Macaroni met kaas uit de oven een hartig, toch licht zoete macaroni ovenschotel. Knapperig en zacht, dit recept heeft alles
In Amerika hoor je nog wel eens de term Macaroni met kaas (mac and cheese) vallen. Een gerecht dat zij daar vaak eten lijkt het wel. Een traditioneel recept. En hoewel wij hier ook vaak pasta eten en macaroni daarbij regelmatig wordt gebruikt heb ik daar nog nooit een recept mee gemaakt uit de oven. En ik wilde eigenlijk wel weten of ik nu iets miste. Ik bedoel als een deel van de bevolking daar zo verzot op is, mis ik dan niet iets? Dus ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben in mijn kookboeken gedoken. En daar in een Kerstkookboek van Nigella Lawson (die altijd zo heerlijk kookt) kwam ik een macaroni met kaas recept tegen.
Als Nigella het
zegt....
Er was echter 1 maar, dit was voor een compleet weeshuis zo veel maakte zij ervan (wat misschien ook niet verwonderlijk was, aangezien het was geschreven onder het hoofdstuk kom langs en ik denk dat er veel mensen bij Miss Lawson willen eten, ik in ieder geval best wel). Dat moest ik dus herschrijven. En toen ik daarmee bezig was vond ik gecondenseerde melk in een macaroni recept ook bijzonder. Ik gebruik dat vaak in cakes of zoete toetjes, maar in een hartige macaroni schotel... Maar ja als Nigella het zegt dan moet je daar natuurlijk niet zelf van af willen wijken en iets anders toe gaan voegen.
En ik moet zeggen, nadat ik het gemaakt had vond ik het eigenlijk een hele geslaagde toevoeging. Onverwachts, dat zeker, maar heel geslaagd. Mijn complimenten aan Nigella, ik ga haar recepten zeker niet meer in twijfel trekken. En wil je nu ook weten hoe het smaakt? Ik zou zeggen probeer het uit. Wij waren in ieder geval blij verrast met de heerlijke smaak combinatie.
It's a good taste!
Recept Macaroni met 3
kazen
Heb je deze macaroni met kaas gemaakt? Tag dan #byandreajanssen op Instagram of twitter. Ik vind het namelijk superleuk om te weten dat mijn recepten gemaakt worden en ik ga zeker kijken. Je kunt natuurlijk ook altijd het recept delen op mijn Facebook pagina. En niet vergeten om het recept op Pinterest te bewaren om het eenvoudig terug te vinden Tot snel!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennl
Macaroni met 3 kazen
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
- ovenschaal
Ingrediënten
30 grams Parmezaanse kaas geraspt
zout naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Vet een ovenschaal met wat boter in.
- Zet een pan met water op en breng aan de kook.
- Kook de macaroni al dente en laat hem uitlekken.
- Smelt in een tweede pan de boter (laat hem niet verkleuren)
- Doe in 1 x alle bloem erbij, terwijl je roert en laat die even aanbakken (dan gaat de rauwe smaak van de bloem eraf), laat niet verkleuren, ongeveer 2 minuten .
- Schenk voorzichtig de melk bij het bloem boter mengsel, terwijl je roert met een garde om klontjes te voorkomen.
- Schenk vervolgens de gecondenseerde melk erbij en laat goed heet worden, maar net niet koken.
- Zet het vuur uit
- Meng de drie kazen door elkaar in een kom.
- Haal een handje eruit en meng de rest van de kaas met de melksaus (terwijl je roert met een garde).
- Breng op smaak met zout
- Doe de macaroni in de ovenschaal en giet de kaassaus erover.
- Meng alles goed door elkaar.
- Strooi de achtergehouden kaas over de ovenschotel en zet die in de oven.
- Bak 20 minuten tot hij goudbruin is.
Opmerkingen:
Voedingswaarde
Wat gebruik ik in de
keuken?
Ik heb diverse keukengereedschappen gebruikt om dit recept te maken. Wil je meer weten over de gebruikte spullen (of gewoon meer informatie hoe je ze gebruikt en waar je op moet letten bij je aankoop) volg dan de link. Het is ook mogelijk om de spullen te bestellen.
- een goed stel messen
- snijplanken
- Kwastjes, spatels en andere bakbenodigdheden
- ovenschaal en braadsledes
- Bakplaat
- Bakpapier of bakmat
- Pannen
Geef een antwoord