makkelijk kunt printen vind je terug onderaan het blog.

- Los - Doe wat uien onderin de slowcooker. Daarmee komt het vlees los te liggen van de bodem en kunnen de smaken beter intrekken.
- Rub - Maak een droge kruidenrub en wrijf het vlees hier rondom mee in. Leg dat op de uien.
- Saus - Meng in een schaal de saus, zodat het goed gemengd is.
- Gaar - Schenk de saus bij het vlees en gaar 6 uur op Hoge stand.
- Uit elkaar trekken - Haal het vlees voorzichtig uit de slowcooker en trek het met twee vorken uit elkaar. Kom je echte vetstukjes tegen, dan haal je die eruit.
- BBQ Pulled Pork - Meng de pulled pork met de saus en laat nog even opwarmen. En serveer.
Serveren met
- Fast food - Snij een broodje open en schep daar de pulled pork op. Garneer met koolsla en/of andere sla en dek af met het kapje. Eventueel serveer je hier frietjes bij.
- Amerikaanse stijl - Maak een echte mac-and-cheese, wat mais muffins, cowl slaw en serveer er nog wat groene salade bij.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terugvindt!
📖 Recipe
RECEPTKAART
Pulled Pork Uit de Slowcooker met Procureur
Apparatuur
Ingrediënten
Droge kruiden rub
- 2 theelepels Gerookt Paprikapoeder
- 2 theelepels tijm
- 1 theelepel cayennepeper
- 2 theelepels zout
Pulled Pork uit de Slowcooker met BBQ saus
- 2 kg Procureur
- 2 uien, in ringen
- 200 ml barbecue saus
- 200 ml ketchup
- 150 ml kippenbouillon
- 75 ml witte wijnazijn
- 1 theelepel worcestershire saus
- 4 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 tenen knoflook, uitgeperst
Instructies
Droge Kruidenrub
- Meng het gerookt paprikapoeder, tijm, cayennepeper en zout door elkaar in een schaaltje.2 theelepels Gerookt Paprikapoeder, 2 theelepels tijm, 1 theelepel cayennepeper, 2 theelepels zout
- Leg de Procureur voor je neer en wrijf hem, aan alle kanten, in met de kruidenrub.2 kg Procureur
Pulled Pork uit de Slowcooker met BBQ saus
- Leg de uien onderin de slowcooker en leg het vlees erop.2 uien
- Meng in een schaal de barbecue saus, ketchup, kippenbouillon, witte wijnazijn, worcestershiresaus, bruine suiker, mosterd, olijfolie en knoflook.200 ml barbecue saus, 200 ml ketchup, 150 ml kippenbouillon, 75 ml witte wijnazijn, 1 theelepel worcestershire saus, 4 eetlepels bruine basterdsuiker, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel olijfolie, 4 tenen knoflook
- Giet de saus bij het vlees en doe de deksel op de slowcooker.
- Zet de slowcooker aan op hoog en laat het 6 uur garen.
- Haal het vlees voorzichtig uit de slowcooker en trek het met twee vorken uit elkaar. Kom je stukjes vet tegen, dan haal je die er tussen uit.
- Doe het vlees terug in de slowcooker, roer alles goed door en laat nog even warm worden. Serveer.
Opmerkingen
De varkensnek zonder bot. Het is een mooi doorregen stuk vlees, waar vaak rollade van wordt gemaakt. Of pulled pork, zoals vandaag. Je kunt dit bij de slager of bijv. de Makro halen, want het is een vrij gangbaar stuk vlees. De supermarkt verkoopt het niet. Wat zij wel in het assortiment hebben is schouderkarbonade. Dat is varkensnek met bot en zou je ook kunnen gebruiken. Probeer dan een stuk van ongeveer 2 kilo aan te komen. 2. - Kippenbouillon - Maak je kippenbouillon zelf of maak het van een bouillonblokje. 3. - Gerookt paprikapoeder - Zorgt voor die rokerige smaak, die zo herkenbaar is bij pulled pork. 4. - Serveren met
- Fast food - Snij een broodje open en schep daar de pulled pork op. Garneer met koolsla en/of andere sla en dek af met het kapje. Eventueel serveer je hier frietjes bij.
- Amerikaanse stijl - Maak een echte mac-and-cheese, wat mais muffins, cowl slaw en serveer er nog wat groene salade bij.
- Oven - Zet de oven tussen de 90 en 110 °C. Doe alles in een ovenschaal met deksel en laat het 8 uur garen in de oven.
- Pressure cooker - Instant pot - Voor deze hoeveelheid vlees en saus gebruik je de pressure cooker of instant pot 1 uur en 20 minuten op hoge stand.
- Koelkast - Bewaar de pulled pork tot 3 dagen afgedekt in de koelkast.
- Diepvries - Verpak in een diepvriesbak of zak tot 2 maanden in de diepvries.
- Opwarmen - Doe in een ovenschaal en dek die af. Gebruik onder- en bovenwarmte 20 minuten bij 180 °C. Het kan eventueel ook op het fornuis opgewarmd worden, door het op gemiddeld vuur te verwarmen, maar het droogt snel uit. Voeg eventueel een beetje extra water toe, om de pulled pork smeuïg te houden.
Hanneke says
was geweldig. dank je wel
Andréa says
Leuk te horen! Dank je wel!