Deze hartige mais muffins zijn heerlijk om warm te eten bij een warme chilischotel, een heerlijk thanksgiving diner of een brunch.
Thanksgiving. In Amerika wordt dat dit jaar (2014) gevierd op 27 November. Het is een traditioneel feest waarbij dank wordt uitgesproken voor de oogst en andere goede dingen die zijn gebeurd. Wat een mooi idee.
Niet met zo'n grote kalkoen, die kunnen we met zijn vijven echt niet op. Maar we hebben wel heerlijke kalkoenfilet gegeten. En daarnaast nog echte Thanksgiving gerechten. Welke precies? Daar komen jullie de komende week nog wel achter. Maar het eerste gerecht zijn mais muffins. Mais brood en muffins zijn een bijgerecht wat vaak gegeten wordt bij Thanksgiving. Die konden dus niet achter blijven.
- Doordat je de boter slechts voor de helft te laten smelten en dan de rest erdoor roert, wordt hij niet superheet en koelt hij sneller af naar kamertemperatuur;
- Doordat je een combinatie van bakpoeder en zuiveringszout gebruikt in het beslag worden de muffins lekker luchtig;
- Ook erg lekker is om 40 gram kaas door het beslag te roeren.
- Deze mais muffins kun je prima een dag te voren of in de ochtend maken. Warm ze dan nog even op in de oven voor je ze serveert.
- Deze mais muffins kun je maximaal 3 dagen in een afgesloten doos bewaren bij kamertemperatuur.
- Wanneer je de mais muffins meteen na het bakken invriest, zijn ze 1 maand in de diepvries te bewaren. Ontdooi ze voor gebruik en warm ze even op.

Heb je dit recept gemaakt? Tag #byandreajanssen via Instagram. Ik vind het superleuk om te zien hoe je creatie eruit ziet. Video recepten kun je terugvinden op mijn YouTube kanaal. En vergeet niet om de recepten op Pinterest te bewaren, zodat je ze de volgende keer makkelijk terug vindt!
Abonneer je voor nog meer leuke video’s op mijn kanaal!
https://www.youtube.com/c/ByAndreaJanssennl
Mais muffins
Pas met de knoppen het aantal personen aan.
Apparatuur
- hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
Ingrediënten
315 ml melk
2 eieren maat L
60 gram suiker
1 theelepels bakpoeder
1 theelepel zout
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Smeer een cupcake bakblik in met zonnebloemolie.
- Doe de boter in een pannetje en laat het voor de helft smelten.
- Zet het vuur uit en laat het verder smelten (de warmte zorgt daar voor), schenk dan de melk en de azijn erbij.
- Wanneer het mengsel goed is afgekoeld, roer je de eieren erdoor.
- In een tweede kom meng je het maismeel, bloem, suiker, bakpoeder, zout en natriumbicarbonaat.
- Schenk het melkmengsel over de droge spullen en roer goed door (er mogen nog wat kleine klontjes inzitten).
- Verdeel het beslag over de 12 muffin vakjes (ongeveer driekwart vol). Zet het bakblik in de oven en bak 16 minuten.
- Controleer met een saté prikker of de muffins gaar zijn en haal ze eruit.
- Laat de muffins 5 minuten in het bakblik op een rooster afkoelen. Haal ze uit het bakblik en dien meteen op.
Opmerkingen:
- Doordat je de boter slechts voor de helft te laten smelten en dan de rest erdoor roert, wordt hij niet superheet en koelt hij sneller af naar kamertemperatuur;
- Doordat je een combinatie van bakpoeder en zuiveringszout gebruikt in het beslag worden de muffins lekker luchtig;
- Ook erg lekker is om 40 gram kaas door het beslag te roeren.
Geef een antwoord